Redmi Note 10S nasıl?

• Konuyu başlatan mete21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 1.557

mete21

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, genelde açılan konulardan biraz farklı bir konseptle karşınızdayım :)

Durumumu daha detaylı açıklayacak olursam;
Asgari ücret zamları tüm telefonlara tamamen yansımadan (en geç 1-2 hafta içinde) bir telefon almak istiyorum. Şu anda Xiaomi Mi A1 64 gb kullanıyorum. Telefonun kamera vs 5. senesinde olmasından ötürü (ve tabii Xiaomi olduğu için) gayet kötü ancak telefon bir defa bile teknik servis görmedi. Bu işler şans işidir biliyorum ama alacağım telefonda en büyük isteğim uzun süre götürebilmesi olacak. Telefon kullanım eğrim ise ilk 1-1.5 sene oyun vb. de oynamak, ardından ise gündelik kullanım + video izlemeye kaymak şeklinde olur. Arada da sararsam 1-2 oyun indirir silerim. Aklımda 3 senaryo var;

A) Görece uygun fiyata (6.5K) Redmi Note 10S almak. Mi A1'den sonra yine gayet seviye atlatacaktır diye düşünüyorum, AMOLED ve işlemci farkıyla. Artan para da köşede durur.
B) Paraya kıyıp SE20 FE almak. Burada beni en çok düşündüren şey telefonun Android güncelleme ömrünün çok uzun olmayacak olması. Bunun ne kadar önemli olup olmadığı hakkında net fikrim yok açıkçası. Şu anki telefonum Android 9 kullanıyor, bir zararını görmedim.
C) İkisinin tam arasında bir şey almak (aklımda A33 var) ya da SE20 FE fiyatında daha güncel bir şeyler almak (Aklıma A53, A52S ve A73 geliyor).

B ve C'den birini seçersem kesinlikle beni en az 3.5-4 sene götürmesini isterim ve maalesef bunun biraz da şans işi olduğunu biliyorum. A olursa da 2 sene garanti sonrası Allah kerim diyelim :)

Kullanım olarak ilk başlarda her şeyden birazcık, sonrasında ise video/gündelik kullanım olarak düşünüyorum. Kamera için berbat olmadığı sürece problem olmaz.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, umarım aklımdakileri net şekilde açıklayabilmişimdir. Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi Note 10S global sürüm kullanıyorum ben. Kullanmaya başlıyalı 1.5 sene oldu. Telefondan oyun oynama ve fotoğraf çekinme alışkanlıklarım yok. Oyüzden oyun performansı ve kamerası ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim. Kesinlikle amoled ekran kendini belli ediyor. Bluetooth ve mobil veri herzaman açık kullanıyorm. 5-6 saat boyunca ekranım açık kalmasına rağmen 1 gün boyunca şarjı %40 seviyelerine iniyor.

Merhabalar, genelde açılan konulardan biraz farklı bir konseptle karşınızdayım :)

Asgari ücret zamları tüm telefonlara tamamen yansımadan (en geç 1-2 hafta içinde) bir telefon almak istiyorum. Şu anda Xiaomi Mi A1 64 gb kullanıyorum. Telefonun kamera vs 5. senesinde olmasından ötürü (ve tabii Xiaomi olduğu için) gayet kötü ancak telefon bir defa bile teknik servis görmedi. Bu işler şans işidir biliyorum ama alacağım telefonda en büyük isteğim uzun süre götürebilmesi olacak. Telefon kullanım eğrim ise ilk 1-1.5 sene oyun vb. de oynamak, ardından ise gündelik kullanım + video izlemeye kaymak şeklinde olur. Arada da sararsam 1-2 oyun indirir silerim. Aklımda 3 senaryo var;

A) Görece uygun fiyata (6.5K) Redmi Note 10S almak. Mi A1'den sonra yine gayet seviye atlatacaktır diye düşünüyorum, AMOLED ve işlemci farkıyla. Artan para da köşede durur.
B) Paraya kıyıp SE20 FE almak. Burada beni en çok düşündüren şey telefonun Android güncelleme ömrünün çok uzun olmayacak olması. Bunun ne kadar önemli olup olmadığı hakkında net fikrim yok açıkçası. Şu anki telefonum Android 9 kullanıyor, bir zararını görmedim.
C) İkisinin tam arasında bir şey almak (aklımda A33 var) ya da SE20 FE fiyatında daha güncel bir şeyler almak (Aklıma A53, A52S ve A73 geliyor).

B ve C'den birini seçersem kesinlikle beni en az 3.5-4 sene götürmesini isterim ve maalesef bunun biraz da şans işi olduğunu biliyorum. A olursa da 2 sene garanti sonrası Allah kerim diyelim :)

Kullanım olarak ilk başlarda her şeyden birazcık, sonrasında ise video/gündelik kullanım olarak düşünüyorum. Kamera için berbat olmadığı sürece problem olmaz.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, umarım aklımdakileri net şekilde açıklayabilmişimdir. Teşekkürler
Bütçesine göre iyi. S20 FE alabilirsen alman daha iyi olur.

Merhaba, genelde açılan konulardan biraz farklı bir konseptle karşınızdayım :)

Asgari ücret zamları tüm telefonlara tamamen yansımadan (en geç 1-2 hafta içinde) bir telefon almak istiyorum. Şu anda Xiaomi Mi A1 64 GB kullanıyorum. Telefonun kamera vs 5. senesinde olmasından ötürü (ve tabii Xiaomi olduğu için) gayet kötü ancak telefon bir defa bile teknik servis görmedi. Bu işler şans işidir biliyorum ama alacağım telefonda en büyük isteğim uzun süre götürebilmesi olacak. Telefon kullanım eğrim ise ilk 1-1.5 sene oyun vb. de oynamak, ardından ise gündelik kullanım + video izlemeye kaymak şeklinde olur. Arada da sararsam 1-2 oyun indirir silerim. Aklımda 3 senaryo var;

A) görece uygun fiyata (6.5k) Redmi Note 10s almak. Mi a1'den sonra yine gayet seviye atlatacaktır diye düşünüyorum, AMOLED ve işlemci farkıyla. Artan para da köşede durur.
B) paraya kıyıp SE20 FE almak. Burada beni en çok düşündüren şey telefonun Android güncelleme ömrünün çok uzun olmayacak olması. Bunun ne kadar önemli olup olmadığı hakkında net fikrim yok açıkçası. Şu anki telefonum Android 9 kullanıyor, bir zararını görmedim.
C) ikisinin tam arasında bir şey almak (aklımda A33 var) ya da SE20 FE fiyatında daha güncel bir şeyler almak (aklıma A53, A52s ve A73 geliyor).

Tavsiyelerinizi bekliyorum, umarım aklımdakileri net şekilde açıklayabilmişimdir. Teşekkürler.

Snapdragon'lu S20 FE almanı tavsiye ederim.

Paraya kıyıp SE20 FE almak. Burada beni en çok düşündüren şey telefonun Android güncelleme ömrünün çok uzun olmayacak olması.
Android 14 alacak.

A33 güncelleme avantajı olarak S20 FE modelinin önünde. Güncelleme dışında S20 FE çok daha iyi.

Note 10s kullanıyorum, kamera tarafında beklentin olmamalı.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
@IANA6 performans düşüşü gözle görülür seviyede mi? Ve kaç gb ramlik modeli kullanıyorsunuz?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
@IANA6 performans düşüşü gözle görülür seviyede mi? Ve kaç gb ramlik modeli kullanıyorsunuz?

Xiaomi Redmi Note 10S 128GB 6GB modelini kullanıyorum. Gözle görülür bir performans düşüşü farketmedim. Hala günlük işlerde performası aynı seviyede olduğunu söyleyebilirim. Rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı