Referans tasarımlı ekran kartlarının zararları

Referans tasarımın en büyük dezavantajı soğutmalarıdır. OC için üretilmemiş modellerdir. ASUS'un modellerine bakarsan soğutmada ne kadar ileri olduğunu anlarsın referans tasarımlara göre.

Bunun ile ilgili bir yazı olacaktı. Bulunca linkini yollayacağım.

Zarar olarak ısı problemi olabilir veya overclock şansın azalabilir. Ben Recep Abinin Ali Güngör ile birlikte yaptığı ekran kartı videosuna bak derim.

Asla olmaz çünkü referans kartlar AMD'nin yaptığı soğutma sitemini kullandığından dolayı böyle bir şey mümkün değil. Tavsiyem ASUS'un Direct CU 2 soğutması veya MSI'ın twin frozer soğutması.

Burada söz konusu olan şey bana göre referans tasarımın dezavantajları değildir. İlana baktığımızda ekran kartının markasının ATI (AMD) olduğu belirtilmiş. Bu firma bu marka ile üretim yapmamaktadır diye biliyorum.
Ciddi ve kaliteli firmaların referans tasarım da olsa ürünlerini almakta sakınca yoktur. Çünkü referans tasarımda soğutma maliyeti oldukça yüksektir. Ciddi firmalar referans tasarımında soğutucu masraflarından kaçınmazlar.

İşte birkaç örnek.

Referans olan ASUS GTX 680 ;

Asus-Nvidia-GTX-680-01.jpg

DC2 özel soğutmalı olan ASUS GTX 680 TOP ;

DSC_03791.jpg

Referans tasarımı hiç sevmiyorum, sanki kartta fan yok...

Arada paylaştığın MSI referans değil abi. Referans tasarım çok çabuk toz tutar ve kasa içindeki sıcak hafayı ekran kartı üzerinden dışarı atarsınız gibi bir durum oluşur.
O'nun farkındayım. Ancak özel tasarımların arasında MSI'nın tasarımını çok beğendiğim için o resmi koymuştum.
Ayrıca referans tasarımlara fazla ''LAF'' atmayın dövüşürüz haa:D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı