Realtek HD Audio aniden silindi

Hocam yeniden başlattım.

Hocam yeniden başlattım Realtek gözüktü fakat Audio'dan sonra HDA diye bir klasör bulamadım.

Enteresan, şahsen kendim en baştan kaldırıp tekrar kurdum. Ancak bende böyle sorun olmadı, dosya uzantısını'da kendi bilgisayarımdan aldım. 64 Bit olarak kurdum, isterseniz HDA dosyalarının içeriğini atabilirim.

Böyle enteresan şeyler hep beni bulur zaten. Dosyaların içeriğini atabilirmisin?
Hocam, dosyayı MediaFire'a yükledim ve VirüsTotal üzerinde tarattım. Sonuçlar temiz, yani virüs bulunmadı. Hem rar dosyasını hem de içindeki dosyaları tek tek tarattım. Siz de dilerseniz dosyaları taratabilirsiniz. HDA dosyasının linki: https://www.mediafire.com/file/ev6bvyjwgi1koky/HDA.rar/file. Bu dosyayı 'Audio' klasörüne atın. Rardan çıkarmayı unutmayın.

Benim anakartım oldukça eski belki çakma bilmiyorum:
BIOS Sürümü/Tarihi award software ınternational, ınc. F4, 26.02.2010
Ben aynı anakart sandım da onun için sordum. :)

Forumlarda bu anakarta BIOS güncellemesi yapınca Realtek ses'in çalışmadığı yazılmış. Sonu AC ile biten sürümü yükleyerek çözen olmuş.

2024-09-01_17-41-53.png

Sorun BIOS kaynaklıysa isteğiniz kadar sürücü deneyin nafile.

Forumlarda bu anakarta BIOS güncellemesi yapınca Realtek ses'in çalışmadığı yazılmış. Sonu AC ile biten sürümü yükleyerek çözen olmuş.

Eki Görüntüle 2299826

Sorun BIOS kaynaklıysa isteğiniz kadar sürücü deneyin nafile.
Hocam yan hesaptan girmek zorunda kaldım. Sorun bence BIOS kaynaklı ama BIOS sürümünü düşüremiyorum. Eğer bu konuda yardımcı olursanız sorunum çözülebilir.

Hocam, dosyayı MediaFire'a yükledim ve VirüsTotal üzerinde tarattım. Sonuçlar temiz, yani virüs bulunmadı. Hem rar dosyasını hem de içindeki dosyaları tek tek tarattım. Siz de dilerseniz dosyaları taratabilirsiniz. HDA dosyasının linki: https://www.mediafire.com/file/ev6bvyjwgi1koky/HDA.rar/file. Bu dosyayı 'Audio' klasörüne atın. Rardan çıkarmayı unutmayın.
Hocam bu dosya açılmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-01 175955.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-01 175955.png
    1,4 KB · Görüntüleme: 32
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAR'dan çıkardığınız tüm dosyaları atın USB belleğe.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı