Red Dead Redemption 2 Türkçe yama iptal oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Duyar kasma hocam. Zarar nasıl getircek? Oyunların koruması çok yüksek artık kırılmayacak. Her türlü kâr edebileceğini biliyorsunuz. Artık Türkçe yamaya korkacak, bütün çeviri ekipleri.

Benim anlamadığım savunanlar neyi savunuyor? Yıllarca emek verilip para harcanan bir oyuna yapımcıdan izin almadan yama yapılıp salt kâr elde etmeye çalışan adamın mı emeğine üzüleceksiniz yoksa yapımcıya mı? Bu hakaret resmen bir şirket için. Rockstar'ın T2 Interactive'in umurunda mı sizce parası?

90 kişinin emeği gitti hayla Rockstar' ı savunuyorsunuz. Artık hangi insan size bedava hizmet sunar kimse sunmaz doğru değil mi? Sene 2020 kim size bedava hizmet eder? 7 aydır çalışıyor insanlar, Rockstar en azından yamayı alıp ekleseler onu da yapmıyorlar.

Kardeşim, yama Rockstar'dan habersiz yapıldı. Yama ekibinin böyle büyük bir işe girmeden önce yapımcıyı bilgilendirmen gerekirdi. İşin kritik noktalarından birisi bu. İkincisi, Skyrim'de de 1 milyon mu ne kelime vardı. Üstelik bu adamlar ücretsiz yaptı; ve efsane bir iş çıkarmışlardı. Bu adamlar enayi miydi? Suç; yama ekibinin başında veya karar veren kişisinde. Böyle bir süreç yönetilemedi. Söylenen fiyatlar, verilen sözler hiç oldu. Umarım, yama grupları bu olaydan kendilerine hisse çıkarırlar bundan sonra.

Hocam bir sürü oyun yapıldı, kim izin aldı acaba?
.

.
Hepsi izin almadı değil ki sorun. Bazıları aldı ve de "resmî" olarak oyuna eklediler. Diğerlerinin almama sebeplerine örnek vereyim. GTA V'e, Türkçe yama yapılırken Rockstar, bir koşul koymamıştı. Serbestti. Rockstar daha sonra koşullar koydu ve geri çekildi 3. parti modlar ile ilgili.

Böylesine bir süreçte mutlak süreçte izin alınmalıydı. Kaldı ki, GTA V mod olayları önceden alevlenmişti. Müstehak demek istiyorum ama oradaki ekibin çok büyük bir emeği var. Yazıklar olsun, bu projeyi yönetene.

.

Senden benden iyi biliyorlardı T2 Interactive'in şartlarını. Yama bütün oyunlarda yasak değil ayrıca. Öyle bir şart varsa da yapımcı ile görüşüp "ücretsiz" şekilde oyuna eklemek istediğini belirtirsin. Yapımcı kabul ederse başlarsın. Anonymous en başından beri ücretli olacağını söylüyordu. Ücretsiz yamaları bile kabul etmeyen şirket, normal bir tutum sergilemiştir.

Hocam yama normal olarak çıkacaktı. Rockstar' a DH' deki korsancılar oyunu kırılmasını bekliyordu ve yamada ücretsiz çıkacak diye düşünüyorlardı. Ücretsiz olmadığını görünce tepki yaptılar. Adamlar fiyat düştü, buna da tepki yaptılar. T2 mail atıyorlar. T2, çeviri ekibine hak ihlali oyun dosyamı değiştiremezsin dedi. Yani hiç bir şey yok, ama mail atılıp sıkıntı oluyor.

Düşünsene bir oyun yapıyorsun, birisi çıkıp yama yapıyor ve bundan para kazanıyor. Sen ne yapardın? İptal ettirmez miydin? Gayet normal bence.
İptal ettirmezdim. İptal edeceksem de Türkçe dil desteği getirirdim. Hem Türkçe dil getirmiyorlar hem de yama yapanları engelliyorlar. Bildiğimiz Türkçe dil getirilmesini istemiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…