Referans karta sıvı soğutucu takılır mı?

AMD Mağduru

Centipat
Referans tasarım ASUS RX 5700 XT kullanıyorum (referans modeller arasında en pahalı olanı). Battlefield V'de ekran kartı 92 dereceye kadar işlemci 76 78 dereceye kadar geldi ve sadece 1 bölümde. Kasa ile alakalı olduğunu sanmıyorum her tarafı açık ve ferah (kasa modeli: Frisby FC-8935G). Bu sıcaklık değerleri anakart ve diğer parçalara zarar verir mi ya da kaç yıl sonra verir bilmiyorum. Vatan'a geri götürsem klasik değişmeyecekler. ASUS Türkiye'yi aramadım en son onu yapacağım. Ekran kartı ızgaralarından büyük miktarda sıcak hava atıyor ama yine de çok sıcak oluyor. Kısacası bu sıcaklık değerlerini düşürmenin bir yolu var mı ya da ekran kartı için sıvı soğutucu falan takabilir miyim?
  • Anakart: MSI B450 GAMING Plus Max
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • RAM: 8x8 16 GB 3200MHz G.Skill RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına sıvı soğutma çok maliyetli. Kartın çok ısınıyor ver garantiye gitsin, uğraşma.

Kasa ile alakalı olduğunu sanmıyorum yazmışsınız fakat sorun kasadan da kaynaklanıyor biraz, kalitesiz ve hava akışı iyi olmayan bir kasa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…