Realistik orman yolu çalışması

Zorzanaat

Kilopat
Makaleler
6
Blender 3D ile yaptığım orman yolu çalışması.

ormanyolu2.png

İlk gözüme çarpan şey arka plan fotoğrafıyla ormanın ışıklandırmasının birbiriyle uyuşmadığı oldu.
1)Arka plan fotoğrafı çok yapay duruyor.
2)Ortadaki otların uzunluğu çok fazla ve genellikle orman yolundaki otların birisi sağa birisi sola bakmaz aynı yöne bakarlar(yukarı) ve birleşik olurlar.
3)Sol taraftaki yapraklar garip duruyor.
Aynı zamanda genel olarak otların uzunluğu ağaçların dallarını geçmiş neredeyse yani otlar çok uzun.
Sağ taraftaki taşların boyutu ve yeri iyi fakat soldakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, sanki biraz toprakla örtülü olması gerekiyor.
Bu belirttiklerim dışında güzel olmuş ellerine sağlık.

Son düzenleme:
Çok güzel olmuş eline sağlık hangi render motoru kullandım ve ne kadar sürdü render?
Cycles kullandım. Süre olarak da yapılan projenin aşağıda attığım bölümde yazan bilgilere göre değişir ve bu süreyi de işlemci belirler. Örneğin animasyonlarda eğer yapılan projenin fiziği yani gerçekçiliği ve kalitesi yüksekse 1 frame 10-15 dakika bile sürer. E 250 frame zaten 10 saniye yani 10 saniye için PC 24 saat açık kalır. Eğer tam tersi bir durum olursa da 1 frame saniyeler sürer. Bunu aşağıda bıraktığım bilgiler belirliyor.

1650819247764.png

İlk gözüme çarpan şey arka plan fotoğrafıyla ormanın ışıklandırmasının birbiriyle uyuşmadığı oldu.
1)Arka plan fotoğrafı çok yapay duruyor.
2)Ortadaki otların uzunluğu çok fazla ve genellikle orman yolundaki otların birisi sağa birisi sola bakmaz aynı yöne bakarlar(yukarı) ve birleşik olurlar.
3)Sol taraftaki yapraklar garip duruyor.
Aynı zamanda genel olarak otların uzunluğu ağaçların dallarını geçmiş neredeyse yani otlar çok uzun.
Sağ taraftaki taşların boyutu ve yeri iyi fakat soldakiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, sanki biraz toprakla örtülü olması gerekiyor.
Bu belirttiklerim dışında güzel olmuş ellerine sağlık.
1- Arka planda fotoğraf yok havayı kendim Shader Editörden yaptım ve ilerisine de sis koydum o yüzden hava öyle görünüyor. (Şuan da görünün o karamsar bölgeye ağaçlar yerleştirdim. Karşı taraf boşluk olduğu için parlak görünmesin diye bilerek sis koyarak karartmıştım.)
2- Orta da ki otların uzun olduğu doğrudur onu bilerek belli olsun diye yapmıştım. (Şuan da daha kısa ve biraz daha dik.)
3- Evet bazı dallarda ki yaprakların ölçülerini tam net ayarlamadım. Ama sol tarafta ki görünün ağacı yaptığım farklı bir ağaçla değiştireceğim karmaşık duruyor.

Aslında ağaçların orada bulunan otlar uzun değil bazı ağaçları kısa tuttuğum için öyle görünüyor. Evet sağ tarafta ki dizaynı kendimde daha çok beğendim. Sol tarafta ki taşlar konusunda dediğin gibi daha toprağa örtülü şekilde daha iyi görünür. Ona da bakacağım.

Ve zaten yukarıda belirttiğim gibi tam olarak bitirdiğim bir çalışma değil. Zaman kaldıkça devam ettiriyorum. Yorumun için teşekkür ederim.
Elinize sağlık ağaçları çok beğendim. Biraz sis eklense arka plan daha güzel kamufle olabilir gibi.
Teşekkür ederim. Arka plan konusu çalışmayı tam bitirmediğim için bilerek karşı taraf boşluk olduğu için haliyle parlıyor :D e tabi orayı daha bitirmediğim için parlamayı engellemek için sis koydum şuanda oraya ağaç yerleştirdiğim için sorun yok. Tam bitmiş değil yani devam ediyorum. Render alınca atmak istedim :)
Işık süzmeleri olabilir bazı yerlerde. Ama olmasa da çok güzel gözüküyor eline sağlık.
Teşekkür ederim dostum o sislerle alakalı çalışmayı tam bitirmediğim için etrafa sis koyarak aşırı parlamaları ve boşlukları gizlemek istedim yoksa havayı kendim yaptım yansıma, parlaklık ve ölçülerini ayarlayabiliyorum.

Dosya Ekleri

• 1650818462550.png
    1650818462550.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı