Redragon klavye tercihi

Örme "beton". Buna rağmen 3 oda ötedeki insan gece ben yazarken rahatsız oluyor.

Reis o zaman almayalım :D.Komşuya ses gidiyor mu?
Şu an mebran klavye ile yazıyorum Logitech K400 sessiz olduğu için evdekiler için sıkıntı olmuyor ve hisiyatı da güzel. 3 oda olayından sonra almamak daha iyi gibi. Hiç komşu şikayeti aldın mı? Alırsam ilk kez mekanik klavye almış olacağım.
@FantastikTürk redragon K555 ındrah nasıl? Bilek desteği de var. 450 TL'ye kadar çıkmışken 20 TL daha verebilirim.
Edit: 350 TL nere 450 TL nere K555'i eliyorum.
Ben K553 Usas'ı ortalama 370 TL sanıyordum 450-500 arasında genellikle ve Gittigidiyor'da 400 TL eğer fiyat böyle olursa K553 yükselirse K568 Dark avenger olacak gibi. Teşekkürler.

Son düzenleme:
@hadwiger @Optikiyaza Ben de tam hatamı düzeltmek için girmiştim. Yanlış bilgilendirme yapmışım, kusura bakmayın.

3 oda ötedeki insan klavye sesime değil benim sesime uyanmış 😅

Klavye sesini az önce test ettim. Bahsettiğim örme beton duvarlı evde yan odadaki insan sessiz ortamda klavyemin sesini duyabiliyor ama çok değil. En ufak saat sesinde bile rahatsız olacak derecede takıntılı değilse uyurken rahatsız edecek derecede olduğunu sanmıyorum. Ortamda televizyon sesi varken ise özellikle kulak kabartırsanız hafif klik sesini duyabilirsiniz. Yani sesli ortamda rahatsız olmazlar.

Ama kesinlikle aynı odadaki birini uyutmaz. Bu konuda şüpheniz olmasın yani 😅

Sence Corsair K70 için para vermeye gerek var mı? Ona göre Cherry MX Red Switch için 1000 TL verilir mi yoksa oetumu Blue Switch yeterli mi?
Bu yorum hakkında bilgi verebilir misiniz?

20201121_121620.png

Redragon alırsam hangisinden almalıyım? Bu yoruma göre farklılıklar var.
Redragon alırsam hangisinden almalıyım? Bu yoruma göre farklılıklar var.
Şimdi gelelim Redragon'un Switch'ler konusunda en beğendiğim özelliğine: Hot swappable Switch'ler.
+"Ne yahu bu? İngilizce terimler kullanıp durma da açıkla."
-Olay şu ki, klavyenin yanında gelen Switch çıkarma aparatıyla istediğiniz Switch'i sökebiliyorsunuz. Bakın Keycaps'lerden bahsetmiyorum, Switch'ler diyorum.

Peki bunun yararı ne? Diyelim ki "W" tuşunuz bozuldu ve garantiyle uğraşmak istemiyorsunuz. O zaman isterseniz hiç kullanmadığınız bir tuşun Switch'ini çıkarıp W'nun yerine takıp sorunsuz kullanabilirsiniz. Ya da internetten 6'lı 10'lu satılan outemu Blue/Red Switch'lerden alıp bozuk Switch'in yerine yenisini takabilirsiniz. Keycaps'ler de uyumlu yani sorun değil. Ne güzel bir özellik değil mi? :) normalde diğer mekanik klavyelerde Switch'ler PCB'ye lehimli olur yani çıkarılamaz. Bozulduğunda, gitti.

Bu bir eksi. Aslında yazılımdan bu ara renkleri verebiliyorsunuz ancak hazır gelen bu efektlerde bu ara renklerin çok bastırılması hoş bir şey değil. Yine de efekt çok güzel gözüküyor, ona bir lafım yok. Diğer bir eksi ise şu: Az önce dikkat ettiyseniz bana gelen versiyonda dedim. K551, K552, K553 gibi klavyelerin YouTube'da incelemelerine bakın. Bazılarında tıpkı Razer, Cooler Master, Corsair gibi ara renkler çok iyiyken; aynı klavyenin başka incelemesinde renkler tıpkı benimki gibi. Ve benimki yeni-üretim versiyon. Redragon, dostum, bu ne yahu? Neden böyle bir şey var? Aynı model klavyelerde neden böyle farklılık var? İşte güzel bir eksi sana.

Redragon'cuğum, neden dandik bir yazılımın için böyle uğraşmamız gerekiyor? Neyse ki bu sorun K551 ve K552'de yok bildiğim kadarıyla.

Bazı versiyonların RGB modunda bütün ara renkleri bulundurmasına rağmen bazı versiyonların ara renklerinin fazla belli olmaması.

K553 ile K552 arasındaki fark tasarım, aydınlatma ve kasa malzemesi. K552'de Switch'lerin etrafı kapalı iken K553 floating keys (Switch'lerin açıkta olması) dizaynına sahip. Ayrıca K552'de üst taraf K553'de olduğu gibi metal değil. Ancak yine iyi kaliteli sert abs plastik kullanılmış. Bükülmesi çok zor. Ayrıca K552'nin Türkiye'de RGB ve Rainbow modu bulunmuyor. Sadece kırmızı aydınlatmalı modu var. Bunun dışında her şey aynı.

Bu arada, RGB bölümünde bahsettiğim ara renklerin olmaması ve olması durumunu tam özetleyen bir resim göstereyim. Benim yukarıda paylaştığım da K553 RGB, bu da K553 RGB. Ancak RGB efektleri farklı:

@FantastikTürk hangi K568 modelini almalıyım? Kaplamanın söklüp parlak renk halini alması benim için sıkıntı. Vernik ile giderilir mi?
@FantastikTürk cevap vermeyecek misin?

Son düzenleme:
@Optikiyaza Kardeşim ben her an burada olacak değilim ya. Girdiğim zaman cevap yazarım. Belki de yazmam. Benim keyfime. Sanki buranın maaşlı bir çalışanıymışım gibi...

Hangi K568 modeli diye bir şey yok. QP'den aldığınız Türkçe Q yeni Switch'li modeller. Bazı N11 mağazaları İngilizce Q satıyor. Onun dışında bir farkları yok.

Kaplama derken Keycaps'lerden bahsediyorsunuz galiba. Keycaps'ler soyulmaz, merak etmeyin. Kasasından bahseiyorsanız, o zaten soyulacak bir şey değil.

Ya bütün bu soruların cevabını incelememde yazmıştım. 50 defa tekrar ettim size.

1000 TL'lik K70'e nereden geldiniz, hiç anlamadım.

@Optikiyaza kardeşim ben her an burada olacak değilim ya. Girdiğim zaman cevap yazarım. Belki de yazmam. Benim keyfime. Sanki buranın maaşlı bir çalışanıymışım gibi...

Hangi K568 modeli diye bir şey yok. Qp'den aldığınız Türkçe Q yeni Switch'li modeller. Bazı N11 mağazaları İngilizce Q satıyor. Onun dışında bir farkları yok.

Kaplama derken Keycaps'lerden bahsediyorsunuz galiba. Keycaps'ler soyulmaz, merak etmeyin. Kasasından bahseiyorsanız, o zaten soyulacak bir şey değil.

Ya bütün bu soruların cevabını incelememde yazmıştım. 50 defa tekrar ettim size.

1000 TL'lik K70'e nereden geldiniz, hiç anlamadım.

Ben belki görmemişsinizdir diye etiketlemiştim.
@FantastikTürk teşekkürler HyperX alloy Origins Red Switch'e karar verdim. Yaklaşık 5 ay bekleyip alacağım.
Bir kere almışken tam alayım.
O klavyeden de vazgeçtim aklımdaki HyperX alloy Elite 2.
@enonertetanem hocam sizce Red Switch'de hangi HyperX klavye alınmalı?
Kulaklık işide böyle oldu 450 TL bütçe ile başlayıp 600 TL bütçeye çıktım. Bunda da 350 TL bütçe ile başlayıp 1500 TL'ye çıktım.
Bir klavyeye 1000 TL verilir mi?

Son düzenleme:
Klavye sesinden rahatsız olan insanın cins olduğunu düşünürüm. Yani belki kullananın kendisi rahatsız olabilir ama evinde, kendi odanda, sen klavyeyle yazarken, kapı da kapalıysa, içerdekiler, içeri odalardan, bu sesi nasıl duyup da, rahatsız olacaklar? Çok enteresan geliyor bana bu klavye sesinden rahatsız olma durumu.

Klavye sesinden rahatsız olan insanın cins olduğunu düşünürüm. Yani belki kullananın kendisi rahatsız olabilir ama evinde, kendi odanda, sen klavyeyle yazarken, kapı da kapalıysa, içerdekiler, içeri odalardan, bu sesi nasıl duyup da, rahatsız olacaklar? Çok enteresan geliyor bana bu klavye sesinden rahatsız olma durumu.
Bendekide k-555 ben uyurken pc başına başka biri geçince beni uyuz ediyor ama normal şartlarda kullanan biri için çok keyifli. Zaten sesten rahatsız olacaksa kulaklıkdan çıkan sestende rahatsız olur o kişi. Tecrübeyle sabittir.
Kardeş Redragon INDRAH K555-1 Modelinin switchleri çıkarılıp değiştirilebiliyormu acaba ?
Kendim söküp değiştirdim switchi değişiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı