Çözüm Red Dead Redemption 2 Donma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

msheker

Centipat
Öncelikle herkese selam. Rockstar'ın yeni efsanesi Red Dead Redemption 2'ye sonunda PC sahipleri olarak kavuştuk. Fakat ne kavuşma. Donmalar, crashler, FPS sorunları. Crash ve FPS sorunları patch ile bir nevi düzeldi fakat donma hakkında Rockstar'dan hiçbir bilgi alamadık ve bu konuyu kendimiz çözmeye karar verdik. Aşağıdaki çözüm bilgilerini birkaç siteden derledim. Çözümler vardı evet ama hepsi yarı yarıya hatalıydı. Bende bunları puzzle gibi birleştirip -kendimce- doğru çözümü buldum. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  • Process Lesso adlı programı indirin kurun veya istediğiniz CPU limitleme programı, ben bu çözüm için Process Lesso'yu kullandım.
  • Oyunu açın.
  • Alt+Tab yapıp programdan RDR2.exe'yi bulun, sağ tıklayıp CPU Limiter'a tıklayın.

When CPU use is: 90%
    Reduce by this many CPU Cores: 1
    For a period of: 1

• Yapıp "Add Rule" butonuna tıklayın. Eğer bunu yaptıktan sonra FPS düşüşü oluyorsa 97% - 98% olarak limiti değiştirin.
Dediğim gibi istediğiniz CPU limitleme programını kullanabilirsiniz. Amaç CPU'yu limitlemek. 90% - 98% arasındaki değerler ile deneyebilirsiniz.

Umarım sorununuz çözülmüştür. İyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisi, işlemciyi 2 çekirdekle çalıştırmalar düşük fps ve performans sorunlarına yol açar. Paylaştığımız Rockstar Games'in bizzat çözümünü uygulamanızı tavsiye ederim. Process Lasso'da donma sorunu yaratır. O sadece azaltıyor. Öyle programlar varsa silin atın. Rockstar'ın çözümü en ideali, gram donma yok.
Aynen öyle rockstarın çözümünü uygulayın en net çözüm ve kalıcı bir çözüm 3. gün oldu gram donma kasma yoktur.
Çok saçma bir şekilde çalışan oyun bozuldu şaka gibi. Oyun açılıyor story diyorum yükleme ekranı bitiyor ve exited unexpectedly hatasını alıyorum. Bütün herşey güncel hepsinide kontrol ettim. Bugün yada daha önceden böyle bişi başına gelen oldu mu? Acaba save dosyasımı bozuldu ?
Öncelikle herkese selam. Rockstar'ın yeni efsanesi Red Dead Redemption 2'ye sonunda PC sahipleri olarak kavuştuk. Fakat ne kavuşma. Donmalar, crashler, FPS sorunları. Crash ve FPS sorunları patch ile bir nevi düzeldi fakat donma hakkında Rockstar'dan hiçbir bilgi alamadık ve bu konuyu kendimiz çözmeye karar verdik. Aşağıdaki çözüm bilgilerini birkaç siteden derledim. Çözümler vardı evet ama hepsi yarı yarıya hatalıydı. Bende bunları puzzle gibi birleştirip -kendimce- doğru çözümü buldum. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  • Process Lesso adlı programı indirin kurun veya istediğiniz CPU limitleme programı, ben bu çözüm için Process Lesso'yu kullandım.
  • Oyunu açın.
  • Alt+Tab yapıp programdan RDR2.exe'yi bulun, sağ tıklayıp CPU Limiter'a tıklayın.

When CPU use is: 90%
    Reduce by this many CPU Cores: 1
    For a period of: 1

• Yapıp "Add Rule" butonuna tıklayın. Eğer bunu yaptıktan sonra FPS düşüşü oluyorsa 97% - 98% olarak limiti değiştirin.
Dediğim gibi istediğiniz CPU limitleme programını kullanabilirsiniz. Amaç CPU'yu limitlemek. 90% - 98% arasındaki değerler ile deneyebilirsiniz.

Umarım sorununuz çözülmüştür. İyi oyunlar.
Hocam selam oyunda şöyle bir hata alıyorum "game error please reboot and restart the game" Bu hata donma sorununun fixlendiği güncellemeden sonra gelen güncelleme ile başladı %47.7 ilerlemiş olduğum save dosyam bozuldu bu yüzden ve her pc yi açıp kapattığımda yada güncelleme geldiğinde oyuna yada rockstar launcher a bu hatayı alıyorum ve save dosyama giremiyorum. Çözümü bilenler yada neden olduğunu bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Rockstarin paylastigi kod nedir?
Steam'den indirdim ne yapmam lazim oyunda kucuk donmalar oluyor. FPS iyi 60-85 arasi i9 9900k rtx 2080 ti ama ses ve goruntu milisaniyelik donuyor

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Aynen öyle rockstarın çözümünü uygulayın en net çözüm ve kalıcı bir çözüm 3. gün oldu gram donma kasma yoktur.
Çok saçma bir şekilde çalışan oyun bozuldu şaka gibi. Oyun açılıyor story diyorum yükleme ekranı bitiyor ve exited unexpectedly hatasını alıyorum. Bütün herşey güncel hepsinide kontrol ettim. Bugün yada daha önceden böyle bişi başına gelen oldu mu? Acaba save dosyasımı bozuldu ?

Hocam selam oyunda şöyle bir hata alıyorum "game error please reboot and restart the game" Bu hata donma sorununun fixlendiği güncellemeden sonra gelen güncelleme ile başladı %47.7 ilerlemiş olduğum save dosyam bozuldu bu yüzden ve her pc yi açıp kapattığımda yada güncelleme geldiğinde oyuna yada rockstar launcher a bu hatayı alıyorum ve save dosyama giremiyorum. Çözümü bilenler yada neden olduğunu bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.
Dostum bendede o hata vardı belgelerime gel rdr nin içindeki settings klasörününün içindekileri komple sil bide oyunu 1080p de (1920 x 1080) başlat ( zaten settings dosyasını silince ilk oyunu yüklediğin ayarlara dönecek ) save dosyanda sıkıntı yok
dostum o kod nedir yardımcı olur musun nasıl yapılıyor . teşekkürler

dostum nasıl yapılıyor yardımcı olur musunç teşekkürler
Dostum donma sorununu ben de neler denediysem çözemedim ama azalttım baya şehirlerde yoğun olabilsede boş alanlarda baya azaldı oyun hard diske yüklüyse sürücüyü birleştir ssdye yüklüyse dokunma bir de bilgisayarı turbo modundan normale alınca daha az olduğunu fark ettim turbo modunda fark edilmese de işlemci gereğinden fazla çalışıp ısınıyor normal moda alınca fps olarak düşüşte yaşamadım bunları deneyerek azaltılarbilir ama ne yaptıysam yapayım tam çözüm bulamadım oyun çıkalı kaç ay olmasına rağmen sıkıntılı bi oyun

Son düzenleme:
Konunun üstünden bayağı zaman geçmiş ,sormamda bir sakınca var mı bilemiyorum? Benim sistemim asusprimeb450m-k anakrt ;asus rx6600xt ekran kartı;r5 2600 işlemci ; a6gb patriot viper steel ddr4 3200 tek slot ram....her şey on numara akıyor fakat nedense saint denise gittiğimde her şey cortluyor...dönerken kasılmalar , lag giriyor, drop giriyor gibi takılmalar...acaba bir bilginiz var mı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı