Realtek ASUS TUF H3 7.1 aktif olmuyor

İsmail YANİK

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bende bu kulaklıktan var bir sürü yol denedim bir türlü 7.1'i aktif edemedim.
Normal tak çalıştır mantığında sesler Surround gibi geliyor ancak ses kasmak çok zor(bence yanlış veriyor yani stereo veriyor sesleri).
Şu anki durumu adım adım anlatacağım.

-Şu an bilgisayarımda 3 adet sürücü yüklü bir tanesi Razer snyps birisi Realtek biriside ekranın kendi ses kartı.
- Realtek de uzamsal ses kartını aktif etmeye çalıştığım zaman kapalı olarak gözüküyor halbuki mono ses devre dışı açamadım ve aygıt yapılandırmasında SINA kısmına tıkladığımda 7.1'i seçersem sadece stereo olan kısımlardan ses alıyorum.

Gördüğünüz gibi Windows Sonic kapalı.

Adsız.png

Mono kapalı.

Ekran Alıntısı.PNG

İki testte de 7.1 kısımları ses vermiyor.

jj.PNG

Burada monitörün sürücüsünü seçiyorum ve Windows Sonic seçilsede test kısmında sadece stereo testi var YouTube videolarında 7.1 testi denedim bir fark yok.

monitörız.png

Burada Razer synpys programının sürücüsü var burada uzamsal ses açılmamasına rağmen sınama kısmında her bir hoparlörden ses alabiliyorum ancak ses cızırtılı.

razer.PNG

Bir türlü 7.1'i aktif edemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzanımsal ses bildiğim kadarıyla kulaklık için. 7.1 ise ses sistemi için. Ses kartına gerekli girişleri takınca aktif oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı