Rehber [Rehber] Variety ile farklı farklı duvar kağıtları edinin!

variety256.png


Selamlar! Yeni bir yazılım ile yine karşınızdayım. Bu program hem bilgisayarınızdaki görselleri, hem de Unsplash gibi sitelerde bulunan birçok harika resmi indirip duvar kağıdı olarak ayarlayabilen bir yazılım.




Technopat'ın web sitesinde bununla ilgili bir yazı vardı fakat o listede GNU/Linux'da çalışan bir program yoktu. Yazıya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu nedenden dolayı böyle bir rehber hazırlama gereksinimi duydum. Dilerseniz kurulumu yapalım ve detaylı bir şekilde inceleyelim.

Kurulum​

Ubuntu/Debiansudo apt install variety
ArchLinuxsudo pacman -S variety
Fedorasudo dnf install variety
OpenSUSEsudo zypper install variety
El ile inşa etme

İnceleme​

Uygulamayı başlattığımızda buna benzer bir ekran geliyor. Bu ekran üzerinden duvar kağıtlarının bulunduğu dizini ayarlayabilir, ya da çevirimçi resim paylaşma sitelerinden duvar kağıtlarını çekmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca duvar kağıdının ne sıklıkla değiştirileceğini de bu sekme üzerinden ayarlayabilirsiniz. Programın üstüne resimleri sürükleyip bırakırsanız otomatik olarak o resim duvar kağıdı olarak ayarlanacaktır.

Genel sekmesi.png


Etkiler sekmesinde duvar kağıdına çeşitli efektler verebilir, rastgele alıntıları veya saati masaüstünüze görünmesini sağlayabilirsiniz.

Etkiler Sekmesi.png


Elle indirme sekmesinde çevirimiçi olarak indirdiği resimleri nereye kaydedeceğini ayarlayabilir, veya panodaki resimleri duvar kağıdı olarak ayarlama seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Elle indirme sekmesi.png


Renk ve boyut sekmesinden ayarlanan duvar kağıdının hangi renkleri içereceğini ve açık ya da koyu duvar kağıdını seçmesinni sağlayabilirsiniz.

Renk ve boyut sekmesi.png


Özelleştirme sekmesinde uygulamanın çeşitli ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Özelleştirme.png


İpuçları ve Püf noktaları sekmesinde uygulama hakkkında çeşitli bilgiler alabilirsiniz.

İpuçları ve Püf noktaları.png


Böylelikle bir makalemizin de sonuna geldik. Bir sonraki makaleye kadar Allah'a emanet olun, kendinize iyi bakın.

Düzenleme: Programın GitHub sayfasını koymayı unutmuşum:
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-02-26 23-24-57.png
    Ekran görüntüsü 2021-02-26 23-24-57.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Bu özellik KDE'de dahili olarak geliyor. Ancak masaüstünce conky ya da benzer bir araç tutanlar için çok kullanışsız oluyor. Rastgele renkler geldiği için masaüstündeki araç okunmaz olabiliyor. Ama böyle bir sıkıntı yoksa çok tatlı oluyor, tavsiye ederim.

Unsaplash kategorileri seçilebiliyor mu @alperen isa Nalbant ? İlgisiz kategoriler gelirse saçma olabilir. Bir de NASA arşivinden de fotoğraf çekiyorsa sıkıntı. Onlar en boy oranına hiç dikkat etmiyor, elde ne varsa salıyor. Bu açıdan benim gördüğüm en iyi günlük fotoğraf servisi Bing, hepsi 16:9 oluyor.
 

Geri
Yukarı