Hocam belli ki Souls serisine yeni bir oyuncusun o yüzden sana mantığı basit ve işine yarayacak bir şekilde açıklayayım. Öncelikle mantıklı olarak bir karakterin her alanda uzman olması imkansız (700 saat aynı karakteri oynamadıysanız yada hile yapmadıysanız tabi.) dolayısıyla önce ana bir savaş stili seçilmeli. Örnek olarak sen savaşırken büyük ve ağır silahlar kullanıp bir yaratığı 4-5 darbede öldürmektense 1-2 darbe de öldürmek istiyorsan kullanacağın silah çeşitleri STR (Strength) ağırlıklı olmalı örnek olarak oyunda en çok STR isteyen silahlardan birisi
Smelter Demon 70 STR gerekiyor bunu normal olarak kullanabilmek için ve 70 STR gerekirken yanında istediği DEX (Dexterity) 6 yani aradaki fark çok büyük. Sen eğer bu oyunda bulunan en çok STR gerektiren silahı kullanmak istiyorsan DEX'i hiç artırmasan da olur. Peki buna karar vermenin kolay yolu nedir diye soracak olursan oda oynanış tarzıdır.
Ben genel olarak Dark Souls oyunlarında hızlı çevik ve yüksek staminalı karakterler tercih ediyorum dolayısıyla genel olarak ağırlık verdiğim statlar endurance, dexterity ve birazda büyü kullanmak istiyorsam faith.
Kısa bir şekilde istersen statların mantığını da gösteriyim. Buradaki resimde hangi stat ne işe yarar ve hangi sınıflar hangi statlarla başlar görebilirsin.
Mesajında biraz da büyüye odaklanmak istiyorum demişsin bunun için yukarıdaki resimden de anlaşılacağı üzere ya Intelligence yada Faith arttırmalısın. Oyunda 4 çeşit büyücülük var bunu listelemek gerekirse.
1. Pyromancy ( alev): Bu büyülerde iyi olmak için Intelligence ve Faith yükseltmelisin. Aslında alev büyülerinin hiç birinde puan yükseltmek gerekmiyor ama iyi bir damage çıkarabilmek için güvenli nokta Int+Fth=60 olmalı.
2. Hexes (kara büyü) : Bu büyüdeki mantıkta pyromancy ile aynı ama bunda büyülerin stat zorunluluğu var örnek olarak Climax büyüsünü kullanabilmek için 30 INT 47 FTH gerekiyor.
3. Sorcery (normal büyü): Büyücü olarak oynayacaksam genellikle benim tercihim bu oluyor ağırlık vermen gereken tek stat INT.
4. Miracles (Kerametler): Genellikle ana temaları savaşçı olan ama bir yanda da kendine buff basmak isteyen ve can konusunda rahat eden kişilerin tercihi stat olarak ağırlık vermen gerekten tek şey FTH. Saldırı büyüleri olarak şimşek atıyorlar havalı duruyor açıkçası.
Elimden geldiğince basit bir şekilde açıkladım ufak çapta bir rehber oldu gibi zaten. Yine anlamadığın noktalar varsa sorabilirsin ancak hemen dönemeyebilirim önümde sınav var vakit bulamadığım oluyor.