Custom ROM Redmi Note 13'e Custom ROM nasıl kurulur?

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
Merhaba herkese. Bugüne kadar telefonlara ROM atmaktır, IMEI atmaktır gibi şeylere hiç girişmedim fakat Xiaomi Redmi Note 13 cihazım ciddi manada artık kasıyor. Güneş görünce ve ısınınca dışarıda kullanılmaz hale geliyor. Bu durum bıktırdı beni. Şu an cihazda HyperOS 2.0.204 sürümü kurulu. Bu cihaza hangi ROM atmalıyım ve nasıl atarım? Şimdiden teşekkürler. (ROM'un nasıl atılacağı hakkında hiçbir fikrim yok, hiç bilmeyen birine göre anlatırsanız sevinirim, elimde bilgisayar bulunmakta.)

Cihaz bilgileri:
Redmi Note 13
HyperOS 2.0.204. 0. VNHXTRXM
8+8 RAM
256 GB hafıza
Android 15

Öncelikle bootloader'ı açın. Ben aynı telefonla 2-3 aydır her gün Xiaomi topluluğundan deniyorum açmayı ama açtırmıyor bootloader'ı bir türlü. Geliştirici seçeneklerindeki OEM kilit açma da hata veriyor. Mi unlock tools ile de açtırmıyor. Muhtemelen Xiaomi engellemiş bootloader açmayı bu telefonda.

Bu işi bilen birinden yakın destek almanız lazım. Öncelikle bu cihazlarda bootloader kilidini açmak mesele. Önce bootloader kilidini açın sonra yardımcı olmaya çalışalım, fakat dediğim gibi eğer bu işlere ilginiz yoksa cihazı brick etme ihtimaliniz oldukça yüksek.

Hocam bir şekilde halletmem lazım, bir arkadaşla deneyeceğim şimdi.

Öncelikle Bootloader'ı açın. Ben aynı telefonla 2-3 aydır her gün Xiaomi topluluğundan deniyorum açmayı ama açtırmıyor Bootloader'ı bir türlü. Geliştirici seçeneklerindeki OEM kilit açma da hata veriyor. MI Unlock Tools ile de açtırmıyor. Muhtemelen Xiaomi engellemiş bootloader açmayı bu telefonda.

Hocam Yusuf ipek tarzı kişilerden baktım, MI Unlock Tools işe yarıyor demişti.

Düzenleme: Şu an OEM kilidi açıldı hocam.

@JettAgam mi kilit açma durumu kısmından kilidi açamıyorum. "couldn't add please go to mi community to apply for authorization" hatası veriyor.

Son düzenleme:
Hocam bir şekilde halletmem lazım, bir arkadaşla deneyeceğim şimdi.

Hocam Yusuf ipek tarzı kişilerden baktım, MI Unlock Tools işe yarıyor demişti.

Düzenleme: Şu an OEM kilidi açıldı hocam.

@JettAgam mi kilit açma durumu kısmından kilidi açamıyorum. "couldn't add please go to mi community to apply for authorization" hatası veriyor.
Xiaomi topluluğu uygulamasını açın.
Sağ alttan profilinize girin.
Set up kısmına basıp change region'dan bölgeyi Global yapın. Dili de ingilizce.
Ardından geri dönün. Unlock bootloader seçeneği çıkacak. Her gün bir tane deneme hakkınız var. Çin saatiyle gece 12'de sıfırlanıyor bu hak. Ayrıca kota mantığı var her gün güya belirli sayıda kişi bootloader açabiliyor. Bu kota da bizim saatimizle 19:00da sıfırlanıyor yani her gün saat 19:00 olduğunda denemeniz gerek. Dediğim gibi ben 2-3 aydır deniyorum bir türlü açamadım kota dolu diyip duruyor, işiniz zor. Xiaomi topluluğu için ekstra hesap açmanız gerek. O hesabın da en az 1 aylık olması gerekiyor sanırsam bootloader açmayı deneyebilmek için.
Mi unlock tools'ta token hatası veriyor. Mi unlock tools'un fanmade bir sürümü var adını unuttum. Tarayıcıya mi unlock tools fanmade yazsanız çıkabilir.

Xiaomi topluluğu uygulamasını açın.
Sağ alttan profilinize girin.
Set up kısmına basıp change Region'dan bölgeyi Global yapın. Dili de İngilizce.
Ardından geri dönün. Unlock bootloader seçeneği çıkacak. Her gün bir tane deneme hakkınız var. Çin saatiyle gece 12'de sıfırlanıyor bu hak. Ayrıca kota mantığı var her gün güya belirli sayıda kişi bootloader açabiliyor. Bu kota da bizim saatimizle 19:00'da sıfırlanıyor yani her gün saat 19:00 olduğunda denemeniz gerek. Dediğim gibi ben 2-3 aydır deniyorum bir türlü açamadım kota dolu deyip duruyor, işiniz zor. Xiaomi topluluğu için ekstra hesap açmanız gerek. O hesabın da en az 1 aylık olması gerekiyor sanırsam bootloader açmayı deneyebilmek için.
MI Unlock Tools'ta token hatası veriyor. MI Unlock Tools'un fanmade bir sürümü var adını unuttum. Tarayıcıya MI Unlock Tools fanmade yazsanız çıkabilir.

Hocam dediğiniz gibi akşam saat 7'ye zaman verdi. Bekleyeceğiz bakalım, herhangi bir şekilde bypass etmenin yolu var mıdır?

Hocam dediğiniz gibi akşam saat 7'ye zaman verdi. Bekleyeceğiz bakalım, herhangi bir şekilde bypass etmenin yolu var mıdır?
Bir ara araştırmıştım ama bulamadım. Muhtemelen yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı