$Recycle. Bın virüsünü temizleme

alihan ateş

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektronik teknikeri
Evet dostlar bugün sizlere bana musallat olan virüsü nasıl kökünü kazıdığımı anlatacağım. İnşallah işinize yarar.

Adsız.png
lll.png

Evet görselde gördüğünüz gibi iki dosya uzantısının görsellerinin farklı olduğunu görüyorsunuz. En üstteki görselde fark ettiyseniz tür bölümünde "ekran koruyucu" yazıyor. Evet bu virüsün türü trojan. Bu virüs ile birlikte bilgisayarıma uyuz bir virüs daha bulaşmıştı. Surabaya diye bir virüsümüz. Şimdi gelelim bunun çözümüne: Öncelikle görev yöneticisini açın. Görev yöneticisinde Adobe flash Player ve Adobe flash Update adında 2 tane görev göreceksiniz. Bu 2 görevcik virüsün türemesine neden oluyor. İsterseniz bu iki görevin üzerine sağ tıklayın ve "dosya konumunu aç"a tıklayın. Görevlerin "exe" uzantıları karşınıza çıkacak. Fark ederseniz Adobe flash Player'in çalışması için bin dosyalarının olması gerekli. Burada sadece 2 uzantı görecesiniz. Silmeye kalkarsanız çalıştıkları için silme başarısız uyarısı alacaksınız. Şimdi kökünü kurutmak için bu iki uzantıyı sürekli işlem ağacını sonlandır yapıp silmeye çalışın. Özellikle ilk önce Adobe flash Update uzantısını sonlandırın. Sonra diğer uzantıyı. Çünkü bu Update uzantısı sürekli Adobe flash Player uzantısını çalıştırmaya zorlayacaktır. Şimdi sonlandırdınız diyelim. Sonra türü ekran koruyucu olan dosyalara sakın ama sakın tıklamayalım. Çünkü onlar sahte dosya ve siz her tıkladığınızda türemeye devam edecektir. Tarayıcınızı açın ve Kaspersky'ı indirin. Taramayı başlatın. Hızlı tarama diye bir seçenek çıkarsa seçmeyin. Detaylı bir tarama olsun. Bir bakmışsınız bütün oyun dosyalarınız vb. dosyalarınız gitti. Windows klasörü de gitti ama neden hala çalışıyor bu bilgisayar diyeceksiniz. Şimdi yerel disk C'ye gidin ve Alt+V yapın. Windows 10'da "görünüm, seçenekler, klasör ve arama seçeneklerini değiştir, tekrar görünüme tıklayıp , gizli sürücü ve klasörleri göster seçeneğini seçin ve klasörleriniz geri gelecektir. İşe yaramaz ise bana yazın yardım edeyim. İşe yarasa da bana bol bol dua edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet normalde gizli olması gerekir. Burada gizli değil ve türü ekran koruyucu. Virüs total sayfasında gizli olan virüs olarak çıkmıyor. Bu türü ekran koruyucu, trojan olarak çıkıyor. Yani virüsü geliştirenler insanların aklını karıştırmaya çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı