Redmi Note 8 vs Redmi Note 8 Pro vs Mi 9 Lite

Sizce en üzmeyecek cihaz hangisidir?

• Redmi Note 8

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    17

akrgz1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar öncelikle, şu an halihazırda kullandığım P20 Lite model telefonumu değiştireceğim. Yaklaşık 1-2 sene kullanmayı planlıyorum. Sonrasında farklı bir cihaza geçiş yapabilirim. Bu süre boyunca eski telefonumdan daha güçlü bir cihaz kullanmak istiyorum. Genel olarak arayüz, uygulama ve oyunlarda akıcı olması önemli, tabii kamera konusunda da daha iyi olmasına hayır demem. Fiyat konusunda ise esnek davranabilirim ama ne kadar az verirsem o kadar iyi. Not: Oyun olarak Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip oyunları oynamayı tercih ediyorum.
Cihazları bir süre mağazada inceleme fırsatım oldu. İncelemelerim ve araştırmalarım sonucu gördüklerimi artı ve eksilerini belirteceğim fakat hala hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum. Düşünce ve deneyimlerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim. Sıralama şeklinde yazabilirseniz çok çok daha memnun olurum.

Redmi Note 8 (64 GB, Siyah - 1550 TL)
  • + Dış tasarım olarak en çok beğendiğim model oldu.
  • + Fiyat/Performans konusunda en iyi cihaz bu gibi görünüyor.
  • + Bir önceki modeli olan Redmi Note 7'nin oyun performansı beni çok tatmin etti. (CoD Mobile'da yüksek ayarlarda herhangi bir kasma ya da yavaşlama olmuyordu. )
  • - Mağazada denediğimde arayüzde çok akıcı hissettirmedi. (Fakat yazılım güncellemeleri yapılmamıştı, sorunun kaynağı bu olabilir. )
  • - İşlemcinin performansı testlerde çok iyi değil gibi. (Yeni bir işlemci olduğu için de olabilir. )
  • - Kameraları, şu an kullandığım P20 Lite'a yakın fakat renkler daha soluk gözüküyordu.
Redmi Note 8 Pro (64 GB, Siyah - 2135 TL)
  • + Genel olarak performans testlerine baktığımda sonuçları çok iyi.
  • + Hem ön hem de arka kameradaki en iyi çekim yapan telefon olabilir.
  • - Arka tasarımını hiç beğenmedim. Kameraların, flaşın ve parmak izi okuyucusunun olduğu bölüm midemi bulandırıyor.
  • - Renklerin soluk olması durumu bu cihazda da geçerli.
Mi 9 Lite (128 GB, Siyah - 2300 TL)
  • + Tasarımı güzel ve ekran altı parmak izi okuyucusu olması hoşuma gitti.
  • + Mağazada inceleyemedim ama kağıt üstünde en iyi kameralara sahip cihaz sanırsam bu.
  • + Bulduğum fiyatlarda en fazla depolamaya sahip.
  • + Aralarında her konuda en iyi olan cihaz bu ise fiyatı önemli değil. Tercihim bu olur.
  • - İşlemci ve grafik biriminin performansı hakkında pek bilgi sahibi olamadım.
  • - Model ismindeki Lite yazısı beni birazcık korkutuyor. Normal Mi 9'dan ne gibi farkları var bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi Note 8 Pro al bence

Bende senin gibi Mi9 Lite ve Note 8 Pro arasında kaldım sanırım Mi9 Lite tercih edeceğim. Note 8 pro ile Mi9 Lite kıyaslamalarında note 8 pro daha çok tercih ediliyor bunun sebebinin sadece işlemci olduğunu düşünüyorum çünkü diğer özelliklerde mi 9 Lite daha önde. (amoled ekran olması, 10nm cpu teknolojisi, Always On Display(Sürekli açık ekran), RGB bildirim ışığı) . Kamera konusunda hangisinin daha iyi olduğunu açıkçası anlayamadım. Bu arada bugün MediaMarkt ve Teknosa’da inceledim ürünleri ama bana da ekranın arayüz geçişleri felan akıcı gelmedi sanki ufaktan kasıyormuş hissi verdi. Bu acaba güncelleme yapılmadığı için mi?

Annemin telefonunu değiştirmesi lazım, bende kullandığım telefonu ona vererek, kendi telefonumu biraz yükseltmeyi planlıyorum. Normalde İphone XR yada 11 alacaktım fakat şu sıralar cebimi yormak istemiyorum. Sanırım tekrardan mağazalara gidip kurcalamam gerekecek çünkü Note 8 önerilmemesine rağmen en rahat edeceğim cihaz bu gibi geliyor. Acaba Note 8 kullanan ve deneyim sahibi olan birileri var mı?

Bende bu telefonlar arasındayım. Ama kararımı Mi 9T'den yana kullanacağım sanırım. Gerçi onunda HepsiBurada'da indirimi bitmiş. Sen kararını neyde verdin?

Bugün Redmi Note 8 siparişini verdim. Fakat bu modeli seçmemin sebebi cebimden az para çıkartmaktı. Çok uzun süreli düşünmüyorum çünkü. Aynı cihazlar arasında kalan bir arkadaşımda Note 8 Pro da karar kıldı. Aralarındaki en fiyat/performans cihazın Note 8 Pro olduğunu söylüyorlar, bende katılmıyor değilim tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…