Redmi Note 8 vs Realme 5i

xxultrAslanxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar! 1400TL bütçe ile Realme 5i almayı düşünüyordum, fakat bir arkadaşım Redmi Note 8 alırsam çok memnun kalacağımı söyledi. Ben de bütçem belirli olduğu için düşündüm. Daha önce Realme markasını kullanmadım ve riske girmek istemiyorum açıkçası. Redmi/Xiaomi'nin çok memnun kullanıcı kitlesi olduğunu biliyorum. Bu aşamada fiyatları zorlayıp Sahibinden.com üzerinden sıfır, kutusu açılmamış, ithalat Redmi Note 8 bakmaya başladım. Sizce bilindik bir noktadan (Mediamarkt, Teknosa vs.) Realme 5i alıp yoluma mı bakayım, yoksa riske girip Redmi Note 8 mi alayım? Diğer sorularım eğer alırsam nelere dikkat edeceğimi bilmiyorum. Nasıl problemlerle karşılaşabilirim. Fiyatı normalden neredeyse 400TL daha ucuz. IMEI kayıtlı olduğu için uzun vadede klon ya da iptali olabilir mi? Satıcı her ne kadar 3 ay garantili dese de almaya değer mi? Cihazın çalma ya da giydirme olma şansı yok mu? Sorularımı cevaplarsanız minnettar olurum, teşekkürler şimdiden.

Sahibinden.com'da baktığım ürünün linki: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...redmi-note-8-64gb-global-1249-803723945/detay

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir telefoncu da olsaydı bu kaçak cihazlar alabilirsin derdim de. Sahibinden sitesinden ürün alırken dikkatli olmak gerek. Redmi Note 8 kamera ve ekran olarak daha iyi. 5i modeli ise batarya ve performans olarak daha iyi. İki telefonda da aynı yonga seti var, RAM olarakta aynılar.

Bu cihazlarda IMEI gitme durumu var ancak tekrardan IMEI atabiliyorsun sonuç olarak.

Xiaomi'nin desteğini diğer markada henüz alamazsın dostum. Xiaomi'nin MIUI Forum avantajı var. ROM, IMEI gibi konularda yardımcı olacak dolu kaynak var. Kıyasladığın modellere bakarsak da, Realme 5i'nin micro usb şarj girişi, HD+ ekranı günümüz standartlarına pek uygun değil gibi.

Sahibinden'de ilanların sağlam firmalardan olmasına dikkat et. Şuan karantinadan dolayı yapılamayabilir ancak yerine gidip, kontrol ederek almak mantıklı olacaktır.

Normal bir telefoncu da olsaydı bu kaçak cihazlar alabilirsin derdim de. Sahibinden sitesinden ürün alırken dikkatli olmak gerek. Redmi Note 8 kamera ve ekran olarak daha iyi. 5I modeli ise batarya ve performans olarak daha iyi. İki telefonda da aynı yonga seti var, RAM olarak da aynılar.

Bu cihazlarda IMEI gitme durumu var ancak tekrardan IMEI atabiliyorsun sonuç olarak.

Xiaomi'nin desteğini diğer markada henüz alamazsın dostum. Xiaomi'nin MIUI Forum avantajı var. ROM, IMEI gibi konularda yardımcı olacak dolu kaynak var. Kıyasladığın modellere bakarsak da, Realme 5I'nin micro USB şarj girişi, HD+ ekranı günümüz standartlarına pek uygun değil gibi.

Sahibinden'de ilanların sağlam firmalardan olmasına dikkat et. Şu an karantinadan dolayı yapılamayabilir ancak yerine gidip, kontrol ederek almak mantıklı olacaktır.

Online olarak değil gidip görüp alacağım. Şimdi biraz baktım ve piyasada paralel ticaret adı altında hint malı bazı cakma cihazlar satılabiliyormuş. Benim anlatmak istediğim şey nasıl oyuna gelmeden ithal cihazi alabilirim. Yani cihazin Xiaomi anakartı olup olmadigini, hangi bileşenlerin gercek olup olmadiğini nasil anlayabilirim? Bu işin içinden sıyrılmak için nasil bir yol izlemeliyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı