Renault Megane Sedan 5. vitesten yanlışlıkla 2. vitese geçilirse ne olur?

Volt Valjean

Femtopat
Katılım
27 Aralık 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Araç Renault Megane Sedan. Aracın çıktığı yılı bilmiyorum ama yeni Megane'lardan değil eski modellerden. 5. vites 70 ile falan yokuş çıkarken hızımın düştüğünü görünce 4. vitese atayım dedim yanlışlıkla 2'ye attım. Devir bayağı yükseldi. Devirin yükseldiğini görünce çıkarıp 3'e attım. Yokuş yukarı olduğu için de ayağım debriyajdayken hızın düşmesini bekleyemedim yani böyle olurken yine biraz gaz vermek zorunda kaldım. 3'te de biraz devir yapıp normal devire geldi. Motor ışığı falan yanmadı duman çıkmadı. Herhangi bir görünür anormal bir şey olmadı ama görünmeyen herhangi bir sorun çıkarır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
70'le giderken 2. vitese aldıysan, araçla gazla 2.vitesin sonuna bak kaç km. Muhtemelen 70'den fazla. Fazlaysa sıkıntı yok. (sürekli yapmadıkça).
 
Benzinli ise sorun olmaz. Dizel ise 2.vites 65-70 çok ciddi hızlar. Kalıcı hasar bırakmış ama şuan belli etmemiş olabilir.
 
Bir seferden kolay kolay bir şey olmaz. Eğer gösterge tablosunda herhangi bir arıza lambası da yanmadıysa zaten tehlikeli bir yere gitmemiştir bile.
Zannımca aracınız benzinli, benzinli motorlarda 70 km hızla 2. vites gayet rahat kaldırır. Sadece yürüten aksama birazcık yük bindirmişsinizdir o kadar. Dizelse de, öyle bir seferle bir şey olacağını sanmam. Aynı dönemin Astra'sına eziyet edilen şu videoyu seyredin derim. Videodaki araç turbo dizel motorlu ve bozulana kadar kaç kere uğraşıyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı