Çözüldü Remake ve Remaster arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Remake neredeyse tamamen yapılmasıdır.
Remastered biraz daha iyileştirme gibi.

Remake ve Remastered farkı nedir?
Konu açılalı bayağı olmuş ama ben yine yazmak istedim. Remastered; bir oyun, film oyundan örnek vereyim. Bir oyunun çok büyük çaplı değişime gitmeden grafikler, optimizasyon, ışıklandırma v.b şeylerini değiştirir daha fazla değişim yapamaz. Remake ise oyunun varsa bir hikâyesi, hikâyeyi değiştirmeden çok büyük çaplı bir değişime gider. Remake'te yapımcı oyunun hikâyesini değiştirmez değiştiremez ama onun dışında karakterin örnek veriyorum sakalı kısaysa sakalını uzatabilir bu hikâyeyi etkilemez, karakterin tekrardan baştan modelleyebilir. Örnek veriyorum The Last of Us’ın Remake oyununda, oyunun 2013 versiyonunda olmayan binalar, olmayan silahlar eklenmiş bunlar hikâyeye etki yapmıyor. Yani Remake köklü bir değişime gider oyunun oyun motoru, grafikleri her şeyini tekrardan yeni bir oyun olarak yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…