Selam, bugün sizlerle Realme Buds T100'ün incelemesi ile birlikteyim.
Ürün ülkemizde siyah ve beyaz olmak üzere 2 renk seçeneği ile satılıyor.
Öncelikle kutu içeriğinden başlayacak olursak;
Kulaklık ile birlikte gelen silikona ek olarak 2 farklı boyutlu kulak silikonu.
Sarı Type-C epey kısa bir kablo.
Garanti belgesi ve kullanım kitapçığı.
Kulaklığın kutusu tamamen mat, kesinlikle parlak bir yapıya sahip değil. Siyah renk için konuşacak olursam kapağı açınca göreceğiniz iç kısmı parlak sarı bir plastikten yapılmış.
Kulaklığın kendisi uzun yapıda, yuvarlak değil ancak diğer kulaklıklara kıyasla boyu ideal. Xiaomi Mi true Wireless earphones 2 ile karşılaştırdığımda ince ve kısa kalıyor.
Uygulama desteği;
Öncelikle cihazda hoşuma giden özellikler Google Fast pair ve uygulama desteği. 500 TL olan bir kulaklığın bu özelliklere sahip olması çok iyi. Google Fast pair sayesinde kulaklığın son bilinen konumuna bakabilirsiniz, uygulaması da gayet işlevsel. Aşağıda yine kendi uygulamasının incelemesini de yaptım.
Ses performansı;
Kulaklığın sesleri dengeli ve sağlam bir bass performansı var. Başka kulaklıklarda bulunan şarkı kapandıktan sonra devam eden 2-3 saniyelik cızırtı veya sürekli olan bir dip ses gibi bir problem mevcut değil. Ses seviyesi ciddi anlamda yüksek, JBL 510 BT, Redmi buds 3 Lite ile karşılaştırdığımda 2'sinden de fazla ses verdiğini net şekilde belirtebilirim.
Mikrofon;
Mikrofonu açık alanlarda ve kapalı alanlarda denediğimde beklediğimden iyi bir performans elde ettim, gayet rahat anlaşılır bir ses veriyor. Özellikle denediğimde rüzgar sesini neredeyse hiç yansıtmadı.
Tasarım ve ergonomi;
Kibar bir kulaklık, kulakta sırıtmıyor. Yapısı ve malzeme kalitesi başarılı. Kulaktan düşecek hissi vermiyor, sağlam oturuyor.
Yalıtım;
Dışarıdan özellikle ses seviyesini yükselttiğimde epey iyi sesleri kesiyor elbette yüksek ses vermesi de bunda etkili. Ancak dışarıya beklediğimcen çok ses veriyor, bunu göz önünde bulundurun. Son ses seviyesinde dinlerken otobüs veya minibüste muhtemelen yanınızda oturan kişi sesi duyacaktır.
Genel olarak pozitif ve negatif yönleri tamamen kendi fikirlerimi temsil etmekte, ek olarak fiyatını göz önünde bulundurarak bu yorumları yaptım. Elbette birçok eksik yönü bulunabilir ancak bu fiyat seviyesinde kabul edilebilir eksiklikleri not olarak eklemedim.
Kendi fikrimce pozitif yönleri;
Kibar bir kulaklık, kulakta sırıtmıyor.
Ses seviyesi fazlasıyla yüksek.
Yazılım desteği.
Bluetooth 5.3 kullanılması.
Hızlı şarj desteği.
Mikrofonu güzel.
Kendi fikrimce negatif yönleri;
Kutuya koymak bana göre biraz zor, yuvarlak kulaklıklara alıştığım için bunu takarken biraz zorlandım.
Dışarıya son ses seviyesinde ses veriyor.
IOS'da uygulama üzerinden bu modeli kontrol edemiyorsunuz.
Ürünün sahteleri mevcut, alırken biraz araştırıp alınız. 350 TL civarına da T100 olarak satılan sahte modelleri mevcut. Şahsen ürünü fiyat farkı epey cüzi olmasından dolayı Teknosa'dan satın aldım.
Ürün ülkemizde siyah ve beyaz olmak üzere 2 renk seçeneği ile satılıyor.
Öncelikle kutu içeriğinden başlayacak olursak;
Kulaklık ile birlikte gelen silikona ek olarak 2 farklı boyutlu kulak silikonu.
Sarı Type-C epey kısa bir kablo.
Garanti belgesi ve kullanım kitapçığı.
Kulaklığın kutusu tamamen mat, kesinlikle parlak bir yapıya sahip değil. Siyah renk için konuşacak olursam kapağı açınca göreceğiniz iç kısmı parlak sarı bir plastikten yapılmış.
Kulaklığın kendisi uzun yapıda, yuvarlak değil ancak diğer kulaklıklara kıyasla boyu ideal. Xiaomi Mi true Wireless earphones 2 ile karşılaştırdığımda ince ve kısa kalıyor.
Bluetooth 5.3
Google Fast pair.
IPX5 seviyesinde suya karşı dayanıklı.
Hızlı şarj özelliği mevcut.
Realme link uygulaması.
28 saat toplam şarj kutusu ile birlikte oynatma süresi.
Kulaklıklar kutuda şarj edildikten sonra bitene kadar 6.5 saat oynatma süresi.
10mm sürücü.
Google Fast pair.
IPX5 seviyesinde suya karşı dayanıklı.
Hızlı şarj özelliği mevcut.
Realme link uygulaması.
28 saat toplam şarj kutusu ile birlikte oynatma süresi.
Kulaklıklar kutuda şarj edildikten sonra bitene kadar 6.5 saat oynatma süresi.
10mm sürücü.
Uygulama desteği;
Öncelikle cihazda hoşuma giden özellikler Google Fast pair ve uygulama desteği. 500 TL olan bir kulaklığın bu özelliklere sahip olması çok iyi. Google Fast pair sayesinde kulaklığın son bilinen konumuna bakabilirsiniz, uygulaması da gayet işlevsel. Aşağıda yine kendi uygulamasının incelemesini de yaptım.
Ses performansı;
Kulaklığın sesleri dengeli ve sağlam bir bass performansı var. Başka kulaklıklarda bulunan şarkı kapandıktan sonra devam eden 2-3 saniyelik cızırtı veya sürekli olan bir dip ses gibi bir problem mevcut değil. Ses seviyesi ciddi anlamda yüksek, JBL 510 BT, Redmi buds 3 Lite ile karşılaştırdığımda 2'sinden de fazla ses verdiğini net şekilde belirtebilirim.
Mikrofon;
Mikrofonu açık alanlarda ve kapalı alanlarda denediğimde beklediğimden iyi bir performans elde ettim, gayet rahat anlaşılır bir ses veriyor. Özellikle denediğimde rüzgar sesini neredeyse hiç yansıtmadı.
Tasarım ve ergonomi;
Kibar bir kulaklık, kulakta sırıtmıyor. Yapısı ve malzeme kalitesi başarılı. Kulaktan düşecek hissi vermiyor, sağlam oturuyor.
Yalıtım;
Dışarıdan özellikle ses seviyesini yükselttiğimde epey iyi sesleri kesiyor elbette yüksek ses vermesi de bunda etkili. Ancak dışarıya beklediğimcen çok ses veriyor, bunu göz önünde bulundurun. Son ses seviyesinde dinlerken otobüs veya minibüste muhtemelen yanınızda oturan kişi sesi duyacaktır.
Uygulama gayet güzel ve kullanışlı, özel equalizer ayarı yapma sanırsam yok ancak olan ayarlar da gayet yeterli. Kulaklığınızı uygulamaya bağladığınızda direkt olarak kulaklığın yazılım güncellemesi yapılıyor, 1-2 dakika süren kısa bir güncellemeydi. Daha yüksek ses ayarı da mevcut ve işlevsel ancak zaten kulaklığın kendi sesi epey yüksek, şahsen açmanızı önermiyorum. iOS telefonlara yüklenen Realme uygulamasında T100 modeli yok, tek sıkıntısı bu. Kulaklığınızın güncellemesini ve ayarını iOS telefonlardan yapamıyorsunuz. Ancak Android telefondan kulaklığınıza yaptığınız ayarların kulaklığı iOS telefona bağladığınızda korunduğu belirtiliyor.
Oyun modunu deneme fırsatım olmadı ancak diğer modlar özellikle bass modu epey farkı hissettiriyor.
Ana menü.
Kulaklık sayfası.
Buton ayarlama kısmı.
Oyun modunu deneme fırsatım olmadı ancak diğer modlar özellikle bass modu epey farkı hissettiriyor.
Ana menü.
Kulaklık sayfası.
Buton ayarlama kısmı.
Genel olarak pozitif ve negatif yönleri tamamen kendi fikirlerimi temsil etmekte, ek olarak fiyatını göz önünde bulundurarak bu yorumları yaptım. Elbette birçok eksik yönü bulunabilir ancak bu fiyat seviyesinde kabul edilebilir eksiklikleri not olarak eklemedim.
Kendi fikrimce pozitif yönleri;
Kibar bir kulaklık, kulakta sırıtmıyor.
Ses seviyesi fazlasıyla yüksek.
Yazılım desteği.
Bluetooth 5.3 kullanılması.
Hızlı şarj desteği.
Mikrofonu güzel.
Kendi fikrimce negatif yönleri;
Kutuya koymak bana göre biraz zor, yuvarlak kulaklıklara alıştığım için bunu takarken biraz zorlandım.
Dışarıya son ses seviyesinde ses veriyor.
IOS'da uygulama üzerinden bu modeli kontrol edemiyorsunuz.
Ürünün sahteleri mevcut, alırken biraz araştırıp alınız. 350 TL civarına da T100 olarak satılan sahte modelleri mevcut. Şahsen ürünü fiyat farkı epey cüzi olmasından dolayı Teknosa'dan satın aldım.