"Reel Türk" saçmalığı hakkında

"Türk ırkı" nedir arkadaş? Tek bir "ırk" var, hepimizin olduğu "Homo Sapien" o da. Hepimizin sadece 1 ırkı var.

Şu anda Homo Neanderthalensis, Homo Floresiensis, Homo Erectus, Cro Magnon gibi farklı ırklar mı yaşıyor?
Direk şu fotoğraf anlatıyor ırk mevzusunu. 😀 Bu arada konuya hak veriyorum, güzel yazı.
1616136892742.png

Şimdi şöyle bir şey var. Orta Asya Türk ırkından geriye neredeyse hiçbir şey kalmadı bizim coğrafyamızda. Bunun dışında "Anadolu Türkleri" olarak nitelendirdiğiniz kısım da fars, arap, kürt ve ermenilerden oluşuyor. Yani şu anda saf bir genetik kimliğe sahip değiliz.

Sadece biz değil, dünyanın her bir yanındaki ırklar hiçbir şekilde saf değiller. Nesiller boyu genetik kimlikleri değiştikçe değişti ve yüzyıllar öncesinden çok farklı hallere geldiler. Irk üzerinden değerlendirme yapmanın herhangi bir değeri yok zaten, birisi Türk diye güçlü, Alman diye zeki olmuyor.
Sonuç olarak senin ırkın saf değil konusu eğer seni rahatsız etmek için yapılan ırkçı bir söylemse hiç oralı olmaya bile gerek yok, bunun dışında bunu inkar etmenin de bir anlamı yok.
İkna edicilik açısından bu söylemlerinizi güçlü bilimsel verilerle desteklemeniz gerekmektedir.
Söyledikleriniz bilimle, tarihle örtüşmüyor.
Ben buna inanacağım diyorsanız da takdir sizin gerçeği değiştiremezsiniz.

Moğollar, Türk değildir. Hatta Moğollar sarı ırk, Türkler ise beyaz ırktır. Bilgi yarışmasında bile sorulmuştu. Hangisi Türk değildir diye. Cevabı ise Moğollar çıkmıştı. Bulgarlar ve Macarlar ise aslen Kıpçak Türküdür. Fakat Hristiyanlık seçtikleri için bizim hakkımız tarafından kabul edilmezler ve bilinmezler. Her Türk çekik gözlü olmaz. Bir de sarışın Türk olmaz mantığı var. Tamamen yanlış bir bilgidir. Kıpçak, kelime olarak sarımtırak anlamındadır. Yani, sarışın Türk vardır. Size bir video bırakayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Türkler beyaz ırktır" olarak kesin birşey söylemeniz zor şuanki Türkiye Türklerinden bahsediyorsan evet beyazlar ama bütün Türkleri kasdediyorsan farklı ayrıca Türklerin kökeni hakkında elde kesin herkes tarafından kabul edilen bir görüş yok. Ya çin kaynakları doğru çıkarsa? Çoğu araştırmayı çin yapıyor zaten çoğunuda dışarıya sunmuyorlar. Doğu Tiele boylarının ataları bize Türklerin kökeni göstericek. Ayrıca Macarlar Türk değildir, Ural halkıdır. Ogurlarla kaynaştılar onogurların arasındaydılar ama bu onları Türk yapmaz. Bulgarlar da kıpçak Türkü falan değildir. Macarlarda Attilanın torunları falan değil Batı Tiele boylarının avrupaya doğru yönelirken peşine kattığı birçok halktan biri. Bu yüzden farklı halklardan insanlar çıkıyor Hunların arasından. Attilanın torunları ogurlardan kalanlardır.

İkna edicilik açısından bu söylemlerinizi güçlü bilimsel verilerle desteklemeniz gerekmektedir.
Söyledikleriniz bilimle, tarihle örtüşmüyor.
Ben buna inanacağım diyorsanız da takdir sizin gerçeği değiştiremezsiniz.
Neyle örtüşmüyor anlamadım. Genetik değişimlere göre sen şu anda "saf" bir ırktan olamazsın. En basitinden genetik çaprazlama nedir, anne ve babadan gelen genler nasıl aktarılır ve değişir bunu bilsen şu anda söylediğim şeye karşı çıkmazsın. Gerçek ortada, ben bir şeye karşı çıkmıyorum.

"Türkler beyaz ırktır" olarak kesin birşey söylemeniz zor şuanki Türkiye Türklerinden bahsediyorsan evet beyazlar ama bütün Türkleri kasdediyorsan farklı ayrıca Türklerin kökeni hakkında elde kesin herkes tarafından kabul edilen bir görüş yok. Ya çin kaynakları doğru çıkarsa? Çoğu araştırmayı çin yapıyor zaten çoğunuda dışarıya sunmuyorlar. Doğu Tiele boylarının ataları bize Türklerin kökeni göstericek. Ayrıca Macarlar Türk değildir, Ural halkıdır. Ogurlarla kaynaştılar onogurların arasındaydılar ama bu onları Türk yapmaz. Bulgarlar da kıpçak Türkü falan değildir. Macarlarda Attilanın torunları falan değil Batı Tiele boylarının avrupaya doğru yönelirken peşine kattığı birçok halktan biri. Bu yüzden farklı halklardan insanlar çıkıyor Hunların arasından. Attilanın torunları ogurlardan kalanlardır.
"Sekelistan ve Sekel Türklerini" araştırmanı öneririm. Şuan Göktürk alfabesine benzeyen bir Runik alfabe kullanıyorlar. Hunların gerçek torunları.

"Sekelistan ve Sekel Türklerini" araştırmanı öneririm. Şuan Göktürk alfabesine benzeyen bir Runik alfabe kullanıyorlar. Hunların gerçek torunları.

Anadolu Türkleri de latin alfabesi kullanıyor. Bundan önce de Arap alfabesi kullanıyorduk. O zaman birisi çıkıp bize arap ya da latin diyebilir bu mantığa göre.

Anadolu Türkleri de latin alfabesi kullanıyor. Bundan önce de Arap alfabesi kullanıyorduk. O zaman birisi çıkıp bize arap ya da latin diyebilir bu mantığa göre.
Bu insanların sayıları çok az. Macaristan'ın Romanya taraflarında halkı var. O Romanya taraflarındaki Macar halklarından biride "Sekeller." Sekel'ler Avrupa Hunlar'nın soyundan geliyor.

Biliyorum. Teşekkür ederim. Bu konuyu bilgilendirme için açtım, ne demek istediğinizi biliyorum :).

Türk olan Kazak halkının neden "çekik gözlü" olduğunu söyleyeyim sizlere. Çekik göz geni "baskın" olduğu için küçük bir kaynaşma yaşansa bile bu küçük kaynaşma gelecekti nesillerin "fenotipini" etkiliyor. Yazımda "tüm Türk halklarının yaşadıkları yerdeki diğer halklar ile kaynaştıklarından" bahsetmiştim. Kazak Türkleri de Moğol'lar ile kaynaştıkları için durum böyle. Umarım yeterli derecede anlatabilmişimdir. Nitekim Moğol'ların kökenine de girersek apayrı bir yazı yazmam gerekir :D. Sonraki yazımda daha detaylı açıklamalar yapmak istiyorum bu konuda. O yüzden yazdım :).
Türklerin tam türk olmadığını düşündüğüm için hain miyim, öyle olsun.
Arkadaşım sen 9000 defa fethe çıkar fethedilenlerle evlilik yaparsan geriye nasıl saf Türk kalsın.
Şu an bile nüfusumuzum 1/10’unu Suriyeli arkadaşlar oluşturuyor.
Eski padişahlar da saf Türk değil zaten haremdekilerin hepsi yabancı kaynaklı.
Türk kalmadı fakat kalmaması Türk bilincimizin olmayacağı anlamına gelmez.
Önemli olan ırk değil birlik olmak :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı