Recep Baltaş askerliğini nerede yaptı?

Güney Kore, İsrail, Avusturya, İsviçre, Finlandiya, Norveç, İsveç gelişmemiş mi oldu şimdi? Özellikle Güney Kore ve İsrail'e bakarsan yanı başında tehlike olan ülkeler olduğunu görürsün. Profil fotoğrafındaki adam da şuan askerliğin zorunly olmasını isterdi eminim.
Saydığın ülkelerin nüfusunu sayar mısın sırayla? Güney K. dışında Türkiye'nin yarısı kadar nüfusu olan var mı git bir bak bakalım. Güney Kore'de de askerliğin zorunlu olmasının sebebi zaten belli. Diplerinde her an savaş başlatabilecek kafayı sıyırmış bir diktatörlük var.

Zorunlu olsa bile bu kadar uzun olmaması lazım. 1 ay yeterli bir süre. 2 yıl yaptırıyorlardı şaka gibi. Bir de her insan savaşçı doğmaz, bazı insanlarda beden gücü zayıf, beyin gücü güçlüdür.
İsrail üç, Güney Kore ise 2 yıl zorunlu askerliğe sahip. Güney Kore üstelik BTS gibi bir grubu askere aldı, savaşçı olup olmamalarını geçtim yıllık en az 1 milyar dolar ülkeye katkı sağlamalarına rağmen bir torpil geçilmedi. Ayrıca "Her Türk asker doğar." Profil fotondaki adamdan utan bari.

Saydığın ülkelerin nüfusunu sayar mısın sırayla? Güney K. dışında Türkiye'nin yarısı kadar nüfusu olan var mı git bir bak bakalım. Güney Kore'de de askerliğin zorunlu olmasının sebebi zaten belli. Diplerinde her an savaş başlatabilecek kafayı sıyırmış bir diktatörlük var.
Nüfus ile alakası ne? Ayrıca senin durumun Günet Kore'den farksız mı? Doğu'da PKK, Suriye, IŞİD; Batı'da Yunanistan var. Güney Kore'den daha kötü durumdayız bana kalırsa.

İsrail üç, Güney Kore ise 2 yıl zorunlu askerliğe sahip. Güney Kore üstelik BTS gibi bir grubu askere aldı, savaşçı olup olmamalarını geçtim yıllık en az 1 milyar dolar ülkeye katkı sağlamalarına rağmen bir torpil geçilmedi. Ayrıca "Her Türk asker doğar." Profil fotondaki adamdan utan bari.

Nüfus ile alakası ne? Ayrıca senin durumun Günet Kore'den farksız mı? Doğu'da PKK, Suriye, IŞİD; Batı'da Yunanistan var. Güney Kore'den daha kötü durumdayız bana kalırsa.

Artı Ermenistan

Nüfus az olduğu için profesyonel askerliğe geçişte çok zorlanıyorlar. Özellikle Finlandiya, İsrail gibi coğrafyası gereği mecburen askeri güce sahip olması gereken ülkeler bu yüzden zorunlu askerlik yasası kullanıyor çünkü profesyonel askerliği besleyecek yeterli nüfusa, haliyle yeterli gönüllü askere sahip olmayacaklar, olamıyorlar.

Ayrıca doğudaki PKK, Suriye, IŞİD ile acemi askerler ilgilenmiyorlar. Onlar 6 ay boyunca adam akıllı eğitim bile almıyorlar. Acemi askerlerin PKK vs. gibi terör örgütleriyle karşılaşmaları ancak sınırdan uzak ama terör olaylarının olduğu illerde denk gelirlerse oluyor. Zaten acemi ve eğitimsiz olduklarından bir de baskı altında ne yapacaklarını bilemeyip bir çoğu anlamsız bir şekilde ya şehit oluyor ya da olaya katkı sağlayamıyor.

Yunanistan ile Türkiye ilişkisi de birbirine hisleyen ama ısırmayacak olan iki kedinin hikayesinden farksız. İkisi de NATO üyesi, ikisinin de birbirlerine gerçekten büyük bir askeri operasyon yapma lüksü yok. Zaten kazancı da yok. Bugün ne Yunanistan'ın Türkiye topraklarını ne Türkiye Yunanistan'ın topraklarını işgal edip kendisine entegre etme şansı yok. Haliyle arada birbirlerine göz dağı verip, blöf yapan iki devletten ibaret.

"Her Türk asker doğar."
Buna inanıyor musun gerçekten? Her insanın asker doğması mümkün mü?

La 1 ay eğitimle seni bir yere bıraksalar üstün görev yapabilecek misin? Yine 16 yaşa takıldık sitede yahu!
Askerlik yapmak istemeyen insanı niye zorla asker yapıyorlar? 16 yaşında olduğumu da nereden çıkardın bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı