Custom ROM Redmi Note 8 için Custom ROM önerisi

Samedd5858

Picopat
Daha fazla  
Android 11 MIUI 12.5.2 Redmi Note 8 cihazım var çok kasma donma oluyor. Optimizasyonu iyi bir Custom ROM önerebilir misiniz? Ayrıca TWRP yok ve bootloader kilidi açık değil. Kısacası 0'dan başlıyorum.

Android 11 MIUI 12.5.2 Redmi Note 8 cihazım var çok kasma donma oluyor. Optimizasyonu iyi bir Custom ROM önerebilir misiniz? Ayrıca TWRP yok ve bootloader kilidi açık değil. Kısacası 0'dan başlıyorum.

Arrow OS denediklerim arasında en optimize olanıydı artık güncelleme gelmiyor ama. Özelleştirme istiyorsanız Project Elixir tercih edin.

Benim için optimize önemlidir 0'dan kurulum rehberi konusunda da yardım eder misiniz?

En son bir yıl önce ROM kurdum çok hatırlamıyorum. İnternette kurulum rehberleri var bir sürü her ROM aynı şekilde kuruluyor TWRP'den.

EU ROM'u bu cihaz için hiç deneme ama çok kasıyor ve buglı.

Son düzenleme:
Ben Evolution X kullanıyorum, batarya ve optimizasyonu gayet iyi Android 15 buildi de çıktı kesinlikle Evo X kurun derim.
Evolution X for Ginkgo

Bootloader açma işlemi tahmini ne kadar sürer.
1 hafta

Benim için optimize önemlidir 0'dan kurulum rehberi konusunda da yardım eder misiniz?
Driverları indirin Android Platform Tools kurun ve MiFlashUnlockTool indirin. Sonra geliştirici ayarlarını aktif edin MIUI sürümüne 7 kez basarak. Mi kilit açma durumuna gelin hesabınızı ekleyin ve USB Hata ayıklamayı açın. Ardından telefonunuzu PC'ye bağlayın, adb.exe yi açın adb devices yazın. Cihazınıza "şu kimlikli bilgisayar hata ayıklamak istiyor" tarzı bir bildirim gelecek, evet diyin. Ve tekrar adb devices yazın, eğer bir seri numarası ve  device yazıyorsa bağlantı tamamdır. Ardından MiFlashUnlockTool'un zip dosyasını çıkartın. DriverInstall64 yazan exe'yi açın ve prosedürü takip edin. Ardından cihazınızı adb reboot bootloaderyazarak fastboot konumuna alın. Sonra MiFlashUnlockTool.exe yi açın ve prosedürü takip edin. 1 hafta bekleme süresi verecek. Süre bittikten sonra tekrar PC'nize bağlayın ve MiFlashUnlock'la kilidi açın. Ardından cihazınızdaki veriler silinecek ve yeniden açılacak. Tekrar USB Hata Ayıklamayı açın ve PC'nize bağlayın. Ardından TWRP'yi Buradan indirin. Daha sonra tekrar adb devices yazın ve bağlantının güvenliğinden emin olduktan sonra adb reboot bootloader yazın ve "FASTBOOT" yazısını görünce fastboot devices yazın. Yine bir seri numarası ve  bootloaderyazacak. Sonra fastboot flash recovery recovery'ye/giden/dosya/dizini yazın. Eğer  SENDING ve  FLASHING  OKAY ile biterse SES AÇMA/GÜÇ tuşlarına "Redmi" yazana kadar basın, "Redmi" yazınca güç tuşunu bırakın fakat TWRP ekranı gelene kadar SES AÇMA tuşuna basmaya devam edin. TWRP ekranı gelince sizden biryeri kaydırmanızı isteyecek kaydırın ve sonra "WIPE" bölümüne gidin önce "Format Data" sonra Wipe data yapın. Ardından advanced kısmına gelin ve "ADB Sideload" seçeneğine tıklayın. Ve PC'nizde adb devices yazın. Eğet sideload diyor ise verdiğim ROM dosyasının Gapps buildini indirin ve adb sideload rom.zip'e/giden/dosya/dizini yazın sideload başlayacak. Eğer yüzde 47 veya 50 de biterse ve Total xfer: 0.970000 veya 0.99000yazarsa korkmayın eğer telefonda script succeded: 0yazıyorsa yine WIPE ve Format data yapıp reboot'dan System'e basın. 5 dakika bekleyin, açılmaz ise GÜÇ/SES AÇMA tuşuna bir daha birlikte basın ve "Redmi" logosu gelince tüm tuşları bırakın. Yeni cihazınız hayırlı olsun!

Son düzenleme:
acaba 1 hafta sonra denediğimde başarısız olursam herhangi bir yöntemle (vpn ile discord) gibi canlı destek verebilme imkanınız varmı

acaba 1 hafta sonra denediğimde başarısız olursam herhangi bir yöntemle (vpn ile discord) gibi canlı destek verebilme imkanınız varmı
Tabii ki dostum yardımcı olurum elimden geldiğince fakat cihazında beni takip ederek oluşabilecek herhangi bir zarardan ben sorumlu değilim. Fakat her türlü eski haline döndürürüz birşey olursa sıkıntı yapma ^^.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı