Merhabalar, genelde açılan konulardan biraz farklı bir konseptle karşınızdayım
Durumumu daha detaylı açıklayacak olursam;
Asgari ücret zamları tüm telefonlara tamamen yansımadan (en geç 1-2 hafta içinde) bir telefon almak istiyorum. Şu anda Xiaomi Mi A1 64 gb kullanıyorum. Telefonun kamera vs 5. senesinde olmasından ötürü (ve tabii Xiaomi olduğu için) gayet kötü ancak telefon bir defa bile teknik servis görmedi. Bu işler şans işidir biliyorum ama alacağım telefonda en büyük isteğim uzun süre götürebilmesi olacak. Telefon kullanım eğrim ise ilk 1-1.5 sene oyun vb. de oynamak, ardından ise gündelik kullanım + video izlemeye kaymak şeklinde olur. Arada da sararsam 1-2 oyun indirir silerim. Aklımda 3 senaryo var;
A) Görece uygun fiyata (6.5K) Redmi Note 10S almak. Mi A1'den sonra yine gayet seviye atlatacaktır diye düşünüyorum, AMOLED ve işlemci farkıyla. Artan para da köşede durur.
B) Paraya kıyıp SE20 FE almak. Burada beni en çok düşündüren şey telefonun Android güncelleme ömrünün çok uzun olmayacak olması. Bunun ne kadar önemli olup olmadığı hakkında net fikrim yok açıkçası. Şu anki telefonum Android 9 kullanıyor, bir zararını görmedim.
C) İkisinin tam arasında bir şey almak (aklımda A33 var) ya da SE20 FE fiyatında daha güncel bir şeyler almak (Aklıma A53, A52S ve A73 geliyor).
B ve C'den birini seçersem kesinlikle beni en az 3.5-4 sene götürmesini isterim ve maalesef bunun biraz da şans işi olduğunu biliyorum. A olursa da 2 sene garanti sonrası Allah kerim diyelim
Kullanım olarak ilk başlarda her şeyden birazcık, sonrasında ise video/gündelik kullanım olarak düşünüyorum. Kamera için berbat olmadığı sürece problem olmaz.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, umarım aklımdakileri net şekilde açıklayabilmişimdir. Teşekkürler