React projesine Java ve PHP kodu eklenir mi?

Tyrist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba,
Web öğrenmeye başlamak istiyorum. React tam olarak ne bilmiyorum. React backend mi frontend mi? Backend için React projesine Java ve PHP ekleniyor mu? Normalde React backend ve frontend için ne kullanıyor?
Kullanacağım IDE Visual Studio Code.

Bunlardan önce temelini öğrendiğine şüpheliyim. Altında ne var bilsen, üstünü de anlardın zaten.
Öğrenmeye başlamadım daha. Neler yapabileceğimi bilmem lazım, eğer istediklerimi yapamayacaksam react ile başlamayacağım. O yüzden soruyorum.

React frontend tarafında kullanılan JavaScript kütüphanesidir. React, MVC (Model-View-Controller) modelinde view katmanına odaklanır. Model ve controller kısımları için Php veya Java tercih edebilirsin.
React ile geliştirdiğin bir projeyi Build aldığında, .js olarak çıktı alırsın ve bu herhangi bir html ile çalışabilir. Ama php veya java, server taraflı dil. Bu dillerin çalışabilmesi için server ve gerekli ortamların kurulması gerekiyor. Server Side Rendering (SSR) ve Client Side Rendering (CSR) kavramlarını araştırabilirsin.

Başlık biraz amatörce kaçmış. Java ve Php kullanabilmek için API servislerine istek (http fetch) atarsın. Veriyi o şekilde alırsın. Sonra kendi içinde dilediğin gibi kullan.

Merhaba,
Web öğrenmeye başlamak istiyorum. React tam olarak ne bilmiyorum. React backend mi frontend mi? Backend için React projesine Java ve PHP ekleniyor mu? Normalde React backend ve frontend için ne kullanıyor?
Kullanacağım IDE Visual Studio Code.
React frontend için kullanılıyor yani java ve php ekleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı