Çözüldü ReasonCamFilter.sys dosyası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mkt80

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda dosya aratıyordum ve ReasonCamFilter.sys diye bir şey buldum ama laptopumda kamera yok. Bu programın indirilme tarihi bilgisayarıma virüs bulaştığı günle aynı gün. System32/drivers klasöründe bulunuyor. Virüs olma ihtimali nedir? Virüs bulaştığı gün indirilmiş olması şüpheye düşürüyor. Şunu da söyleyeyim virüs programının yapımcı şirketinin adında Reason geçiyordu.

Dosya Ekleri

• 20220729_005033.jpg
    20220729_005033.jpg
    255,4 KB · Görüntüleme: 52
Çözüm
Hocam sildim ama ona ait başka dosyalar olup olmadığını nasıl anlarım?
Uygulamayı kendi kaldırma yardımcısı ile mi kaldırdınız? Kurulum sonrası dosyaları büyük ihtimalle "Reason****.sys" adında atadı, sistem klasöründe buna yönelik aramalar yapın. Dosyalar tek başına etki etmiyor, ana uygulamayı silmediyseniz Revo ile kaldırın. Dediğim taramaları da aksatmayın.

Hocam sildim ama ona ait başka dosyalar olup olmadığını nasıl anlarım?
Uygulamayı kendi kaldırma yardımcısı ile mi kaldırdınız? Kurulum sonrası dosyaları büyük ihtimalle "Reason****.sys" adında atadı, sistem klasöründe buna yönelik aramalar yapın. Dosyalar tek başına etki etmiyor, ana uygulamayı silmediyseniz Revo ile kaldırın. Dediğim taramaları da aksatmayın.

Çözüm

Hocam virüs bulaştığında RevoUninstaller ile aramıştım ama uygulama olarak inmemişti sadece dosyaları falan vardı ben de onları güvenli moddan silmiştim. Taramalar temiz gösteriyor şuan. Ne yapmalıyım?

Hocam virüs bulaştığında RevoUninstaller ile aramıştım ama uygulama olarak inmemişti sadece dosyaları falan vardı ben de onları güvenli moddan silmiştim. Taramalar temiz gösteriyor şuan. Ne yapmalıyım?
Sorun yok o halde. Bu tip kurulumlar yaparken her zaman işaretli her kutucuğu dikkatlice okuyun. Bu tip saçma sapan yazılımların yüklenmesine izin vermeyin ve sistemde buna karşılık sürekli aktif bir AV bulundurun.

Sorun yok o halde. Bu tip kurulumlar yaparken her zaman işaretli her kutucuğu dikkatlice okuyun. Bu tip saçma sapan yazılımların yüklenmesine izin vermeyin ve sistemde buna karşılık sürekli aktif bir AV bulundurun.
Hocam o sıra AV yoktu o olaydan sonra çok dikkat etmeye başladım her şeye. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı