Kağıt üzerinde bütün sistemler çok güzel ama uygulamaya gelince sonuçlar ortada. Daha kapitalizmin "k"si bile yokken insanlar açtı. Hala da aç. Ben hiçbir sisteme taraftar değilim. Ama her şeyi sisteme bağlamak. Ne kadar dogru? Mesele Türkiye kapitalist sisteme entegre Türkiye'de ki açlık kapitalist sistem yüzünden mi? Mesela K.Kore'de komünizm var. Onlar da aç. Insanlar olarak hiç suçumuz yok mu? Kapitalizm ya da komünizm fark etmez. O bir zorbayi binlerce insan olarak indiremiyorsak her şeyi hak ediyoruz.
Değil.Zaten hepsini yapan kapitalizm değil mi?
Son cümleye kadar iyi gitmişti.Kağıt üzerinde bütün sistemler çok güzel ama uygulamaya gelince sonuçlar ortada. Daha kapitalizmin "k"si bile yokken insanlar açtı. Hala da aç. Ben hiçbir sisteme taraftar değilim. Ama her şeyi sisteme bağlamak. Ne kadar dogru? Mesele Türkiye kapitalist sisteme entegre Türkiye'de ki açlık kapitalist sistem yüzünden mi? Mesela K.Kore'de komünizm var. Onlar da aç. Insanlar olarak hiç suçumuz yok mu? Kapitalizm ya da komünizm fark etmez. O bir zorbayi binlerce insan olarak indiremiyorsak her şeyi hak ediyoruz.
Ben de yorumum da ondan örnek verdim. Sistemlerle ilgili. 21. Yüzyıl için 21 ders.Merhabalar bu tweet Yuval Noah Harari'nin bir kitabında geçiyor diye hatırlıyorum Sapiens veya Homo Deus olabilir fakat 21. Yüzyıl için 21 Ders olmaması gerekiyor çünkü onu henüz bitirmedim. Kitapta uzun uzun üstteki cümleyi anlatıyor ve ikna ediyor. Yorumlara bakınca sanıyorum kimse kitabı okumadı yoksa herkes cümlenin doğru olduğunu savunurdu.
Merhabalar bu tweet Yuval Noah Harari'nin bir kitabında geçiyor diye hatırlıyorum Sapiens veya Homo Deus olabilir fakat 21. Yüzyıl için 21 Ders olmaması gerekiyor çünkü onu henüz bitirmedim. Kitapta uzun uzun üstteki cümleyi anlatıyor ve ikna ediyor. Yorumlara bakınca sanıyorum kimse kitabı okumadı yoksa herkes cümlenin doğru olduğunu savunurdu.
Adam tarihçi yalnız ve yanılmıyorsam Oxford’da yüksek lisansı var. Sizin düşüncenizin doğru olduğu ne malum peki?Kitapta bunu yazması yazarın düşüncesinin doğru olduğunu göstermez.
Çin’de de komünist parti var. Halk sefil. Yılda sadece 30-35 tane yabancı filmin gösterimine izin var. Ayrıca Winnie the Pooh yasakmış çünkü oradaki ayı Devlet başkanına benziyormuş. Ha birde milleti ‘sosyal kredi’ sistemiyle fişleyip duruyorlar.Kağıt üzerinde bütün sistemler çok güzel ama uygulamaya gelince sonuçlar ortada. Daha kapitalizmin "k"si bile yokken insanlar açtı. Hala da aç. Ben hiçbir sisteme taraftar değilim. Ama her şeyi sisteme bağlamak. Ne kadar dogru? Mesele Türkiye kapitalist sisteme entegre Türkiye'de ki açlık kapitalist sistem yüzünden mi? Mesela K.Kore'de komünizm var. Onlar da aç. Insanlar olarak hiç suçumuz yok mu? Kapitalizm ya da komünizm fark etmez. O bir zorbayi binlerce insan olarak indiremiyorsak her şeyi hak ediyoruz.
Son cümlede ne var ki? K.Kore'yi o dombili zorba mi yönetmeye devam etsin?Son cümleye kadar iyi gitmişti.