Redmi Note 9 Pro alınır mı?

Kendim de 2 yıldır Redmi alt markasının telefonlarını kullanıyorum, gayet memnunum. Daha F/P ürün varsa da onu alın derim. Bu telefonlar F/P olması için var. İnsanlar 2 bin TL - 3 bin TL bütçe arasına SD865 işlemcili Android performansı bekliyor. MIUI arayüzünü çoğu kişi sevmez, ben severim. İşler biraz da kişisel. Kağıt üstünde 9 Pro veya 8 Pro gayet iyi ama mesela Redmi Note 9 bence fiyatını hak etmeyen performansa sahip. 9S varken o para ona verilmez derim. Gibi gibi, her şey müşteri için. Artık bu konuların tek yaptığı şey çete savaşı başlatmak bence. Üstte biri de Redmi neden alınmaz demiş mesela.

Fiyatı ucuz diye kimse telefon almıyor, bu telefonların tercih edilme sebepleri F/P olmaları. Özellikle 8 Pro'nun ve 9 Pro'nun. Poco X3'de öyle. Realme 7 ve Realme 6 neden öneriliyorsa aynı nedenlere sahipler. Tercihi yapan da kendi değerlendirmesini yapar ve alır.

Redmi Note 8 ve daha öncesi gerçekten F/P'di, fiyatları çok ucuzdu. Bu ucuz fiyatı da telefonun sorunlarını görmemezlikten gelmesini sağlıyordu fakat şu anda aşırı zam yapılmış. Geçen sene herkes Redmi Note 8'i övüyordu. Birden başladı bir sürü sorunlar mesela Android 11 gelmeyecek aynı şey yarın öbür gün Note 9'da da görülücek. Genel olarak Redmi serisinde kullanılan malzemenin kalitesi de düşük. Birkaç sene kullandıktan sonra S3 miniden farkı kalmaz paranıza yazık.

Bu gelen zammın sorumlusu Xiaomi değil ama. Onun bilinmesi gerekiyor. Xiaomi'nin çoğu giriş-orta segment ürünü segmentinin de getirdiği bütçeyle beraber 0-200 dolar arasında fiyatlara sahip. Türkiye geçtiğimiz aylarda 0-200 dolar arasında fiyatlara sahip telefonlara ek vergi getirdi.

Kendim de 2 yıldır Redmi alt markasının telefonlarını kullanıyorum, gayet memnunum. Daha F/P ürün varsa da onu alın derim. Bu telefonlar F/P olması için var. İnsanlar 2 bin TL - 3 bin TL bütçe arasına SD865 işlemcili Android performansı bekliyor. MIUI arayüzünü çoğu kişi sevmez, ben severim. İşler biraz da kişisel. Kağıt üstünde 9 Pro veya 8 Pro gayet iyi ama mesela Redmi Note 9 bence fiyatını hak etmeyen performansa sahip. 9S varken o para ona verilmez derim. Gibi gibi, her şey müşteri için. Artık bu konuların tek yaptığı şey çete savaşı başlatmak bence. Üstte biri de Redmi neden alınmaz demiş mesela.
Arayüzü gayet iyi. Kasım 2019'dan beri kullandığım süre boyunca alışması çok kolay (IOS'tan geçtim). Dediklerinize katılıyorum. Aldığım zaman 2200'e alınabilecek en iyi telefondu Note 8 Pro.

Ben Redmi Note 9 Pro kullanıyorum ve ne kasma problemi yaşadım ne toz kaçması problemi yaşadım. Sadece MIUI 11'in son sürümünde bataryanın çabuk bitmesi sorunum olmuştu, 12 güncellemesiyle o da çözüldü. Benzer fiyatlara muadilleri varsa elbette karşılaştırılabilir ancak şu saatten sonra Redmi Note serisi bir telefon alınacaksa, yeni Android sürümü desteği alacak modellere bakmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. -Yanılmıyorsam Redmi ve Redmi Note farklı modeller, özellik bakımından düşük olan ve nispeten tercih edilmemesi gereken Redmi, Redmi Note değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı