Render alırken düşük işlemci kullanımı

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu durum normal mi? BIOS, Adobe, Windows güncel. Önceden kullandığım işlemcilerde kullanım hep %100 olurdu. R5 1600'e yeni geçtim ve render alırken fark ettim durum bu. Render aldığım video 4K 600 kare/saniye. hız olarak eski işlemcimden vs daha hızlı render alıyor tamam. Ama %100'ünü kullansa daha hızlı render almaz mı? Şu anda ilk başlarda %60 ile başlıyor, sonrasında %30-40 arası takılıyor. Biliyorum RAM yetersiz onu yakın zamanda 16 yapacağım.
1578041994566.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de sorun tersi, After Effects projesini media encoder de render alırken işlemci kullanımı yüzde 40-50'lerde, yüzde yüz kullanmalıyım ki render daha hızlı olsun, ama encoder de proje değil video render alırken yüzde yüz kullanıyor, render neden böyle?

ice_screenshot_20200119-211642.jpeg

Son düzenleme:
Disk tarafında darboğaz yiyorsun fakat tam olarak nasıl bir olay kavrayamadım, herhalde tepki süresi ile alakalı.
Eki Görüntüle 488844
Hayır disk ile ilgili değil onu test ettim, 550 mb/s hızlı SSD'yi disk cache yaptım yine aynı.
biraz daha araştırdım da, galiba ae son birkaç yıldır multiprocessing i desteklemiyormuş, işlemci çekirdek kullanımlarına baktığımda da, sadece 1 ilemcinin renderde kullanıldığını gördüm, yani... şu devirde... diye başlayacağım da uzayıp gidecek konu... adobe ye çüş diyorum sadece...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı