Red Dead Redemption 2 Grafik Kartlarını Ciddi Şekilde Zorluyor

Optimizasyon Rockstar'a ait değil, her zamanki gibi. PC'ye dönüşüm işi Nvidia tarafından devralınmış yine. Gta V'te de aynısını yaptılar, o zamanlar Nvidia kendisine has kapalı teknolojiler konusunda daha agresifti, açık açık AMD kartları tıkamıştı.

Şimdi de bu oyunda bilerek bir kastırma yapıp hem AMD hem de GTX kartların ömrünün geçtiği havasını yaratacaklar diye düşünüyorum. Amaç "bakın ya RTX alırsınız ya da oyun dünyasından düşersiniz, artık PC işi böyle" demek.

Bir bilgisayar oyununun, hiç bir görsel değişiklik olmadan bilgisayarınızı kasması zor bir şey değil. Atıyorum zaten çok iyi olan bir gölgenin çözünürlüğünü 8 katına çıkarırsınız, 64 örnekle yapılan bir ışık yüzeyinin rengini 255 örneğe çıkarırsınız, bilgisayardan duman gelmeye başlar. Üstelik en başta zaten görüntüler çok üstün olduğu için aradaki fark artık gözle görülemez olur, bilgisayarınız kasıldığı ile kalır.
Grafiğe iyice bakın derim, RX 5700 RTX 2070 den 7 FPS daha yukarıda. Vulkan desteği var.

570 ile zar zor 40 FPS bandında kalmaya çalışıyorum medium-high arası. Anti aliasing sorunu var TAA açarsan oyun bulanıklaşıyor MSAA açarsan hepten FPS namına bir şey kalmıyor. TAA sharpness diye bir ayar koymuşlar hiçbir şeye yaramıyor. Biraz düşük FPS dışında her şeyden memnunum oyunu aldığıma pişman değilim.

Şuan RDR2 neredeyse oynanamayacak durumda iyileşir bence.
GTA IV gibi olursa 2025'de filan rahat oynarız. :D Çünkü GTA IV ancak son yıllarda PC'de rahat oynayabildiğimiz bir oyun, hatta hala forumda düşük sistem ile GTA IV'de performans sorunu yaşayanların konularını görebiliyoruz. Umarım kısa sürede bunu çözerler, keşke çıkışı konusunda acele etmeyip daha ileri bir tarih verselerdi de bu sorunla çıkmasaydı.

GTA IV gibi olursa 2025'de falan rahat oynarız. :D Çünkü GTA IV ancak son yıllarda PC'de rahat oynayabildiğimiz bir oyun, hatta hala forumda düşük sistem ile GTA IV'de performans sorunu yaşayanların konularını görebiliyoruz. Umarım kısa sürede bunu çözerler, keşke çıkışı konusunda Ace'le etmeyip daha ileri bir tarih verselerdi de bu sorunla çıkmasaydı.
RX580 ile orta-yüksek ayarlarda gayet rahat 60FPS civarı oynayabiliyorum, neden herkes bu kadar kötü performans alıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Optimizasyon Rockstar'a ait değil, her zamanki gibi. PC'ye dönüşüm işi Nvidia tarafından devralınmış yine. Gta V'te de aynısını yaptılar, o zamanlar Nvidia kendisine has kapalı teknolojiler konusunda daha agresifti, açık açık AMD kartları tıkamıştı.

Şimdi de bu oyunda bilerek bir kastırma yapıp hem AMD hem de GTX kartların ömrünün geçtiği havasını yaratacaklar diye düşünüyorum. Amaç "bakın ya RTX alırsınız ya da oyun dünyasından düşersiniz, artık PC işi böyle" demek.

Bir bilgisayar oyununun, hiç bir görsel değişiklik olmadan bilgisayarınızı kasması zor bir şey değil. Atıyorum zaten çok iyi olan bir gölgenin çözünürlüğünü 8 katına çıkarırsınız, 64 örnekle yapılan bir ışık yüzeyinin rengini 255 örneğe çıkarırsınız, bilgisayardan duman gelmeye başlar. Üstelik en başta zaten görüntüler çok üstün olduğu için aradaki fark artık gözle görülemez olur, bilgisayarınız kasıldığı ile kalır.
“Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu” illa ki Rtx alacaksınız diye bir şey yok şu an Rdr 2’de. Aynı zaman da gözüken şu ki Rx5xxx kartları fiyat performans olarak Rdr 2’de güzel çalışıyor. Zaten ortada Dx yanında Vulkan seçeneği var.
Ortada yeni grafik kartı alın diye bir olay yok bana kalırsa. Öyle olsaydı yeni Rtx ve Rx kartlar 4K 60 fps’e rahat çıkarlardı fakat 1080p60 şu an için bile kartları zorluyor. Evet optimizasyon kötü ancak Rockstar oyundan kısmak yerine topu üreticilere atacak gibi. Böylelikle biz de “oemci!” diyerek süper oyun algısını kafamızda koruyalım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı