RelevantKnowledge virüsü nasıl silinir?

B4u

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2017
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 35 MB olan internet ile ancak saniyede 300 KB falan indirebilmem üzerine bir internet veri kullanımına baktım. Denetim Masası'ndan Chrome 13 GB civarı gözükürken RelevantKnowledge'ın yaklaşık 90 GB kullandığını gördüm, bunun üzerine biraz araştırma yapınca virüs olduğunu öğrendim. Denetim Masası'ndan devre dışı bırakıp hizmeti durdurdum, ardından Denetim Masası'ndan silip uygulamayı bilgisayarı yeniden başlattım. Daha sonrasında dosyalardan bulup silin diyordu ama bir türlü bulamadım dosyayı ne yapsam da. Spyhunter ile derin bir tarama yaptım, o da bulamadı ama başlattan arayınca uygulama hala var gözüküyor ve hızım hala aynı seyirlerde, nasıl kurtulacağım bundan bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky adlı program ile tam tarama yapar mısın? Daha sonra virüsleri siler zaten.
 
Relevant'i tekrar kur. Hibit Uninstaller programını kur sonra da. Son olarak da Hibit'le Relevant'i kaldırıp gelişmiş tarama yaparak artıkları temizle. Bu tabii varsayıma dayalı bir yöntem, işe yarayacağını umuyorum. Relevant rızanı alarak çalışan bu yüzden de meşru sayılan bir casus yazılımdır, internette resmi sitesi falan da var.
 
Son düzenleme:
Relavent'i tekrar kur. Hibit Uninstaller programını kur sonra da. Son olarak da Hibit'le Relavent'i kaldırıp gelişmiş tarama yaparak artıkları temizle. Bu tabii varsayıma dayalı bir yöntem, işe yarayacağını umuyorum. Relavent rızanı alarak çalışan bu yüzden de meşru sayılan bir casus yazılımdır, internette resmi sitesi falan da var.
Virüs programlarının, virüs olarak görmemesi de bununla alakalı bir şey olabilir mi? Bunu da deneyeyim.
 
Virüs programlarının, virüs olarak görmemesi de bununla alakalı bir şey olabilir mi? Bunu da deneyeyim.
Aslında orijinal dosyayı algılıyor birçoğu: VirusTotal

Ama başka bir programın yanında gelirse o zaman algılamıyorlar. Muhtemelen sizde böyle yüklenmiştir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı