Realtek ile jack davranışını değiştirmek

MertÇalışkan#

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2016
Mesajlar
59
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar.

Lenovo Ideapad 320 marka bir laptopum var, sürücülerim güncel fakat bilgisayarıma gitarımı bağlamak için jack kablosunu taktığımda o girişi kulaklık olarak kullanıyor fakat ben mikrofon olarak görmesini istiyorum.
Realtek yöneticisi üzerinden mikrofon sekmesine gelip (veya diğer tüm sekmelerden, denememe rağmen hiçbir şey olmadı) sağdaki siyah jack yuvası görseline her şekilde tıklamama rağmen o girişi kulaklık, mikrofon veya line in olarak seçmemize yarayan küçük pencere gelmiyor, tepkisiz kalıyor.

Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • wqefwfeqwqfe.png
    wqefwfeqwqfe.png
    41 KB · Görüntüleme: 43
Gitar çalmak için jak girişi kullanmak verimli bir seçenek değildir. En kısa zamanda bir harici ses kartı edinmenizi öneririm.
Bilgisayarınız tek jak mı? Eğer öyleyse normalde taktığınız mikrofon ve kulaklıkların jaklarındaki çentik sayısı gitar jakınızdaki çentiklerin sayısıyla eşleşiyor mu?
 
Sadece denemek istiyorum, farklı pedallarla biraz eğlenirim diye düşünmüştüm, çok da iyi bir ses almama gerek yok zaten sadece 1 yıldır gitar çalıyorum.

Evet tek jack girişi var, jack dönüştürücü ile bağlıyorum bilgisayara ama bağlayınca bilgisayardan ses kesiliyor yani hoparlör olarak görüyor benim gitarımı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı