Red Dead Redemption 2 Grafik Kartlarını Ciddi Şekilde Zorluyor

Aynen öyle Rockstar gibi oyuncuların güvenini kazanmış bir firma bile oyuncuları yanılgıya düşürüyorsa oyun yapımcılarına kesinlikle güvenmemek lazım.
oyun grafikleri neye göre belirleniyor yani grafik motorları en son çıkan parçaların üstünü aşamaz mı ? Aşamazsa da 10.000 tl lik grafik kartıyla bile neden optimizasyon sorunu yaşıyoruz takılma v.s

INTEL ve NVIDIA nın tekeline karşı AMD nin tüketici için ne denli önemli olduğu her an bir örnekle taçlanıyor.

İndirim ile 2700 TL ye aldığım RX 5700 XT ekran kartının kimleri ezdiği kimlere kafa tuttuğu anca bu kadar güzel anlatılırdı. Vulkan da artık yavaştan AMD kartlar için ekstra bir kazanç olmaya başlıyor.

Oyun bariz optimizasyon sorunlu sonuçta aynı sorun her kart için geçerlidir.

oyun grafikleri neye göre belirleniyor yani grafik motorları en son çıkan parçaların üstünü aşamaz mı ? Aşamazsa da 10.000 tl lik grafik kartıyla bile neden optimizasyon sorunu yaşıyoruz takılma v.s
Pc platformunda onlarca farklı konfigürasyon bulunduğundan ötürü oyun yapımcılarının optimize etmek için yeterli emek, zaman ve kaynak ayırmaları mümkün olmuyor tahmin ediyorum ki. Bazı oyunlar bildiğin konsol portu oluyor. Ama 2080Ti gibi ekstrem grafik kartlarının bile yer yer düşük performans sunması benim içinde şaşırtıcı.
Bazı oyunlarda götürüsü getirisinden fazla olan büyük performans düşüşlerine yol açan grafiksel detaylarda bulunuyor bu da bir etken tabi.

Vulkan teknolojisinin yaygınlaşmaya başladığını görmek sevindirici hakikaten. Vulkan Api, AMD grafik kartı kullanıcılarına sihirli bir dokunuş sağlıyor resmen. Vulkan destekli oyunlarda Rx570-580 bile GTX 1070 ile yarışıyor.

Oyuna baktım otomatik ayarlar aşağıdaki görsellerde. Bu şekilde VSYNC açık olduğundan 55-60 FPS sabit. VSYNC kapatıp aynı ayarlarda denediğimde 55-75 arası gidip geldi. Takılma, donma gibi şeyler yaşamadım.

Dosya Ekleri

• Red Dead Redemption II Screenshot 2019.11.12 - 19.11.19.39.png
    706,3 KB · Görüntüleme: 77
  • Red Dead Redemption II Screenshot 2019.11.12 - 19.11.58.96.png
    703,9 KB · Görüntüleme: 74
  • Red Dead Redemption II Screenshot 2019.11.12 - 19.12.13.83.png
    701,7 KB · Görüntüleme: 64
  • Red Dead Redemption II Screenshot 2019.11.12 - 19.12.22.07.png
    689,3 KB · Görüntüleme: 69
Sürekli oyundan atmasa oynama ihtimalimiz olcak. Atıyor malesef.

Sanırsam GeForce Experience'nin optimum ayarları bunlar. Bende GTX 1070 var bana da bu ayarları otomatik ayarladı.

i5 4460 + RX 580

dediğim gibi işlemcinin yük altına girdiği noktalarda gpu kullanımı %70'lere düşüyor ve crash yiyorum genellikle
Bu ikili ile aldığım FPS değerinin bir buçuk katını alıyorsunuz, şaştım kaldım. Gerçi farklı ayarlar yapmışızdır muhtemelen ama, ayarlarınızın ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…