Remedy, Control serisinin tüm haklarını 17 milyon Euro'ya 505 Games'den aldı

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.910
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
505 Games, Death Stranding'in PC versiyonu, Control, Ghostrunner, Brothers: A Tale of Two Sons Remake gibi oyunları yayınlayan bir yayıncı şirketi. Remedy'i ise Max Payne, Alan Wake gibi oyunlardan biliyorsunuz.
Remedy, Control'un haklarını 505 Games'den almış. Control 2 şu anda "Kod adı Condor" adıyla geliştirilmekte. Lakin bu yakın zamanda çıkacağı anlamına gelmiyor çünkü daha Max Payne 1 & 2 Remake var.

Kaynakta yazıları kısa kesmek gerekirse, Control'ün şirketin özü olduğunu, tüm haklara sahip olmaları sayesinde şu andaki ve sonraki Control ürünlerinde daha rahat olacaklarını söylemişler. 2017'de Control için 505 Games ile anlaştıklarından beri 4 milyon satmış ve Remedy ile 505 Games'e yaklaşık 100 milyon paylaşılabilir EUR kazandırmış.

Kaynak:
 
Umarım yayıncı olarak yine Epic'le anlaşmazlar.🥲
@Mamix20, katılıyorum. Şu Epic Games'i bir salsalar iyi olacak.
Epic Games öyle çok isteyerek ortaklık kurdukları bir şirket değildi ki. Alan Wake 2 için bütçe veren tek şirketti. O yüzden onlarla ortaklık kurdular. Max Payne 2'de Rockstar, Quantum Break'te Microsoft ve Control'de 505 Games ile ortaklık kurmalarıyla aynı yani.
 

Geri
Yukarı