Real Madrid şampiyon!

Bir de beğenmeme atmış @strigoi adlı arkadaş :D. Bu futbolu çok beğeniyorsan git al süperlig paketi büyük takımların anadolu takımlarıyla olan maçlarını izle. Her maç her maç o kadar zevksiz bir futbol oynadılar ki. Cidden helal olsun şampiyonlar gibi hak ederek geldiler ve en son da çok güzel bir maç çıkarıp kupayı aldılar diyenler acilen futbol izlemeyi bıraksın.
Ne alaka, atamaz mıyım? Alakası yok. Adamların maçlarını izleyip sonra yorum yapmalısın. Şu an ellerindeki kadro harika bir kadro mu? Hayır. Takımın bel kemiğini oluşturan tayfa bunama yaşlarına geldi. Rakiplerinin kadrolarına bir göz attığında Madrid'in bu sezon için en favori takımlardan birisi olmadığını çok rahat anlamış olman gerekiyordu. Yeni ve genç kadrolara karşı ortaya müthiş performans koydular her maçlarında. Liverpool gibi Benfica, Villarreal seviyesi takımlarla oynamadılar zaten. Sonuna kadar hak ettiler çok net. Futbolda her şey güzel bir maç çıkarmak, efsanevi frikik golleri atmaktan mı ibaret? Elindeki imkanlar kısıtlıysa akıllı oynayacaksın. Doğru hamleler yapacaksın. Kendine inanacaksın. Bilmem kaç maçtan beridir son dakikalarda kartları yeniden dağıtan bu takıma hak etmediler diyemezsin. Takım ruhunu burada gördük. Kimi 80. 90. dakikadan sonra full depar atıp defansı baskıda bırakmaya ikna edeceksin? Hele hele normalde emeklilik yolu görünmeye başlayan oyunculara? Madrid diğerlerinin yapamadığını yaptı. Bunları yaparak geldiler buraya kadar. Ve bugün yine aynısını yaparak şampiyon oldular. Güzel bir defansla adam geçirmediler. Liverpool'un golü bulayım rahatlayayım diyene kadar bir yerinden çoktan ter akmaya başlamıştı. İkinci yarı zinde bir Madrid Liverpool'u haşat etti, tekrar inzivaya çekildi. Strateji budur işte. Olay sadece pres yapmakla bitmiyor. Kafayı da çalıştırmak gerekiyor değil mi biraz ;)
 
Son düzenleme:
Aynen 30'unu da kurtardı değil mi?

Liverpoolda 30 tane şut attı ya.
Ne alaka, atamaz mıyım? Alakası yok. Adamların maçlarını izleyip sonra yorum yapmalısın. Şu an ellerindeki kadro harika bir kadro mu? Hayır. Takımın bel kemiğini oluşturan tayfa bunama yaşlarına geldi. Rakiplerinin kadrolarına bir göz attığında Madrid'in bu sezon için en favori takımlardan birisi olmadığını çok rahat anlamış olman gerekiyordu. Yeni ve genç kadrolara karşı ortaya müthiş performans koydular her maçlarında. Liverpool gibi benfica, villarreal seviyesi takımlarla oynamadılar zaten. Sonuna kadar hak ettiler çok net. Futbolda her şey güzel bir maç çıkarmak, efsanevi frikik golleri atmaktan mı ibaret? Elindeki imkanlar kısıtlıysa akıllı oynayacaksın. Doğru hamleler yapacaksın. Kendine inanacaksın. Bunları yaparak geldiler buraya kadar. Ve yine aynısını yaparak şampiyon oldular. Güzel bir defansla adam geçirmediler. Liverpool golü bulayım rahatlayayım diyene kadar bir yerlerinden çoktan ter akmaya başlamıştı. İkinci yarı zinde bir madrid Liverpool'u haşat etti, tekrar inzivaya çekildi. Strateji budur işte. Olay sadece pres yapmakla bitmiyor. Kafayı da çalıştırmak gerekiyor değil mi biraz ;)

Anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız hocam, ama maalesef bazı arkadaşlar anlamıyor.
 
Real Madrid psikolojik olarak bile yıllar boyu ''ölüsü iş yapar'' dedirten bir takım. Bugün maç bence Liverpool'un hakkıydı ama Courtois bugün neden böyle bir takımın kalecisi olduğunu gösterdi. Liverpool maalesef elinde sadece 4 kulvardan en tatmin etmeyen ikili Carabao ve FA Cup ile sezonu tamamladı. En azından Premier Lig Şampiyonluğunu alsalar idi bugün kaybetmeleri onları bu kadar mutsuz etmeyecekti. Sağlık Olsun. Bence Van Dijk'in yanına daha iyi bir stoper bu takıma katkı sağlayacaktır. Son olarak şunu eklemek istiyorum eğer Real Madrid'in kupayı şansla aldığını düşünen arkadaşlar varsa emin olun şans faktörü Real Madrid'in yanında olsaydı zaten eleme turlarında kupanın favorileri olarak gösterilen takımlar karşılarına gelmezdi. Psikolojik olarak güçlü bir takımlar. Baskı ve Stres Altında nasıl oynayacaklarını bilen gerçek anlamda yetenekleri kadar kendileri de güçlü futbolcularla dolu bir takım. Böyle Futbolculara sahip olmanın faydası ile Real Madrid Mutlu sona ulaştı.
 
Anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız hocam, ama maalesef bazı arkadaşlar anlamıyor.
Arkadaşa seri 2 rövaşatalı 5 tane de 40m'den frikik golü olan bir maç getirin. Yoksa olmaz. Şampiyonlar liginin böyle geçmesi lazım. Taktiklerin hiçbir önemi yok önemli olan gollerin hangi güzellikte atıldığı ve şut oranları. Buralarda kim öndeyse maçı hak eden takım odur hiç şüphesiz. Maşallah akıyor da akıyor, birkaç gün yanında takılmak lazım bir şey öğreniriz belki.
Aynen bir tarafın 30 bir tarafın 4 şutu var inanılmaz zevkli maçtı. Bu futbol cahilliği değil körlük direkt.
 
Arkadaşa seri 2 rövaşatalı 5 tane de 40m'den frikik golü olan bir maç getirin. Yoksa olmaz. Şampiyonlar liginin böyle geçmesi lazım. Taktiklerin hiçbir önemi yok önemli olan gollerin hangi güzellikte atıldığı ve şut oranları. Buralarda kim öndeyse maçı hak eden takım odur hiç şüphesiz. Maşallah akıyor da akıyor, birkaç gün yanında takılmak lazım bir şey öğreniriz belki.
Bunu duyan Ronaldo hemen R Madrid'e döneceğini açıkladı.
 

Geri
Yukarı