Red Dead Redemption 2 Türkçe yama çalışması

Elussi0n

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, belki görmüşsünüzdür ama RDR2 için yeni bir çalışma var. Rockstar oyun dosyalarının değişmesine izin vermediği için kardeşlerimiz 3. parti yazılımla oyuna Türkçe alt yazı eklemeyi başarmışlar. Oyunu oynamayan dostlarım oyunun 1. bölümü çevrilmiş bile az daha sabredin betasını deneyebiliyorsunuz. Ayrıca destekleyen olursa PS4 içinde gelecek demişler. PS4'e yama uyarlamayı bilen dostlarım arkadaşların discordlarından ulaşabilirler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda yama çok iç açıcı durmuyor. Anlamadığım şey neden Türkçe altyazının altında İngilizce yama var? Onun haricinde NPC diğer cümleye geçtikten sonra bile 2 saniye gibi bir süreliğine önceki cümlenin çevirisi ekranda kalmaya devam ediyor.

Ücretli mi?
Videoda yama çok iç açıcı durmuyor. Anlamadığım şey neden Türkçe altyazının altında İngilizce yama var? Onun haricinde NPC diğer cümleye geçtikten sonra bile 2 saniye gibi bir süreliğine önceki cümlenin çevirisi ekranda kalmaya devam ediyor.

Beta olduğu için büyük ihtimal.

Dostum oyundan bağımsız bir şekilde 3. parti yazılımla geliyor yazılar. Alt yazıları kapatırsan çıkmıyor yazılar. Gecikme sorununu düzelteceklerdir ama bir şey fark etmiyor açıkcası sonuçta geçte gelse orada yazanı söylüyor yani diyalog bitse bile yazı gelecek böylece anlayabileceksin mevzuyu.
Senkronizasyon çok kötü çıkışında böyle olursa kimse kullanmaz gibi bir yorum yapmıştım videolarına silmişler. Umudum yok bu yamadan.

Evet senkronizasyon kötü ama onu düzeltebilirlerse çok büyük yere gelebilirler.

Dostum oyundan bağımsız bir şekilde 3. parti yazılımla geliyor yazılar. Alt yazıları kapatırsan çıkmıyor yazılar. Gecikme sorununu düzelteceklerdir ama bir şey fark etmiyor açıkcası sonuçta geçte gelse orada yazanı söylüyor yani diyalog bitse bile yazı gelecek böylece anlayabileceksin mevzuyu.
Kesinlikle fark ediyor, aşırı kötü gözüküyor. Tabii kullanacak olanların sıkıntısı yoksa bir sıkıntı yok ama çoğu oyuncunun böyle bir senkronizasyonu kabulleneceğini sanmam.

Ücretli mi?

Beta olduğu için büyük ihtimal.

Bundan daha önce anonymous adında bir grup yamayı yapmıştı ama 10TL'den sattıkları için Rockstar ücretli ücretsiz bütün yamaları yasakladı. Fakat bunda dosyalar değiştirlemeden 3. parti yazılımla çeviriliği için karışamazlar bence.
Kesinlikle fark ediyor, aşırı kötü gözüküyor. Tabii kullanacak olanların sıkıntısı yoksa bir sıkıntı yok ama çoğu oyuncunun böyle bir senkronizasyonu kabulleneceğini sanmam.

Evet kötü ama benim anlatmak istediğim şu en azından diyalogda ne döndüğü anlaşılıyor ingilizcesi benim gibi kötü olanlar için kaçınılmaz bir şey. Ayrıca daha betada eminim geliştireceklerdir.

Ne yazık ki bu haliyle oynanabilir durumda değil. 3. parti yazılım oyunun performansını etkiliyor, kurarken önce bir dünya ayar çekmek gerekiyor yine de açacağı garanti değil, senkron sorunu bir yana ekranda 2 tane altyazı var.

Translate yamaları tolere eden biriyim ama bu kadarı fazla. Umarım şu tool bulunur, GTA 5’i türkçe yaptığımız gibi kurulum şart.

Film ve dizilerdeki saniselik altyazı gecikmelerine bile tahammülüm yok. Bu şekilde oynamaya kalksam kafayı yerim herhalde. İngilizce bildiğim için oyunlarda altyazıya gerek duymuyorum fakat böyle olursa kimsenin yamayı kullanacağını sanmam. Umarım beta olduğu içindir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı