Redmi Note 9 Pro silinen dosyalar yok olmuyor mu?

Tunahan Arık

Hectopat
Redmi Note 9 Pro kullanıyorum. Oyun APK dosyaları vs. indirip sildikten sonra gördüm ki kendi dosya yöneticisindeki temizleme kısmında silsem de APK dosyaları var gibi APK boyutu görünüyor. Misal şu anda hiç APK dosyam yok ama 4.5 GB kadar APK boyutu görünüyor. Benim hesabıma göre boş alan olması gerekenden 10GB kadar daha az görünüyor. Bu sildiğimiz dosyalar tamamen yok olmuyor mu, olmuyorsa artıkları silmenin bir yolu var mı?

APK dosyaları sil diyerek, yanlızca menüden silmiş olursunuz.
Telefonunuzdaki " İndirilenler " uygulamasına girip, oradakileri de siliniz.

Android işletim sisteminde, silinen bir uygulamanın külleri, dahili depolama alanında duruyor diye biliyorum. Fakat telefonun kendi temizlik uygulamaları veya temizlik uygulamaları sayesinde bu kırıntıları yok edebilirsin.
Bildiğim kadarıyla külleri silmenin tek yolu Hard Reset.
O uygulamaların iş yaptığını da düşünmüyorum.

APK dosyaları sil diyerek, yanlızca menüden silmiş olursunuz.
Telefonunuzdaki " İndirilenler " uygulamasına girip, oradakileri de siliniz.

Bildiğim kadarıyla külleri silmenin tek yolu Hard Reset.
Format atınca çözüleceğini zaten biliyordur. Bildiğim kadarıyla format atmadan kısa yolda en iyi çözümlerden birisidir temizlik proğramları.

Temizlik programlarını denedim hocam derin temizlik yapıyorum yine gitmiyor. Formatsız çözüm arıyorum doğru. İndirilenlerden siliyorum direk menüden değil yine de gitmiyor.
Bildiğim kadarıyla külleri silmenin tek yolu hard reset.

Hocam nerede depolandığı belli değil mi resetsiz silemez miyiz?

Android işletim sisteminde, silinen bir uygulamanın külleri, dahili depolama alanında duruyor diye biliyorum. Fakat telefonun kendi temizlik uygulamaları veya temizlik uygulamaları sayesinde bu kırıntıları yok edebilirsin.
Google Play'den kurulan bir uygulamanın külleri genelde kalmaz ama APK'da çok sık yaşanan bir durum.

Telefonu yeniden başlatmayı deniyebilirsiniz. Sistem bilgileri güncellenmemiş olabilir. Gizli dosyaları açmayı deniyebilirsiniz.

Modlu APK kuruyorsanız bu sevdadan vazgeçmenizi öneririm. Çünkü kişisel veriler günümüzde en kıymetli şeylerden birisi.

Galiba uygulamada bug var. Ayarlardan depolamaya baktığımda normal olması gereken gibi şu an. Uygulamada da burada yazan veri diğer temizlik uygulamasından farklı olabilir yazıyor.
Modlu APK kuruyorsanız bu sevdadan vazgeçmenizi öneririm. Çünkü kişisel veriler günümüzde en kıymetli şeylerden birisi.

Telefonda hiçbir verim yok çalınabilecek ama tedbirli olmakta fayda var haklısınız. Root olmayınca modlara sardım :p.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı