Custom ROM Redmi Note 8 için ROM önerisi

Metinylmz

Hectopat
Daha fazla  
Redmi Note 8 telefonum var ve çok yavasladi, ROM kurmayi düşünüyorum ama hangi ROM'u sececegimi ve nasıl kurulacağını bilmiyorum. Kurulumuna baktım fakat herkes farklı bir şey diyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
TWRP kurup istediğiniz romun zip dosyasını flaşlayacaksınız. Eğer GSI rom kullanmayacaksanız fabrika verilerine temizledikten sonra zip dosyası flaşlamak yeterli olacaktır. Telefonunuzun kod adını internette aratın ve o kod adına özel hazırlanmış romları araştırın. Hoşunuza giden birini anlattığım şekilde kurabilirsiniz. TWRP kurmak için forumda TWRP rom flaşlama rehberleri vardı. XDA gibi forumlarda da rehberler bulabilirsiniz.

TWRP.

TWRP kurup istediğiniz ROM'un ZIP dosyasını flaşlayacaksınız. Eğer GSI ROM kullanmayacaksanız fabrika verilerine temizledikten sonra ZIP dosyası flaşlamak yeterli olacaktır. Telefonunuzun kod adını internette aratın ve o kod adına özel hazırlanmış ROM'ları araştırın. Hoşunuza giden birini anlattığım şekilde kurabilirsiniz. TWRP kurmak için forumda TWRP ROM flaşlama rehberleri vardı. XDA gibi forumlarda da rehberler bulabilirsiniz.

Adım adim anlatan bir yer bulamadım TWRP'yi nasıl kuracağımi halen anlamadım adım adım detaylıca anlatabilir misiniz?

Öncelikle telefonunuzun bootloader kilidini açmanız gerek. Bunun için geliştirici seçeneklerinden cihaz kilit durumu kısmına gelip mi hesabınızla giriş yapın ve bekleme süresini başlatın. 1 hafta süre veriyor ve ardından bootloader kilidini açmanız için kodu veriyor. Fastboot ile bootloader kilidini açıyorsunuz ancak uyarayım, bu süreçte verileriniz siliniyor. Telefonunuz açılırken sıfırlanıyor ve açıldığında bootloader kilidi kalkmış oluyor. Google hesaplarına giriş yapmayın ve kilit kurmayın bu süreçte. Sıfırlama sonrası telefonun dosyalarının şifrelenmemesi için güvenlik kurmamanız gerek. Cihaz açılınca kapatın ve ses kısma, arttırma ve güç tuşlarına aynı anda basılı tutarak açın. Fastboot moduna böyle giriyorsunuz bunu daha önce de yapmanız lazım yukarıda yazmayı unuttum. Cihazınızın bootloader kilidi açık olacak ve modifiye yaptıktan sonra kilitleyemeyeceksiniz, unutmayın. Root atacaksanız Magisk uygulamasını kurup yamalı bir boot.img hazırlamanız gerek. Root işlemini TWRP ile yapmak daha kolay olabilir. Ancak ben de A/B yapısına sahip cihazların mantığını tam anlamadığım için sadece root kurmakla yetindim, TWRP kurmadım cihazıma. Onun için başka forumlara bakmanız gerek çünkü gerçekten detaylı anlatılan forumlar var. Bu işlemlere başlamayı düşünüyorsanız bilgisayarınıza şuanki kullandığınız orijinal yani stock rom sürümünün firmware dosyalarını indirmeniz gerekiyor. Mi Flash uygulamasını kurun, Firmware dosyalarınızı hazırda tutun, cihaz sürücülerini kurun ve cihazınıza uygun ADB sürücülerini kurup Minimal ADB kurun. Firmware arşivinde 7z veya zip olabilir (hangisiydi hatırlamıyorum) içinden boot.img dosyasını alın 50-60mb civarında olacaktır. Bu dosyayı telefonunuza atın ve Magisk ile yamalayın. Cihazı Fastboot moduna alıp bu yamalı img dosyasını cihazın boot kısmına yamalayın ve root erişimine erişin. TWRP kurma aşamasına geçmek istemiyorum bir süre daha, o yüzden sadece rootlamayı anlattım. Bunları yaparsanız TWRP kurmak basit gelecek, çünkü TWRP kurma işlemi de buna benzer. A-only cihaz kullanırken recovery.img olarak flaşladığımda kalıcı kuruluyordu ama A/B cihazlarda kalıcı kurmayı anlamadığım için o adımlara geçmiyorum. Telefonu rootlayarak da bloatware'dan kurtulabilir, Magisk modülleri ile bir çok işinizi halledebilirsiniz. Anlamadığınız kısımları tekrar sorabilirsiniz, daha çok detay verebilirim.

TWRP kurup istediğiniz ROM'un ZIP dosyasını flaşlayacaksınız. Eğer GSI ROM kullanmayacaksanız fabrika verilerine temizledikten sonra ZIP dosyası flaşlamak yeterli olacaktır. Telefonunuzun kod adını internette aratın ve o kod adına özel hazırlanmış ROM'ları araştırın. Hoşunuza giden birini anlattığım şekilde kurabilirsiniz. TWRP kurmak için forumda TWRP ROM flaşlama rehberleri vardı. XDA gibi forumlarda da rehberler bulabilirsiniz.

Teşekkür ederim deneyecegim ve son bir şey soracagim bu telefona IMEI atılmıştı formatta veya ROM atılmasında IMEI gitme gibi bir sorun olur mu?

Teşekkür ederim deneyecegim ve son bir şey soracagim bu telefona IMEI atılmıştı formatta veya ROM atılmasında IMEI gitme gibi bir sorun olur mu?
Formatla gidebiliyor diye biliyorum. Bilgisayardan yedek alınıyordu veya TWRP üzerinden yedek alınıyordu imei gitmemesi için. Detaylı bilgim yok internette araştırsanız daha iyi olur. Muhtemelen bahsetmek yasak ama telefon markasının forumu var orada detaylı bilgiyi bulabilirsin.

Cihaz MTK işlemcili olsaydı sıfırlamadan bootloader açılıp işlem yapılabilirdi. Snapdragon kısmı nasıl bilmiyorum kusura bakmayın.

Formatla gidebiliyor diye biliyorum. Bilgisayardan yedek alınıyordu veya TWRP üzerinden yedek alınıyordu IMEI gitmemesi için. Detaylı bilgim yok internette araştırsanız daha iyi olur. Muhtemelen bahsetmek yasak ama telefon markasının forumu var orada detaylı bilgiyi bulabilirsin.

Cihaz MTK işlemcili olsaydı sıfırlamadan bootloader açılıp işlem yapılabilirdi. Snapdragon kısmı nasıl bilmiyorum kusura bakmayın.

Tamadir yine de çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı