Çözüldü Red Dead Redemption 2 kaplamalar geç yükleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ArturMorgan

Picopat
Arkadaşlar öncelikle selamün aleyküm, başlıkta da belirttiğim üzere RDR2'de kaplama sorunu yaşıyorum yalnız sorunumu anlatmadan evvel aradan çıkartayım oyun orijinal Epic Games'ten kuponla 180 TL'ye almıştım. Korsan sürümünü de kurup denedim belki internet bağlantısı yüzünden sistem kaynaklarımı bir nebze zorluyordur diye fakat sorun yine devam etti.
Neyse sorunuma gelecek olursak şöyle ki... Bayır çayır çimen gibi boş alanlarda ve Valentine gibi küçük çaplı kasabalarda hiçbir sorun yokken. Saint denis adlı büyük kasabada oyunun kaplamaları sapıtıyor ve geç geliyor. Sistem gereksinimlerimin de minimumda yetmesine rağmen bu hata insanın sinirini bozuyor. Sorunumu daha ayrıntılı anlamanız adına YouTube'ye kısa bir video yükledim alta koyuyorum linkini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunum videodan da görebileceğiniz gibi bu şekilde oyunu hem (1080P Low) (720P medium) ayarlarda hem de (720P Low) ayarlarda deneyip test ettim fakat sorun değişmedi nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyorum internette araştırmama görede pek çözüm kaynakı bir şey yoktu. Sorunuma HDD kaynaklı diyecek arkadaşlar olabilir. HDD 1 seneyi geçmedi alalı ve test sonuçlarında da hiçbir problem gözükmüyor.

Sistemim.

i5 7400 3.5 GHz.
GTX 1050 Gaming 2G.
8 GB 2133 MHz RAM.
1TB HDD (oyun HDD'ye kurulu)
120 GB SSD.

Oyunun sistem gereksinimleri.

i5 2500K.
GTX 770 2 GB.
8 GB RAM.

Şimdilik bilgilendirebileceğim şeyler bunlar eğer test videosu ya da görüntü isterseniz atabilirim yeter ki problemim çözülsün cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun Graphics API'den kaynaklanıyor. Vulkan'da kullanıyorsun sanırım DX12 yaparsan çözülecektir.
Arkadaşlar öncelikle selamün aleyküm, başlıkta da belirttiğim üzere RDR2'de kaplama sorunu yaşıyorum yalnız sorunumu anlatmadan evvel aradan çıkartayım oyun orijinal Epic Games'ten kuponla 180 TL'ye almıştım. Korsan sürümünü de kurup denedim belki internet bağlantısı yüzünden sistem kaynaklarımı bir nebze zorluyordur diye fakat sorun yine devam etti.
Neyse sorunuma gelecek olursak şöyle ki... Bayır çayır çimen gibi boş alanlarda ve valentine gibi küçük çaplı kasabalarda hiçbir sorun yokken. Saint denis adlı büyük kasabada oyunun kaplamaları sapıtıyor ve geç geliyor. Sistem gereksinimlerimin de minimumda yetmesine rağmen bu hata insanın sinirini bozuyor. Sorunumu daha ayrıntılı anlamanız adına YouTube'ye kısa bir video yükledim alta koyuyorum linkini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sorunum videodan da görebileceğiniz gibi bu şekilde oyunu hem (1080P Low) (720P medium) ayarlarda hem de (720P Low) ayarlarda deneyip test ettim fakat sorun değişmedi nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyorum internette araştırmama görede pek çözüm kaynakı bir şey yoktu. Sorunuma HDD kaynaklı diyecek arkadaşlar olabilir. HDD 1 seneyi geçmedi alalı ve test sonuçlarında da hiçbir problem gözükmüyor.

Sistemim.

i5 7400 3.5 GHz.
GTX 1050 Gaming 2g.
8 GB 2133 MHz RAM.
120 GB SSD.

i5 2500K.
GTX 770 2 GB.
8 GB RAM.

Şimdilik bilgilendirebileceğim şeyler bunlar eğer test videosu ya da görüntü isterseniz atabilirim yeter ki problemim çözülsün cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam sebebi HDD.
SSD alıp kurarsanız düzelir.

Neyse sorunuma gelecek olursak şöyle ki... Bayır çayır çimen gibi boş alanlarda ve valentine gibi küçük çaplı kasabalarda hiçbir sorun yokken. Saint denis adlı büyük kasabada oyunun kaplamaları sapıtıyor ve geç geliyor. Sistem gereksinimlerimin de minimumda yetmesine rağmen bu hata insanın sinirini bozuyor. Sorunumu daha ayrıntılı anlamanız adına YouTube'ye kısa bir video yükledim alta koyuyorum linkini.

Sistemim.

i5 7400 3.5 GHz.
GTX 1050 Gaming 2g.
8 GB 2133 MHz RAM.
120 GB SSD.

i5 2500KF.
GTX 770 Ti 2 GB.
8 GB 1600MHz RAM.

HDD'ler çok yavaştır sorun bu ve oyun optimizasyon özürlü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı