Redmi Note 8 Wi-Fi kopması

Yer
İstanbul/Bağcılar
Daha fazla  
Xiaomi Redmi Note 8 64GB/4GB kullanıcısıyım. Sürekli olarak Wi-Fi kopuyor ve elle bağlanmadığım sürece sorun yaşıyorum. Bağlansam bile 10-15 dakika içinde tekrar yaşıyorum aynı sorunu. Evin içinde bile mobil veri kullanmaya başladım bu sorun yüzünden. Maddi açıdan pek faydası olduğu söylenemez bana. Sizce sorun nedir? Nasıl düzeltebilirim?

Öncelikle bu telefondan sizde iki tane mi var?
Cihazlar yurtdışı mı ?
IMEI tamiri gördü mü?
Önce bu soruları cevaplayın ona göre yardımcı olalım.

Öncelikle bu telefondan sizde iki tane mi var?
Cihazlar yurtdışı mı ?
IMEI tamiri gördü mü?
Önce bu soruları cevaplayın ona göre yardımcı olalım.
Hayır bir adet var.
Sanırım öyle emin değilim.
IMEI konusunda ilk başta 90 gün süreli bir mesaj geldi. Sonra geri gönderdik içine yazılım atmış sanırım.

Telefonunuzun ip adresine bakın diğer cihazların da ip adreslerine bakın eğer sizin cihazla ip si aynı olan başka cihaz varsa ip adreslerini değiştirin eğer fayda etmezse Mac adreslerini kontrol edin Mac adresi de aynı olan varsa Mac adresinizi nasıl değiştireceğinizi change my Mac programından değiştirin bu uygulama root ile çalışır.

Telefonunuzun ip adresine bakın diğer cihazların da ip adreslerine bakın eğer sizin cihazla ip si aynı olan başka cihaz varsa ip adreslerini değiştirin eğer fayda etmezse Mac adreslerini kontrol edin Mac adresi de aynı olan varsa Mac adresinizi nasıl değiştireceğinizi change my Mac programından değiştirin bu uygulama root ile çalışır.
Dediklerinizden bir şey anlamamam normal midir?
MIUI sürümünüz nedir? MIUI 12 ise böyle bir sorun genel olarak herkeste var.
MIUI Global 12.0.2.0 Kararlı (QCOMIXM)

O zaman şöyle anlatayım telefonunuzun İP adresi ve Mac adresi eşsizdir.Kullandığınız modemde eğer sizden bir başkasının da İp adresi veya Mac adresi aynı olursa modemle bağlantınız kesilir çünkü modem sizin cihazla IP ve Mac adresi sizinle aynı olan cihazı iki ayrı cihaz olarak modemde gözükmez çünkü bu Ip ve Mac adresi cihazın kimliğidir.Bu Ip ve Mac adresi TC kimlik numarasına benzer eşsiz olmalıdır.Sizin kimlik numarası başka biriyle aynı olsa aynı anda bir hastaneye giriş yapabilir misiniz? Tabi ki yapamazsınız çünkü sistemde iki kişide aynı görülür.Büyük ihtimalle telefonunuzun ip veya Mac adresi evinizde kullandığınız diğer cihazlarla aynı bu nedenle bağlantınız kesiliyor.O yüzden Mac ve Ip adreslerinizi kontrol etmenizi istedim.Eğer İp adresiniz bir başka cihazda da aynıysa İp adresinizi elle değiştirin mümkün olduğunca eşsiz bir İp atayın.Mac adresiniz diğer cihazla aynı olursa change my Mac programını kullanın.Eğer programı kullanamazsanız veya anlamazsanız biz burdayız elimizden geleni yaparız.Kolay gelsin kusura bakmayın biraz uzun oldu.Bu arada Mac ve IP adresimi nereden öğreneceğim dersen Ayarlar>Telefon Hakkında >Tüm özellikler>Durum'a basın ve en aşağıda IP 192.x.xx diye gözükür onun altında da Mac adresi gözükür.Bu adresler eşsiz olmalı.Bu şekilde diğer cihazlarla karşılaştırın.

@TimorYuan2 Ayarlardan konuma girin. Tarama yazan bölüme girin. Kablosuz taramasını ve Bluetooth taramasını kapatın. WiFi hızınızda düşüş veya kopma gibi bir durum yaşamayacaksınız.

Kaynak: #[MIUI Soru-Cevap] MIUI 12 WiFi Problemi - 3. Yorum

Kısa bir arama ile sorununuza dair böyle bir çözüm buldum. Umarım işinizi görür.

Doğrudur bu da bir çözüm olabilir.
Sorunu yaşayan arkadaşım eğer sorunun çözüldüyse çözüldü,çözülmediyse çözülmedi yazarsan bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlara da yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı