Reeinno 960 GB SSD Uzun Kullanım ve Sonuçlar

Selamlar, geçen sene nisan ayı civarlarında bu SSD ile ilgili konu açmıştım. 1 seneyi aştı, kullanım değerlerini ve yeni sonuçları paylaşmak istedim. Ürün ben alırken 420 TL'den daha düşük fiyata denk geliyordu. Şimdi dolar olarak fiyatı değişmese de TL olarak 540 TL civarlarına çıkmış. Ürün linki aşağıda:
CrystalDiskMark sonuçları:

CrystalDiskInfo değerleri:

Hard Disk Sentinel değerleri:

Bir tane de devlete almayacak olsak iyi gibi, zamanında ben de almayı düşünmüştüm bu ürünü ama tereddütte kalmıştım.

Öyle hocam, ben 10 liraya Proto Shield almıştım, 15 lira vergi ödedim vergi olaylarından sonra.
Çin alışverişlerimde hiç düşük göstermedim açıkçası fiyatını, etik gelmiyor bana.
Bir de 45 liraya 4GB RAM almıştım bu vergi düzenlemesinden sonra, ülkemizde 120 liraydı, 15 lira vergi ödedim, rahat rahat aldım.

Üründe SM2258XT kontrolcü var. Tek çip depolama ve DRAM desteği yokmuş. TLC NAND çipler var sanırım, bu fiyata verdiği performans çok hoş. Yan disk olarak mı kullanıyorsunuz?
Overclock konularına çalıştım baya Ark bedava olunca ben de oynadım. Sunucu kurup arkadaşlarla oynaması daha zevkli oluyordur.

@Jang Geum'un Danji Yemeği Aldığımdan beri ana disk olarak kullandım ancak yakın zamanda M.2 NVMe SSD alacağım 256 GB'lık, yine AliExpress'ten Ana disk olmasına rağmen açılışta ve program açılışlarında herhangi bir yavaşlama yok. Bi' ara içini açıp depolamada hangi marka model çipin kullanıldığına bakacağım. Hiçbir programdan bilgi alamadım bunun hakkında.

Uzun zamandır elimdeki Vega 56 dışında bir şeye overclock yapmadım. Sanırım belleklerin sınırlarını test ederek başlayacağım işe. Tahmini olarak 4400MHz diyorum ben İleride de kullanacağım için voltaj olarak 1.5V üzerini vermeyeceğim tabii.

Çipleri de buldum. Spectek marka çipler var içerisinde. İçini açtığınızda bir kontrol eder misiniz üzeri çizgili mi diye? Bu kadar ucuz olmasının sebebi o olmalı.
Üzeri çizgili çip fabrikanın standartlarına uymadığı için attığı çipler oluyor. Eğer öyleyse kesinlikle üzerine verilerinizi saklamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…