Recep abi bilgisayar monte etmeyi nerden öğrendi?

• Konuyu başlatan Erdem Alsırt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.929
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E

Erdem Alsırt

Ziyaretçi
Recep abi nerden eğitim almıştır ve recep abinin uyguladığı taktik nedir?
Bilgisayar bileşenleri diye bir dergiden mi öğrendi bunları?

Hamsili pilav konusunda master yaptıktan sonra kendi restoranını açtı ve bir bilgisayar aldı, hamsili bilgisayar yapma planları yaparken bir sabah çay döküldü sisteme ve o çay heba olmasın diyerek sistemi açtı... bunu yaparken bir eliyle fındık kırıyor, diğer eliyle çay kaşığıyla ritm tutuyordu... böyle başladı hepsi.

ADYDDADYAD... ile :

Araştırma
Deneme
Yanılma
Düzeltme
Deneme
Araştırma
Düzeltme
Yanılma
Araştırma
Deneme...

Acaba kendisi ne diyecek.

İlk bilgisayarla tanışması küçükkene mahalledeki komşu abi sayesinde olmuş. Herşey tedbir olsun diye ''Kasayı elleme içinden şeytan çıkar'' denmesiyle başladı. Birgün kendi bilgisayarı olduğunda içini açtı ama şeytan çıkmadı! Çok kızmıştı çünki kandırılmıştı ama yılmadı tek tek parçaları söküp aramaya devam etti... o gün bugündür durmadan hep bir arayış içinde.

Recep abi nasıl öğrendi bilmiyorum ama güzel detaylı bir şekilde öğrettiği kesin. :)
Ben dell inspiron n5010 laptopum ilk alındığından beri hiç tozu alınmadı ve fanındada sorun var gibi hiç dönmüyor çok az dönüyor o da hava vermiyor ve soğutamıyor!
Recep abiye gideceğiz ofisine gideceğiz dell inspiron n5010 fan temizliği yaparlarmı?
Bu arada beni videoya alırlarmı?

Ben dell inspiron n5010 laptopum ilk alındığından beri hiç tozu alınmadı ve fanındada sorun var gibi hiç dönmüyor çok az dönüyor o da hava vermiyor ve soğutamıyor!
Recep abiye gideceğiz ofisine gideceğiz dell inspiron n5010 fan temizliği yaparlarmı?
Bu arada beni videoya alırlarmı?

Sen kendin yapmayı dene zaten fanları temizlemek çok kolay iş.

Sanki o zaman bilgisayar toplamak bilinmiyordu da Recep abi buldu. Ondan, bundan v.b. heryerden öğrenmiş olabilir. Bu sorunun cevabı Recep abide :)

Beyler önce kararlılık ve istek lazım. Recep Baltaş'ın teknolojiye olan ilgisi bir kıvılcım. Gündemi deli dolu takip ediyor , yeni çıkan ürünleri araştırıyor , hatalarını düzeltiyor , korkmuyor ve bilgisayarın içini açıp bir şeyler yapmaya çalışıyor , sonra ustalaşıyor ve bunları yaparken her çıkan yeniliği kontrol edip araştırmalarına devam ediyor , ürünlerin özelliklerini kıyaslıyor.

Burada benim bildiğim 10 yıllık bir tecrübeden bahsediyorum. Yapılamayacak bir şey değil. Tek gereken ilginiz olması ve işi zamana bırakmak eğer bu yönde bir atılım yapmak istiyorsanız.

Hobi olarak bile değerlendirebilirsiniz fenamı olur kendi parçalarınızı kendiniz seçip kendiniz hiç yardım almadan sistem toparlamak. Bence süper bir şey :)

Tabi ben Recep Baltaş değilim ama böyle düşünüyorum yanılıyorsam özür dilerim :)

İlk bilgisayarla tanışması küçükkene mahalledeki komşu abi sayesinde olmuş. Herşey tedbir olsun diye ''Kasayı elleme içinden şeytan çıkar'' denmesiyle başladı. Birgün kendi bilgisayarı olduğunda içini açtı ama şeytan çıkmadı! Çok kızmıştı çünki kandırılmıştı ama yılmadı tek tek parçaları söküp aramaya devam etti... o gün bugündür durmadan hep bir arayış içinde.

Kafan güzelmiş kardeş, güle güle kullan :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı