Rehber Red Dead Redemption 1 Singleplayer GOTY nasıl bilgisayar üzerinden oynanır?

Smuya

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2021
Mesajlar
1.878
Makaleler
7
Çözümler
1
Bu harika eser artık bilgisayarlarımızda yerini alıyor!

ihtiyacımız olanlar:
1 adet RDR1 GOTY disk 1 / indirdiğiniz dosya muhtemelen RAR dosyasıdır. İndirdiğiniz an sağ tık yapıp klasöre çıkart deyin.
1 adet notepad++/ kendi orijinal sitesinden veya benim alta bırakacağım kaynaklar bölümündeki linklerden ulaşabilirsiniz.
1 adet xenia canary versiyon/ bu versiyon sadece 1 oyun için stabil çalışmaktadır. Bizim tercihimiz ise RDR olacak. Bunun sebebi bu beta versiyon ve en yeni güncellemelerle çalışacağı için 20FPS yerine 30 alıyorsunuz mesela.


neden xenia?
sebebi çok basit. Daha stabil olduğu için. RPCS3 maalesef PS3 mimarisi üzerine kurulu bir başlatıcı olduğundan ve o mimari çok zor olduğundan xeniada 20 alıyorsanız RPCS3'te 2-3 FPS alacaksınız.

notepad++ ayarları:
xenia Canary.exe dosyasını açıp ardından kapatın. Klasöre xenia-canary. Config. Toml isimli bir dosya gelecek. O dosyaya sağ tık yapın ve notepad++ ile aç deyin. Ardından ara kısmına V-Sync yazın ve true kısmını false ile değiştirin. Ardından draw_resolution_scale_x yazın ve oraya 1-2-3 sayılarından birini girin. Bu işlenecek çözünürlüktür yani oyunlarda hep gördüğümüz 1920x1080 gibi. 1 eşittir 720p 2 eşittir 2K 3 eşittir 4K. İyi bilgisayarınız varsa 2K tavsiye ederim 720p de drop oluyor ben 1050 Ti yüzünden 720P'de oynuyorum bu sebeple arada bir takılma oluyor. Sonrasında draw_resolution_scale_y yazın ve yazdığınız sayıyı oraya da girin. Tebrikler! Kaydedip çıkabilirsiniz notepad++ ayarları bitti.

ISO dosyasını çıkartmak:
Exiso.exe isimli dosyayı aşağıdaki kaynaklar bölümünden indirin. VirusTotal sonucu: VirusTotal 1 tane var diyor seçim sizin. Bu çıkartma oyuna Türkçe yama kuracağımız içindir. Exiso.exe dosyasını xenia klasörüne atın. Ardından diski gene xenia klasörüne atın ve oradan exiso. Exeye sürükleyip bırakın. Oyunun çıkartılmasını bekleyin. Çıktığında sıra oyunu çalıştırmakta.
[Sorumluluk kabul etmiyorum seçim sizin.]


xenia canary platformunda oyunu çalıştırmak:
programı çalıştırın ve file kısmına tıklayıp open deyin. Default. Xex dosyasını seçin. [Muhtemelen Xenia klasörünün içinde oluşan RDR 1 goty isimli klasöre gelmiştir.] oyun çalışıyorsa iyi eğlenceler. Türkçe yama için programı kapatın.

Türkçe yama:
kaynaklar kısmından indirebilirsiniz. VirusTotal gene 6 tane virüs buldu seçim sizin.
Ardından ZIP'teki patch0_xenon.rpf dosyasını default. Xex dosyasının olduğu klasöre atın. Diğer dosyaları da olduğu gibi xenia klasörüne atın. Ardından o notepad++ ayarlarında bahsettiğimiz toml dosyasını tekrar notepad++ ile açın. Ara deyin ve log_level ayarını 0 yapın. Kaydedin. Artık oyununuz Türkçe ve oynanmayı bekliyor.

Bundan sonrası kötü ve alt düzey sistemler içindir:






Patch yapmanızı önermiyorum fakat yapmak isterseniz orta sistemlerde yapmayın.

Kaynaklar:
Xenia Canary: Notepad++:Download Notepad++ v8.5.4 | Notepad++
Oyun: Forum kuralları gereği bu dosyayı burada paylaşmam mümkün değil.
Yama:Red Dead Redemption GOTY & Undead Nightmare Türkçe Yama (Xenia & Klavye + Fare Destekli Xenia) | DonanımHaber Forum
Exiso:https://www.mediafire.com/file/u66pxkh2c4z4g7x/Exiso.zip/file
























özel teşekkür:
Bu konuyu hazırlamamda bana en büyük kaynak kendisi oldu. Konunun %60'ını kendisinin konusundan alıp basite indirgeyerek sizlere sundum. Çok teşekkürler @Elio Talvinen
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Xenia canary daha iyi performans veriyor, sadece FPS farkı birinde 30 ise diğerinde 2 kadar kötü değil, ona değinmek istedim.

Ben en son kullandığımda RPCS3ü ve RDR'yi açtığımda {5 ay önce} 2FPS veriyordu. Şimdi xenia canaryde sabit 30-35 takılıyor 720p ayarlarda. Şu an nasıldır bilmiyorum.
 
Aslında denemek isterdim ama şu an elimdeki laptop buna el vermez diye düşünüyorum.
4 GB RAM (direk buradan yandık büyük ihtimal :D )
MX130.
i5 8250U.
Neyse iyi rehber elinize sağlık.
 

Geri
Yukarı