Reddit neden popüler değil?

• Konuyu başlatan bonz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 8.842
İngilizce sıkıntısı tabii ki başlıca sebeplerden biri. Ayrıca dediğiniz gibi redditin kültürüne adapte olmak başlı başına bir mücadele.
Şunu fark ettim, popüler subredditlerin popüler gönderilerinde bile çok spesifik göndermeler içeren espriler yer alıyor. Ve aynı konu hakkında çeşitli üyeler alt alta espriler yazmaya devam ediyorlar.
İnternet kültüründen iyi kötü anlayan, süngerbob memelerine gülen, anime falan izleyen sıradan bir kullanıcının hatta sıradandan biraz öte birinin bile redditte sık sık yabancılık hissedeceğini düşünüyorum.
Ayrıca redditte çoğunluklu olarak A.B.D. ve Kanada, bu iki ülke dışında başta ana dili İngilizce olan ülkeler olmak üzere Avrupa ülkelerinden üyeler yer alıyor. Sanki biraz fazla amerikan bir topluluk gibi, yabancılık çekmemek için temizinden bir 10-15 sene Amerika'da yaşamış olmak gerekiyor (dermişim).

Bir milyondan fazla subredditin olması sayesinde çeşitli üyeler barındırdığını zannediyordum ama bu aralar reddit kullanıcıları bana tek tip gelmeye başladı. Muhtemelen geçici bir ön yargı ama bu yüzden son zamanlarda redditten biraz soğuduğumu hissediyorum.

Reddit, yavaş yavaş forumların yerini alıyor. Redditin daha da büyüyeceğini ve forumların daha da öleceğini tahmin ediyorum, şimdi bile çeşitli büyük forumlar birbirleri ardı sıra kapanıyorlar.
Bu bana biraz üzücü geliyor, forumların kendilerine has kültürleri zamanla asimile olacak ve yerlerini redditin kültürü alacak. Ve işin asıl sıkıntılı tarafı reddit kendi alanında tekel haline gelecek ve alternatif kavramı da gücünü yitirecek.

Aslında Ekşisözlük bi nevi Reddit ama şöyle bir fark var.. Reddit'te herkes her konuyu herkese karşı savunabiliyor ve insanlar da buna itiraz edebiliyor ya da destek çıkabiliyor.. Genelde bilgi yayılımında müthiş gücü olan bir site.. Ama Ekşisözlük'te bir kitle var, onlarla aynı yemeği yemezseniz, aynı partiyi tutmazsanız, aynı şarkıcıyı övüp aynı oyuncuya sövmezseniz, sizinle aynı fikirde olmayanı engellemez, sizin tuttuğunuz takımı tutmayanı her girdide karalamazsanız, onların sevdiği şehri sevmezseniz, onların izlediği filmi beğenmezseniz, en karaktersiz en kalitesiz en görgüsüz ve en şerefsiz oluyorsunuz.. Onun dışında tabi ki de dil.. Kültür yine elde edilebilir ama dil..
Redditte de herhangi bir şeyi herhangi birine karşı savunma konusunda sınırlar var ama tabii ki daha geniş. Ayrıca redditte subreddit yöneticilerinin kendilerini veya fikirlerini beğenmedikleri üyeleri engellemeleri görülmedik bir durum değil. Redditin ütopya olmayışı bir kenara, ekşi sözlük ile redditin kıyaslanabilir olduğunu bile düşünmüyorum. Ekşi sözlük benzetilse benzetilse reddit içinde tek bir subredditle kıyaslanabilir. Ki onun gibi bir subreddit redditte yer alıyor olsaydı muhtemelen şimdiye reddit tarafından kapatılmış olurdu.
Sözlük demişken inci sözlüğün de redditteki subreddit kavramını altinci diye bir şeyle taklit etmeye çalıştığını duymuştum

Son düzenleme:
Ayrıca redditte çoğunluklu olarak A.B.D. Ve Kanada, bu iki ülke dışında başta ana dili İngilizce olan ülkeler olmak üzere Avrupa ülkelerinden üyeler yer alıyor. Sanki biraz fazla amerikan bir topluluk gibi, yabancılık çekmemek için temizinden bir 10-15 sene Amerika'da yaşamış olmak gerekiyor (dermişim).

Uzun süredir reddit kullanıyorum ve bu sözünüze kesinlikle katılıyorum.

Bizim insanlar basit arayüz, kullanım sever. Bknz: Instagram. Çok basit arayüz, çok basit sistem. Bu kitle Facebook nasıl kullanılır bilmediği için Facebook ölü abi, dayıların yeri derler. Daha çoğu insan Twitter'ın mantığını çözemiyor.

Reddit'in popüler olmadığını düşünmüyorum. Duyduğumuz çoğu oyun haberi, güncellemeler, easter egg gibi herkesten önce orada paylaşılıyor. Site ingilizce olduğu için insanlarımız tarafından bu tür yaklaşımlara sebep olabiliyor

Ben seve seve yazıyorum Reddit'te. Technopat'tan çok daha samimi bir ortam var ama o kadar teknik bilgi de yok. Arayüz biraz itici.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı