Konuyla alakası yok -yanlış da anlamayın-. Doğrusu "ışık hüzmesi" hocam. Görünce bilgilendireyim dedim sadece.Işık süzmeleri olabilir bazı yerlerde. Ama olmasa da çok güzel gözüküyor eline sağlık.
Cycles kullandım. Süre olarak da yapılan projenin aşağıda attığım bölümde yazan bilgilere göre değişir ve bu süreyi de işlemci belirler. Örneğin animasyonlarda eğer yapılan projenin fiziği yani gerçekçiliği ve kalitesi yüksekse 1 frame 10-15 dakika bile sürer. E 250 frame zaten 10 saniye yani 10 saniye için PC 24 saat açık kalır. Eğer tam tersi bir durum olursa da 1 frame saniyeler sürer. Bunu aşağıda bıraktığım bilgiler belirliyor.Çok güzel olmuş eline sağlık hangi render motoru kullandım ve ne kadar sürdü render?
1- Arka planda fotoğraf yok havayı kendim Shader Editörden yaptım ve ilerisine de sis koydum o yüzden hava öyle görünüyor. (Şuan da görünün o karamsar bölgeye ağaçlar yerleştirdim. Karşı taraf boşluk olduğu için parlak görünmesin diye bilerek sis koyarak karartmıştım.)İlk gözüme çarpan şey arka plan fotoğrafıyla ormanın ışıklandırmasının birbiriyle uyuşmadığı oldu.
1)Arka plan fotoğrafı çok yapay duruyor.
2)Ortadaki otların uzunluğu çok fazla ve genellikle orman yolundaki otların birisi sağa birisi sola bakmaz aynı yöne bakarlar(yukarı) ve birleşik olurlar.
3)Sol taraftaki yapraklar garip duruyor.
Aynı zamanda genel olarak otların uzunluğu ağaçların dallarını geçmiş neredeyse yani otlar çok uzun.
Sağ taraftaki taşların boyutu ve yeri iyi fakat soldakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, sanki biraz toprakla örtülü olması gerekiyor.
Bu belirttiklerim dışında güzel olmuş ellerine sağlık.
Teşekkür ederim. Arka plan konusu çalışmayı tam bitirmediğim için bilerek karşı taraf boşluk olduğu için haliyle parlıyorElinize sağlık ağaçları çok beğendim. Biraz sis eklense arka plan daha güzel kamufle olabilir gibi.
Teşekkür ederim dostum o sislerle alakalı çalışmayı tam bitirmediğim için etrafa sis koyarak aşırı parlamaları ve boşlukları gizlemek istedim yoksa havayı kendim yaptım yansıma, parlaklık ve ölçülerini ayarlayabiliyorum.Işık süzmeleri olabilir bazı yerlerde. Ama olmasa da çok güzel gözüküyor eline sağlık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.