Custom ROM Recovery Redmi Note 8 Pro Custom ROM ve recovery kurulumu nasıl yapılır?

Arıcan

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
1.477
Makaleler
1
Çözümler
16
Babam yeni telefona geçti ve bu telefon boşta kaldı. Telefonun performansını arttırıp kardeşlerime oynaması için vereceğim. Bu yüzden Custom ROM atmak istiyorum. Telefon yurt dışı ve MediaTek işlemci bulunmakta. Nasıl kuracağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
 
Mediatek işlemcili olup aynı zamanda yurtdışı olan cihazlara custom rom kurmanızı önermiyorum. IMEI kaybolacağı için cihaz "NVData Corrupted" Hatasına düşecektir. Orijinal Fastboot romu atsanız dahi cihaz bu hatayı verecektir çünkü IMEI Repair işleminin tekrar yapılması gerekir. Gördüğüm kadarıyla da bu işlere pek aşina değilsiniz. Bu yüzden telefonu ellememeniz daha iyi olabilir.
 
Artı -1 Eksi
Son sürüm MIUI ile kullanmanızı öneriyorum.
Son sürüm MIUI ile mi performansın artmasını bekliyorsunuz?

Hardbrick olursa kurtaramaz mıyım?
MediaTek işlemcilerde kendin kurtarabilirsin fakat Snapdragon işlemcilerde telefonu hardbrickten kurtarmak cebini yakar.

Yöntemleri doğru şekilde yaparsa IMEI sağlam kalır. Ben yurt içi cihaz kullandığım için IMEI ile uğraşmıyorum fakat MTK işlemci ile custom ROM kullanan arkadaşım çok. Tabii arkadaşın cihazında işler farklı olabilir. Yabancı kaynaklara göz atmakta fayda var.
 
Artı -1 Eksi
Her şeyi doğru yaptığı taktirde evet sorun olmaz lakin arkadaş gördüğüm kadarıyla yeni. Bu yüzden hata yapma ihtimali yüksek. Normal şartlarda MTK Client ile bütün sistem bölümlerinin yedeğini alması gerekiyor. IMEI atılmış cihazlar çok kırılganlar. Zaman zaman kendiliğinden soft brick bile olabiliyorlar ki defalarca karşılaştım. Bu yüzden Custom rom atılmasını tek önermiyorum. Alınacak yedekler durumu kurtarmayabilir. En azından son çıkan Redmi serilerinde durum bu şekilde.
 
Bence bu cihaz için MIUI 10 veya MIUI 11 daha performanslı olur.
Olabilir hocam, porttan porta performans değişiyorsa tabiki eski sürümler daha iyidir. 9C ve 8A'da öyle görmüştüm ben.
 
Son sürüm MIUI ile mi performansın artmasını bekliyorsunuz?

Performans artışı değil fakat geliştirilen bir ROM olduğu için önerdim, güncel olmayan bir yazılım kullanmak stabillik katmaz, ki cihaz da güçlü bir cihaz, son sürümde gayet akıcı olacağını düşünüyorum.

MediaTek işlemcili cihazlarda genel olarak ROM işleri çok sıkıntılı, durduk yere hardbrick olan MTK işlemcili cihazlar gördüm daha önce.
 
Hocam MIUI için maalesef çok da doğru değil bu, sürüm yükseldikçe stabilite gidiyor. Arada cidden fark var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…