React projesi sunucuda çok geç açılıyor

Foxulus

Decapat
Merhaba herkese. Birçok React projesi oluşturdum daha önce fakat önceden NPM start ile çalıştırdığımda oldukça hızlı bir şekilde açılıyordu. Bir süredir React projemi çalıştırmak istediğimde Localhost'a bağlanması ve açılması 4-5 dakikamı alıyor. Bilgisayarımın sisteminde de bir sorun yok çünkü projeler daha önce hızlı açılıyordu. Eklentileri vs de kontrol ettim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Projeni create-react-app ile mi oluşturdun?
Eğer evet ise, vite kullanmanı tavsiye ederim. Değilse, package.json dosyanı at bakalım, ne kullanıyorsun görelim.
create-react-app ile oluşturuyorum fakat daha önceden de bu şekilde oluşturuyordum hızlıca açılıyordu. son birkaç haftadır 4-5dk sürmeye başladı localhostun açılması

create-react-app ile oluşturuyorum fakat daha önceden de bu şekilde oluşturuyordum hızlıca açılıyordu. son birkaç haftadır 4-5dk sürmeye başladı localhostun açılması
Normal değil. 4-5dk ciddi bir süre. Az önce kendi makinemde denedim 4-5 saniye sürmedi bile. Programın yüküne göre ciddi bir işlem yapabilir. Boş bir proje oluşturup dener misin? Eğer sorunsuz çalışırsa, projede sorun var demektir. Nested lazy loading işlemler belki süreyi arttırıyor olabilir. Bilmiyorum.
Eğer boş projede yavaş açılıyorsa bilgisayarında problem var. Belki antivirüs programı etkiliyor olabilir. Yada @WoqZ arkadaşın dediği gibi dev toolsdan da kaynaklanabilir.

Vite ve yarn kullanmanı öneririm. Yarn daha optimize ediyor. Ama bunlardan dolayı 4-5dk olduğunu sanmıyorum. Kodlardan kaynaklıdır. Kodunuzu GitHub'a yüklerseniz belki sorunu tespit ederiz.

Normal değil. 4-5dk ciddi bir süre. Az önce kendi makinemde denedim 4-5 saniye sürmedi bile. Programın yüküne göre ciddi bir işlem yapabilir. Boş bir proje oluşturup dener misin? Eğer sorunsuz çalışırsa, projede sorun var demektir. Nested lazy loading işlemler belki süreyi arttırıyor olabilir. Bilmiyorum.
Eğer boş projede yavaş açılıyorsa bilgisayarında problem var. Belki antivirüs programı etkiliyor olabilir. Yada @WoqZ arkadaşın dediği gibi dev toolsdan da kaynaklanabilir.
boş projede de oldukça uzun sürüyor. pair olarak 4-5 kişi aynı proje üzerinde çalışıyoruz kimsede sorun yok. benim diğer compile yaptığım visual studio ve unityde böyle bir sorun yok. vs code silip yükledim ama düzelmedi localhostla alakalı bir şey olabilir mi?

Boş projede de oldukça uzun sürüyor. Pair olarak 4-5 kişi aynı proje üzerinde çalışıyoruz kimsede sorun yok. Benim diğer compile yaptığım Visual Studio ve Unity'de böyle bir sorun yok. VS Code silip yükledim ama düzelmedi localhostla alakalı bir şey olabilir mi?

Browser Tool'lardan kaynaklanıyor olabilir. Local hostu kullanmadığın başka bir Browser'da açar mısın? O yüzden sordum React Dev Tools gibi extensionlar kullanıyor musun diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı