Redmi Note 8 şarj etme süresinin önemi var mı?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Ben telefonumu gün içerisinde okulda, evde falan kullanıyorum. Gece 12-1 gibi şarja takıp sabah 7-8 arası da çıkarıyorum. Bu ne kadar sağlıklı bileniniz var mı? Redmi Note 8 kullanıcısıyım. Batarya konusunda bana sorun yaşatır mı ya da bu olayı çözmenin falan herhangi bir yolu var mı? 100 olup 99'a düşüp tekrar şarj olma kısmı bataryaya ciddi zararlar verebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonumu hep bu şekilde kullandım, şimdiye kadar hiçbir zamanda sorun yaşamadım batarya tarafında. Elbet uzun bir süreden sonra batarya miladını dolduracak buna yapacak bir şey yok. 100 olduktan sonra akımı kesiyor, sonra düşüş olduğunda yine akım veriyor dolana kadar doğrudur. Bu döngüyü çok yapmıyor, boşa kafaya takmaya gerek yok. 3-4 saatte boşta %1 ancak gider şarj arka planda herhangi bir uygulama ve veri bağlantısı açık değilse. 99 değerinden 100 değerine bir daha şarj olma döngüsü sürekli devam etmez. Boştayken %1'lik çok düşüş çok uzun saatler alıyor, hemen %1 düşmüyor yani.

Yapabiliyorsan 100 olduktan sonra çıkar ama bunu yapman pek mümkün değil. Ben de uyuduktan sonra şarja takarım, genel olarakta kullanıcılar böyle yapar. Telefonu elimizden düşürmediğimiz için ancak uyuduktan sonra şarja takma imkanı doğuyor.😁

Son düzenleme:
Dostum telefonu kaç saat şarjda tuttuğunun önemi yok. Zaten akım koruma devresi dolunca durduruyor. Günümüzdeki bataryaları tam doldurmak ve boşaltmak yanlış bir eylem. Zaten şarj entegreleri bunu yapmak için var. Tam dolmadan şarjı kesiyor her ne kadar 100 olsada. Ve 0 olmadanda telefonu kapatıyor aslında. O yüzden gönlünü ferah tutabilirsin. Zaten telefon orijinal şarj aletiyle uzun süre şarj oluyor. Şarjda kalması sakıncalı değil. Ama abartıp oyunlarda ve telefonu aktif kullanırken şarjda olması biraz sıkıntı yaratabilir. 100den 99a düşme durumuda telefon uykudayken zaten pek muhtemel değil. Telefon bataryadan sürekli güç çekiyor olsada bu çok cüzi bir miktar. Şarj entegresi bunu yine organize ediyor. Bende Aynı telefonu bu sabah aldım. Ve bataryası bana oldukça kaliteli hissettirdi. İyi günlerde kullan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı