Red switch klavye önerisi

Hacım bütçede problem yok fakat ikincil klavye olarak baktığım için ana klavye kadar masraf yapmadan halletmeyi düşünüyorum yani minimum ne kadara hallebilirsem benim için o kadar şahane. Bir de linear switch, silent red kadar sessiz mi?

Hacım sanırım bu silent red değil, ben mi gözden kaçırdım acaba.
Hocam Hot Swap var kendin alıp takabilirsin silen red nadir diye biliyorum. Ama o kadarda yüksek sesli değildi ben test ettiğimde.

Hocam Hot Swap var kendin alıp takabilirsin
Hocam öyle olmuyor işte sleeve socketlere her switch uymuyor.

Hocam Hot Swap var kendin alıp takabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam mesela şu videoyu izlersen anlarsın. Adamın takacağı switchler soketlere uymadığı için zımpara yapıyor uyması için, normal şartlarda uymuyor çünkü.

Son düzenleme:
Hocam öyle olmuyor işte sleeve socketlere her switch uymuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam mesela şu videoyu izlersen anlarsın. Adamın takacağı switchler soketlere uymadığı için zımpara yapıyor uyması için, normal şartlarda uymuyor çünkü.

Saol reis yeni birşey öğrendim bende.

Hocam ona içini açıp bakmak lazım anlamak için.

Eki Görüntüle 2479336

Soket böyleyse sleevedir. Attığın klavyedeki de muhtemelen sleevedir hocam, uygun fiyatlı olanlarda sleeve oluyor genelde. İstiyorsan ikinci elden bulurum hocam sana sleeve socket olmayanları. Sonra silent switch alıp onları takarsın, ya da direkt attığım endorfyi alabilirsin, keyfin bilir.

@ridvans hocam ben sana şunları atmayı unutmuşum.

Bunlar gasket Mount olduğu için ses yalıtımı daha iyi oluyor. Endorfy gibi klavyeler de çok gürültülü değil ama tray Mount olduğu için iç yalıtımı gasketlere göre biraz daha kötü. Kablolu olması sana sorun değilse bunları da alabilirsin. Kendi switchleri de yeterince sessiz aslında ama beğenmezsen yine silent switchlerden alırsın.

Hacım, bu Sinerji'den attığın ürünler sleeve socket değil, değil mi? Yani lehimsiz, törpüsüz bir şekilde swaplayabilirim? Birde ilk defa bu siteye denk geldiğim için soruyorum iade vs. sorun çıkmaz inşallah çünkü yorumlarda tuş algılama ile ilgili sorunlar belirtilmiş.

Hacım, bu Sinerji'den attığın ürünler sleeve socket değil, değil mi?
Yok hocam değil, soket markası jerrzi diye hatırlıyorum. Yani bir kailh etmez ama sleeveden kat kat iyidir.
Üründe kronik bir sorun yok aslında ama her teknolojik üründe sorun yaşanabilir tabi. Sinerjinin iade kısmında sorun yaşayan da yaşamayan da çok gördüm, o yüzden kesin bir şey diyemiyorum maalesef.

Yok hocam değil, soket markası jerrzi diye hatırlıyorum. Yani bir kailh etmez ama sleeveden kat kat iyidir.
Üründe kronik bir sorun yok aslında ama her teknolojik üründe sorun yaşanabilir tabi. Sinerjinin iade kısmında sorun yaşayan da yaşamayan da çok gördüm, o yüzden kesin bir şey diyemiyorum maalesef.

Eyvallah hocam, TR-Q için seçenek var mı bildiğin yoksa buna karar kılacağım. Yönelmeden önce bir sorayım dedim. kablolu/kablosuz fark etmeksizin.

Eyvallah hocam, TR-Q için seçenek var mı bildiğin yoksa buna karar kılacağım. Yönelmeden önce bir sorayım dedim. kablolu/kablosuz fark etmeksizin.
TR-Q yine rk klavyeler var hocam aslında ama aynı ürün. Sadece türkçe-Q ve ISO düzen( büyük enter kullanan düzen) olduğu için fiyat 600-700 lira artıyor. O kısımda değip değmemesi sana kalmış.

Bunların öncekilerden düzen harici bir farkı yok hocam, aynı kalitede ürünler.

TR-Q yine rk klavyeler var hocam aslında ama aynı ürün. Sadece Türkçe-Q ve ISO düzen( büyük enter kullanan düzen) olduğu için fiyat 600-700 lira artıyor. O kısımda değip değmemesi sana kalmış.

Bunların öncekilerden düzen harici bir farkı yok hocam, aynı kalitede ürünler.

Şimdi baktım da sitedeki R75 kendi içinde 700-800TL fiyat farkı oynuyor tek fark edebildiğim sadece tuş renklerinin farklı olması. Bunun dışında değişen bir şey var mı hocam

R75 kendi içinde 700-800TL fiyat farkı oynuyor
Şöyle göstereyim hocam, daha iyi anlarsın.

1745854033094.png
1745854047146.png
1745854066318.png

Bu üç R75 de hepsi ingilizce klavye (tabi tuşların yeri değişmiyor, sadece görüntü olarak ingilizce) ve yarım entera sahip düzendeler ve fiyat farkları çok yok.

1745854134406.png

Ama bu R75 de hem Türkçe düzen hem de büyük entera sahip düzeni kullandıkları için üstüne gereksiz bir fiyat farkı eklemişler. Yani bu modelin diğer üçünden tek farkı düzen ve bu kadar fark ekliyorlar. İngilizce klavyelerde zaten tuşların yeri değişmediği için ben Türçe düzeni çok gerekli görmüyorum, yani sırf onun için 600-700 lira fazladan vermem ama herkesin kendi tercihi.

Mesela en son attığım klavyeye bak hocam, sağ tarafta Türkçe karakterler de var (ş,ç,ğ vb.)
Ama dediğim gibi diğer ingilizce olanlarda da kullanırken tuşları yine türkçe düzene göre kullanacaksın zaten, sadece görüntü ingilizce olacak. Aradaki fiyat farkını verip vermemek sana kalmış.

Yeni konular

Geri
Yukarı