İnceleme Realme Note 60

Dün itibarı ile 6999 liraya aldığım Note 60 teslim edildi ve kullanmaya başladım.
Kimlere uygun?
Bu telefonun özelliği çok sağlam olması.
Su geçirmiyor, toz geçirmiyor ve düşmeye karşı aşırı dayanıklı üretilmiş.
Sağlamlık sertifikası da var. Ana kartı darbeye dayanıklı + metal iç güçlendirme kasası var + parçalar anakarta takıldıktan sonra içine köpük sıkılıp darbe emmesi sağlanmış.
Testlerinde ekranıyla ceviz kıran dahil gördüm :) Kısacası düşünce zarar görmeyecek bir telefon istiyorsanız o telefon bu telefon.
Teknik Özellikler

Unisoc işlemci | 6 GB RAM | 128 GB hafıza | 32 megapiksel arka kamera | 90 Hz. ekran tazeleme | 5000 mAh pil | 10 Watt hızlı şarj
Performans
Günlük kullanım için çok yeterli. Hızlı. Takılma, ısınma hiç yok. Eski hesabımı girince Google Play 40 tane programı arka arkaya kurdu, ben bu arada Twitter'da sohbet odası dinlerken tweet okudum, ona rağmen ısınma, takılma olmadı.
Görünüm ve kalite hissi
Fiyatının üstünde bir görünüşü ve kalite hissi var. Ben mavi renk aldım. Arka taraf, yan tuşlar, kasa üst sınıf telefon gibi görünüyor. Arka kasa bir ilginç. Işık altında hareli gibi görünüyor mesela ve el feneri açıkken kasa etrafındaki çerçevenin parlaması gibi bazı ilginç özellikleri de var.
Kısacası parasına göre hayli iyi görünüyor.
Artılar

- Hafif.
  • Parmak izi okuma yan tuşta.
  • Realme arayüzü bir sürü akıllı özellik eklemiş, pratik özellikler koymuşlar.
  • Şık ve kaliteli duruyor.
  • Kameranın gece modu çok iyi.
  • Ekran ıslak iken kullanmak mümkün.

Eksiler
- Pil şarj hızı iyi değil. Hızlı şarjı 10 Watt sadece. Sıfırdan tam dolum 2,5 saat sürüyor. Diğer özelliklerine göre şarj hızı güncel değil diyebilirim.
- Kameranın gündüz çekimlerinde Işık dengesi. sorunlu. Mesela sokağı çekiyorsun, gökyüzü ile yer dengeli çıkmıyor. Yani ya gökyüzü aşırı parlak ya da asfalt gereksiz karanlık çıkıyor. Ama kamerası kötü demek değil bu. Günlük çekim için her ucuz telefon kadar iyi kamerası var.
Bu sorun kendi kamera uygulaması ile alakalı bir sorun. Ben Open Camera yükleyerek çözdüm mesela.

Sonuç
7000 liraya kesinlikle alınır. Taş gibi sağlam, günlük kullanım için sıfır sorunlu bir telefon istiyorsanız bu telefon doğru tercih olur.
+

Aşağıya verdiğim bilgilerle ilgili görselleri ekledim. Sorunuz varsa buyurun, cevaplayayım.
+

kamera gece modu karşılaştırma
gece modu karşılaştırma.jpg

Işık dengesi.
Her ikisi de Note 60 kamerası ile çekildi. Solda pencere ve zemin arasındaki dengesizik görülüyor. Buna karşın sağ taraftaki fotoğrafta görüntü sorunsuz.
ışık dengesi karşılaştırma.jpg

Şarj süresi ve arka kasa haresi.
şarj ve arka taraf.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı