Realtek kontrol paneli sorunu

HachiRoku86

Hectopat
Merhaba, ASUS TUF B450M-PLUS anakart kullanıyorum. Ses sürücülerini yüklemeyi başardım. Bütün yükleme şekillerini denedim. Fakat Realtek kontrol panelini görüntüleyemiyorum. C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA bu dizinde olan Exe'yi açtığımda, bir şey olmuyor. Microsoft Store'dan indirmeye çalıştım. İndirilme sırasında hata veriyor. Çözümü bilen var mı?

Dosya Ekleri

• d2.png
    d2.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 85
  • driver.png
    driver.png
    1,9 KB · Görüntüleme: 71
Aşağıdaki siteden indiriyorsunuz sürücüyü değil mi?

Aşağıdaki siteden indiriyorsunuz sürücüyü değil mi?

Buradan indirdim olmayınca, sonrasında Realtek'in kendi sitesinden de indirdim. Durum aynı.

Tarifeli bağlantı açık mı? Eğer açıksa arkaplanda indirme işlemi yapmaz. Ondan da olabilir.

Tarifeli bağlantı kapalı. Microsoft Store'da olan uygulamanın altına bir sürü kişi aynı hatayı aldığını yazmış. Bu arada Asus'un sitesinde olan sürücüyü kurduğumda, C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA bu dizin gözükmüyordu. Realtek'in sitesindeki sürücüyü indirdiğimde gözükmeye başladı.

Realtek'in sitesinden yapmayın. Anakart üreticinizin sitesinden yapın. Windows 10'da özellikle yeni sürümde sürücüler UWP'ye geçiyor. Bu kontrol panelleri metro arayüzüne geçiş yapıyor. DCH olayı yani.
Bak bu bendeki böyle mesela (Şu an hiçbir kulaklık veya hoparlör takılı olmadığından böyle görünüyor);
1597571190162.png

Realtek'in sitesinden yapmayın. Anakart üreticinizin sitesinden yapın. Windows 10'da özellikle yeni sürümde sürücüler UWP'ye geçiyor. Bu kontrol panelleri metro arayüzüne geçiş yapıyor. DCH olayı yani.
Bak bu bendeki böyle mesela (Şu an hiçbir kulaklık veya hoparlör takılı olmadığından böyle görünüyor);
Eki Görüntüle 640437

ASUS'un sitesinden yüklediğim sürücüyü normal setup dosyasıyla ve inf olarak, iki farklı şekilde denedim. İkisinde de panel açılmıyor. Ve artık hoparlöre girdiğimde böyle gözüküyor.

Dosya Ekleri

• d3.png
    d3.png
    7,7 KB · Görüntüleme: 36
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı