Realme V30 TENAA’da Göründü

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Realme V30

TENAA’da Realme’nin henüz piyasaya sürmediği 2 farklı model göründü. RMX-3618 ve RMX-3619 kod adlı modellerin yakında piyasaya sürülecek Realme V30 modelinin farklı varyasyonları olduğu düşünülüyor. Realme V30’da HD+ çözünürlüğe ve 20:9 en boy oranına sahip 6.5″ bir ekran kullanılıyor. Teknik özellik kısmında ise 4, 6 ve 8 GB RAM seçenekleri mevcut. Bu RAM seçeneklerine ise […]

Devamı: Realme V30 TENAA’da Göründü
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Telefon gibi küçük ekranlı cihaz için ben 1080p olmasını bile fazla buluyorum 17.3 inç bir laptop için bile 1080p yeterliyken fazlasıyla 6-7 inç telefona 1080p ve üzerinde ekran yerleştirmek gereksiz maaliyet ve keriz silkeleme hareketi.
2023 yılında günümüzde 1440x3000+ QHD+ pikselli telefonlar üretilirken 720p pikselli telefonların çıkmasını mı destekliyorsunuz?

Kullandığım cihazda HD+ arkadaşımın ki 4K ben aralarında fark edilir derecede fark göremiyorum.
2023 yılında günümüzde 1440x3000+ QHD+ pikselli telefonlar üretilirken 720p pikselli telefonların çıkmasını mı destekliyorsunuz?
O küçük ekrana o kadar büyük çözünürlük koymak birşey ifade etmeyecek hepsi pazarlama hilesi.
Ona masraf etmek yerine ekran teknolojisini değiştirmek daha mantıklı olur mesela IPS panel yerine OLED olması çok daha mantıklı olur.

Kullandığım cihazda HD+ arkadaşımın ki 4K ben aralarında fark edilir derecede fark göremiyorum.
Sizin gözünüzde bir sıkıntı var o zaman çünkü video testlerinde belli bir şekilde ortada fark.
O küçük ekrana o kadar büyük çözünürlük koymak birşey ifade etmeyecek hepsi pazarlama hilesi.
Pazarlama hilesi ne alaka? Şu anda Samsung veya iPhone herhangi bir üst düzey telefonunda HD+ ekran kullansa (SE serisi hariç) hiç satış yapmaz. Çözünürlük sayısı düşünce PPI sayısı da düşüyor ve bu da ekranın çok kötü olduğunu gösterir. Telefonların 720p kullanmasını desteklemek çok saçma, HD+ rahatsız edici bir çözünürlük özellikle FHD+ kullandıktan sonra HD+ arasında olan farkı gayet anlayabiliyorsunuz.

Sizin gözünüzde bir sıkıntı var o zaman çünkü video testlerinde belli bir şekilde ortada fark.

Pazarlama hilesi ne alaka? Şu anda Samsung veya iPhone herhangi bir üst düzey telefonunda HD+ ekran kullansa (SE serisi hariç) hiç satış yapmaz. Çözünürlük sayısı düşünce PPI sayısı da düşüyor ve bu da ekranın çok kötü olduğunu gösterir. Telefonların 720p kullanmasını desteklemek çok saçma, HD+ rahatsız edici bir çözünürlük özellikle FHD+ kullandıktan sonra HD+ arasında olan farkı gayet anlayabiliyorsunuz.
Koca koca monütörler bile 1080p falan satılıyor sen telefonda ki çözünürlüğün fark edildiğini savunuyorsun fark edilir 3-4 santim yakından bakarsan.
Senin mantığınla bakarsan 80 inç televizyonlar daki 4k gibi çözünürlük berbat 16k falan çıkartılması lazım.
Dostum ekranı büyütmedikçe çözünürlük dediğin şeyi büyütmen pek işe yaramıyor.
Ben 720p ile 1080p arasında ki farkı 15.3 inç bir laptopda anca anlayabiliyorum 6-7 inç' lik telefonda anlaşıldığını söylüyorsun.
Üst düzey dediğin telefonlarda ki fark renk genişliği, OLED ekran olması yüksek kare hızları, gecikme olayları gibi şeyler kaynaklanıyor.
Diğer husus yüksek çözünürlük vs. daha çok enerji tüketimi, ısınma gibi sorunları da beraberinde getirir. Cihaz ısınırsa da işlemci frekansı düşer.
Bu telefonu beğendim çünkü sahtekarlık ve gereksiz maaliyet yapmıyorlar.
Beğenmemin bir sebebi de 13mp kamera ev büyük sensör koymaları, diğerleri gibi yine pazarlama hilesi 50-100mp kamera diye satmıyor neyse o. Pul kadar sensöre zaten 50 milyon piksel sığdırmak imkansız yazılımla alakalı interpalosyon deniyor, Profesyonel fotoğraf makinelerinde ki koca APS-C sensörler bile max 24 mp falan oluyor. Diğerlerinin yaptığı photoshop programında ki image size' a büyük değerler yazmakla aynı şey zaten.
Ekran konusuna döneyim çözünürlük düşük tutulup OLED ekran ve yüksek kare hızlarına yönelmeleri 1080p - 4k ekran koymaktan çok daha mantıklı olurdu.

Koca koca monütörler bile 1080p falan satılıyor sen telefonda ki çözünürlüğün fark edildiğini savunuyorsun fark edilir 3-4 santim yakından bakarsan.
Koca koca monütörler dediğin 24-27 inç monitörler, benim bahsettiğim 6.5 inç bir ekran.
Ben 720p ile 1080p arasında ki farkı 15.3 inç bir laptopda anca anlayabiliyorum 6-7 inç' lik telefonda anlaşıldığını söylüyorsun.
Dostum dediğin şey o kadar saçma ki cidden. Ben hem laptop hem de telefon ekranında farkı anlayabiliyorum, şuanda kullandığım monitör 1600x900 çözünürlük evde başka bir laptop daha var 1080p çözünürlükte, ikisi arasındaki fark bariz bir şekilde ortada ve ayrıca evde kullandığım eski LG telefonum var HD+ ekranını kullanırken rahatsız oluyordum video izlerken zevk alamıyordum ama şuan kullandığım telefon FHD+ ve her türlü her şekilde farkı anlayabiliyorum, forumlarda her yerde telefon konusunda bu detay zaten en önemli detaylardan biri. Bu farkı anlayamıyorsan senin gözünde sıkıntı olabilir.
Beğenmemin bir sebebi de 13mp kamera, diğerleri gibi yine pazarlama hilesi 50-100mp kamera diye satmıyor neyse o.
13MP kameralar Android'in alt segment telefonlarında kullanıyor ve çoğunlukla kötü kameralar, örnek vermek gerekirse Xiaomi Redmi 9- Infınix Hot 11 Play- Vivo Y21- Redmi 9C. 50-100MP kameralar pazarlama hilesi olsaydı şuanda DxOMark Camera testinde en yüksek puana sahip olan telefon Huawei Mate 50 Pro'da 50MP kamera kullanılmazdı.
yüksek kare hızlarına yönelmeleri 1080p - 4k ekran koymaktan çok daha mantıklı olurdu.
Bu dediğine anlam bile veremiyorum. Her ne kadar ekran çözünürlüğü bu konuda bizim kendi görüşlerimiz, tercihlerimiz olsa da FHD+ telefonlar HD+ telefonlardan çok daha fazla satılıyor. Son olarak şunu söyleyim, zaten bu telefon düşük segment bir Android telefon olacak, bunu da HD+ çözünürlük ve 13MP kameradan anlayabiliyoruz. HD+ sadece alt segment Android telefonlarda kullanılıyor ve bu telefonlar en fazla 5000 küsürlerde ki tercih edilmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı