Redmi Note 8 Wi-Fi bağlantısı çalışmıyor

Eltariall

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15

İşlemci: AMD Ryzen™ 7 7735HS Mobile Processor (8-core/16-thread, 16MB L3 cache, up to 4.7 GHz max boost)

Bellek:8GB DDR5-4800 SO-DIMM

Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Laptop GPU 6GB GDDR6 - 2420MHz* at 140W (2370MHz Boost Clock+50MHz OC, 115W+25W Dynamic Boost)
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar. Dün akşam 10 yaşındaki yeğenim tablet gibi kullandığı Redmi Note 8 telefonunu bana getirdi ve wi-fi'ye bağlanmadığını söyledi. Kontrol ettiğimde wi-fi özelliğinin hiç çalışmadığını yani hiç açılmadığını gözlemledim. Wi-fi'yi açmaya çalıştığımızda yalnızca "açılıyor" yazıyordu. Bende internetten sorunun ne olduğuna baktığımda yalnızca wi-fi değil, bluetooth'un da düzgün çalışmadığı sim kartında okunmadığını öğrendim. bluetooth gerçekten düzgün çalışmıyordu yazının ilerleyen bölümlerinde yaşadığım şeylerde bunu göreceksiniz. Sim kart okumama sorununun olup olmadığını bilmiyorum, çalışıp çalışmadığına bakmadım. Sorunun çözümü olarak anakart değişimi veya rom atmak olarak söyleniyordu. Kimse direkt olarak bu çözümlere başvurmak istemiyor haliyle. Konuyu çok uzatmayayım, ben wi-fi özelliğini bir şekilde devreye sokmayı başardım. Nasıl olduğuna ne yaptığımda bunu başardığıma dair bir fikrim yok ne yazık ki. Yukarda belirttiğim çözümler dışında bunu başarabilene rastlamadım. O yüzden hangi adımları izlediğimi başıma nelerin geldiğini burada belirteceğim, bunları yapan başka birisinin sorunu da bu sayede belki çözülmüş olur.

1) Wi-fi ve bluetooth ayarlarını sıfırladım. Sonuç alamadım.
2) Aynı işlemi tekrarladım gene sonuç alamadım.
3) Telefonu komple fabrika ayarlarına sıfırladım.
4) Kurulum ekranına geldiğimde Android sistemi düzgün çalışmıyordu, siyah ekran verip Android sistemi durdu hatası alıyordum ama bu hatalar kısa sürdü ve kurulumu tamamladım. Wi-fi hala çalışmıyordu.
5) Bu durumda telefon tablet olarak dahi kullanılmaz yalnızca fotoğraf çekimi ve not tutmak için kullanılabilirdi. Bende bari bilgisayardan internetsiz oyunları atayım onları oynasın dedim. Telefonu bilgisayara bağladığımda bilgisayar telefonu görmedi ve bilgisayardan "usb aygıtı bozuk olabilir" hatası aldım. Başka kablalorda da denedim ama sonuç alamadım. Usb kablolarım data aktarımı destekleyen kablolardı.
6)Bluetooth ile bağlanarak atmayı denedim ama sağlıklı bir bağlantı sağlanamıyordu. Bağlantı kendiliğinden anında kopuyordu.
7) Yapılabilcek başka birşey kalmamıştı nerdeyse ama sonra aklıma Xiaomi'nin dosya paylaşım uygulması geldi (ShareMe). Uygulama telefonun kendi wi-fi ağını oluşturmasını sağlayıp dosya aktarımı yapabiliyordu. Xiaomi'nin stock uygulaması olduğundan telefona şuan yüklüydü. Uygulamayı açıp dosya al bölümüne tıkladığımda wi-fi ağı oluşturduğunu gördüm ve herhangi bir hata almadım. Elimde başka bir Android telefon olmadığından oyunları bilgisayar ile atmak istedim. Aynı uygulmanın bilgisayar versiyonu olmadığından bluestacks kullanarak atmak istedim. Ancak bluestacks'in bluetooth desteği olmadığından başarılı olamadım.
8) ShareMe uygulaması ile bilgisayar bağlantısını nasıl yapabileceğine baktım ve uygulamada sağ üç çizgiye tıklandığında "pc bağlantısı" bölümünün olduğunu gördüm. Ancak bu bölüme geliğimizde ortak bir wi-fi ağına bağlanmamızı istediğini gördüm. Bu ekranda bir yere tıkladığımda telefonun kendi wi-fi ayarlarına yönlerdi. Yönlendirmenin ardından ekranda çevremdeki wi-fi ağlarının listelendiğini gördüm. Wi-fi artık açılmış ve çalışıyordu. Bağlantı kopmuyordu. Yani sorun tamamen çözülmüştü.

Bu ne kadar devam eder bilmiyorum, daha telefonu hiç yeniden başlatmadık belki bunu yaparsak tekrar aynı sorunla karşılaşırız. Gelişme olursa buraya bildiririm. Umarım birilerinin işine yarar. Saygılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı